Alla inlägg under november 2009

Av Solweig - 13 november 2009 10:09

Nu börjar det vara kallt. Det tar entag tills man vant sig med kylan. Även om det bara är 7 grader kallt som nu.

Därför är det ju tur att man kan vara inne och roa sig.

  

Här är mattan jag håller på med.

Av Solweig - 11 november 2009 18:10

I dag har vi varit hos Maggan och monterat pojkarnas nya säng. Det tog nästan halva dagen. Mycket skruvar var det!

Men jag tror pojkarna tyckte det var en häftig säng. Bild kommer säkert på Maggans blogg.

Annars så har jag inte gjort så mycket, tvättat en maskin och slagit in lite i väven.

  

Har stulit bild från Maggans blogg. Hade ingen kamera med mig. 

Av Solweig - 10 november 2009 22:10

Efter att ha tillbringat andra kvällen i rad på ett styrelsemöte kan jag konstatera att det blir skönt när jag bara finns med i en styrelse.

Mina små barnbarn William och Rasmus har misshandlats med vaccin mot den allomtalade grissjukan i dag.

Det är inte lätt att vara liten. Själv har jag bestämt att jag skippar vaccinet. Har aldrig haft influensa hitentills i livet, skall jag stryka med av den anledningen så är det nog meningen. Jag har ju alltid varit fatalist.

Man blir nästan allergisk mot allt snack om denna influensa, det dör ju folk i vanlig förkylning också men det blir det inte lika mycket ståhej runt.

Jag fortsätter i alla fall att väva, det är skönt att ha något inomhusgöra nu när det har varit så grått och dimmigt ute i flera dagar. Det är lite bättre nu i kväll , fast det har blivit kallare.

Vår kompis Janne och hans fru Ingvor var hit på f.m med älgkött och älghjärta som Janne rökt åt oss.

Det är jättegott på mackan med rökt älgkött och pepparrotsgrädde.


Av Solweig - 9 november 2009 22:38

I dag har vi inte gjort så mycket. Jag har börjat väva, medans jag väver sover vännerna i mattrashögen!

Så håller jag på att lära Tora att stå. Skall man vara på utställning måste man ju kunna stå en stund utan att sätta ner rumpan i ett.

Det som är besvärligt är att dom är ju två som skall agera. Det går inte att stänga in Lina och bara träna Tora, för då skäller Lina så Tora blir så distraherad. Hoppa att det blir lite bättre väder för då kan man vara ute med en åt gången och träna.

I kväll har vi haft styrelse i Trädgårdsföreningen. Det blev ett jättelångt möte kom inte hem förrän efter Klockan 22.00 Nu är det bara tre styrelser kvar för mig. Jag avgår vid årsmötet. Det räcker att vara sekreterare i Brukshundsklubben.

Av Solweig - 8 november 2009 17:39

att slå alla junior och öppenklasshundar i går. Men det spelar ingen roll! Vi var där för att träna utställningsmiljö inomhus. Det gick bra och det var det viktiga.

Domaren är ju inte krediterad för västgötar. Dömer Belgiska vallhundar, Biard och Rottweiler.

  

Hon är i alla fall mattes gullunge. Detta kort är inte bra men det är svårt att ta kort har jag lärt mig.

  

Lina i höst 2009

Av Solweig - 6 november 2009 15:21

om den här tösen klarar konkurrensen. Hon är ensam västgöte så den konkurrensen är klar men det är över 200 andra hundar att slå!!!Cool

  

Svedala Tora Trasdocka 9 månader.

Av Solweig - 5 november 2009 09:21

Det har snöat i natt. Inte mycket men det är vitt ute och det snöar lite nu med. Så håller det på så här hela dagen har vi nog ett par cm snö innan kvällen.

  

Har skaffat reflexvästar till hundarna. Vi har ju skoterled nära tomten och den går på vägen som vi går hela året. Det är nog säkrast att ha reflex på hundarna. Den mesta trafiken med skoter är på kvällarna. Ännu har dom inte börjat men blir det lite snö så lär det inte dröja.

Tog en bild på Fia i går. Hon är ju en s.k bonnkatt, men jag har aldrig sett en katt med sådan päls. Min veterinär säger det också att hon har en enorm päls. Mjukare än mjuk!

  

Innanför den här stora pälsen finns en smal katt.

Av Solweig - 4 november 2009 15:44

Husse har nu i flera dagar varit och fiskat. Han har fått fisk alla dagar. Stora fiskar på ca 1 kg varje fisk. I dag kom han hem med 700gr fiskar två stycken, i går en på 1 kg i förgår tre st strax under 1 kg. Alla öringar. Man måste väl inse att man har vissa previlegier när man har en man som dels ger en ensamtid hemma, vilket är skönt ibland, samt förser hushållet med god mat som inte är så lätt att få.

Nu blir det ev. nån dags uppehåll. Han har ju fiskat fyra dagar i sträck.

Själv har jag sytt färdigt Toras "kappa" så nu har dom var sin mina små tjejer. Det är ju inte meningen att dom skall ha dom när vi är ute, utan när man har dom med och dom måste tillbringa tid i bilen nu undert vintern. Kan ju också vara skönt att få på sig om man tränar på agilityplan, som vi använder till all träning under vintern. Där kan ju inte så många vara igång samtidigt om det är många som vill träna vilket innebär att man kan få stå och vänta.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards