Alla inlägg under november 2009

Av Solweig - 22 november 2009 17:34

 Ja i dag var det slut på glädjen. Fast tidigt i morse när tjejerna och jag gick morronpromenaden var det lite fruset. Då var det ganska o.k. i alla fall. Vi gick långa slingan som är drygt två kilometer.

Den går både i skog och över gärden. Mitt i någonstans snusade Yora rätt på en katt som hon drev upp i den minsta tall som tänkas kan. Stackars katt hon hade all möda i världen att hänga sig kvar på den späda stammen. När jag kom ifatt bannade jag Tora, vilket inte tycktes bekomma henne ett skvatt. Men hon flöljde med i alla fall. Så jag hoppas att kattstackarn har tagit sig ner.

 

Sedan mitt i dan efter att jag kollat in skidtjejernas vinst i stafetten skulle jag gå ner på samhället och posta ett brev. Tyckte det var en helt perfekt promenad med mina två damer. Då hade det börjat snöa, ja snö är för enkelt det var snöblandat regn. Slask helt enkelt.Skrikandes

Men vi drog, hemkomna var vi genomsura. Men det är sånt man får ta.


Husse och en av granngubbarna har varit och fiskat, han kom hem för en stund sen och han var nog ännu surare än vad vi blev. Han hade i alla fall fått en fisk.

Av Solweig - 21 november 2009 17:18

sol i hjärta sol i sinne sol överallt..så var det i dag, så lycklig man blir.

Husse var ju i älgskogen så tjejerna och jag fick roa oss bäst vi kunde. Linus bidrog också till viss del.

Mitt i dan var jag ut i skogen och hämtade mossa att ha i krukorna med julblommor. Vi hittade så fin mossa på stenar och det bästa med dem tyckte Tora var att om man klev upp på dom så fick man godis.

 Finns det ingen sten i närheten kan man prova med en stubbe. 

  

Här står "stenskvättan" min och väntar..   

Lina kommer också upp, men inte förrän matte är på väg att belöna Tora.

     

Känns lite underligt med julgran utan snö.


Tog också en bild av vår adventsgran. Den har husse satt ljus i men vi har den inte tänd ännu. husse är av den uppfattningen att man skall inte börja i förtid med något. Kräftor skall ätas när det är kräfttid, surströmming när det finns nygjord. Semlor på fettisdagen och lussikatter på lucia. Så i detta hus serveras ingenting på fel dag. Jag brukar drista mig till att servera pannkaka på onsdag och det går.

  

Tora 10 månader i dag. Hon har växt så hon är lite överbygd bak. Men det hoppas vi försvinner med tiden.

   

Poppiusrosen är full av nypon. Så fåglarna har det dom äter ett bra tag. 

Av Solweig - 19 november 2009 19:39

För att pigga upp mig lite har jag ändrat på bloggen och lagt lite blåbär i bakgrunden. Blåbär är ju så nyttiga.

Ute har vi samma gråa, blöta, gyttjiga verklighet. Man blir så in i döden trött på detta skitväder.

Än är det i alla fall inte dax att sätta upp dessa skyltar här hos oss.

  


Maggan och pojkarna var här på förmiddagen. Maggan hade lämnat in sin bil på verkstad här. Det var en lampa som blinkade. Nuförtiden är ju bilarna så datoriserade så det är ingenting man kan göra själv förutom tanka och fylla olja. Snart måste man väl ha instruktioner till det med.

Jag hade en kompis för massor av år sedan på annan ort som inte hade tankat bilen själv en enda gång. Maken till damen i fråga tankade fullt  med jämna mellanrum för att det alltid skulle finnas bensin i bilen. Men så en dag for hennes make till Stockholm på kurs och var borta så länge så bensinen tog slut! Då fick hon fara på macken och be en av killarna som jobbade där tanka åt henne. Tala om lyxhustru. Hon skulle ha levt ännu tidigare, på den tiden man både fick bilen tankad och rutan putsad när man körde in på macken.

Ja tiderna förändras, det må man ju säga. Nuförtiden får man ju vara glad om det finns en mack om man bor utanför tätort.

Av Solweig - 18 november 2009 14:42

Nu börjar det vara så korta dagar att det nästan inte hinner bli ljust förrän det börjar mörkna. Hoppas det går fort fram till jul. Sedan tycker jag att det går ganska fort att det blir ljusare igen.


Det är lågaktivt just nu för min del. Har fållat upp byxor till dottern i dag förutom hundpromenaderna, men något annat av vikt lär det inte bli.

Tränar lite sitt,ligg stå med Tora, ja Lina blir ju även hon med på träningen. Det går ju inte att utesluta henne om jag inte stänger in henne i ett rum. Gör jag det så skäller hon så väggarna skallrar, då hon vet att vi håller på med mågot roligt.

Men annars så går faktiskt dagarna även om man inte är så aktiv.

I dag har vi haft fulla rosenbusken på framsidan med sidensvans. Dom äter nyponen. Sedan har jag ju fröautomat till småfåglarna. Talgoxar,talltitor och nötväcka ja även domherrar har jag här utanför. Dom har ju brottom att äta sig mätt medans det är ljust. Apropå talltita, det är inte lätt för en icke ornitolog att skilja på entita och talltita, dom ser ju nästan likadana ut. Jag kan inte skilja på dom. Mesarna är lättare att skilja.


  

Här är en talltita

   Detta är en entita. Inte lätt att se skilnad

Av Solweig - 17 november 2009 20:58

Det är fortfarande plusgrader, i dag 3-4 grader varmt. Men det är inte så kul då det är jätteslaskigt. Man halkar runt när man rastar hundarna. Hundarna får man duscha varje gång man varit ut. Om man inte bott här redan skulle man nog flytta hit om man bott söderut. Tänk att ha det så här hela vinternSkrikandes Jag skulle bli tokig! Vi kan ju hoppas på snö och då blir det rent i alla fall. Även om det är kallt och vintern är lång här mot den är söderöver så väljer jag nog detta i alla fall. 

Vi har inga fästingar på sommaren ännu i alla fall. Fick prova på det i somras när vi var i Frövi. Plockade 10 stycken på Lina en dag när vi varit ute i skogen. Fy!!! Säger jag bara.

Det går inte att träna ute. Lina vill inte ligga i det blöta gräset. Det är bara på gatan utanför som det skulle gå, men det är ju inte så kul. Därför har vi haft godissök på gräsmattan och korvsök inne som aktivering. Sedan har jag klippt Linas klor.

Husse packar för en dag i älgskogen i morron. Det jagas ju ända tills det är för mycket snö. Just nu är det ingen snö alls.

   Längtar sol,det har varit mulet för länge tycker jag.  

Av Solweig - 16 november 2009 21:51

Jag måste fråga Anita om alla hennes valpar är mullvadar? Lina har väl aldrig varit intresserad av att springa allt vad tyglarna håller i nyplogade åkrar. Men det är Tora. Hon springer så fort att rätt som det är så snubblar hon och slår en frivolt bland fårorna.

Men det bekymrar inte henne det minsta. Hon fortsätter i samma fart. Sen ligger hon och vänter in mig och Lina och tror att Lina skall jaga henne bland fårorna, men det gör ju inte Lina. Hon tycker inte om att vara i så smutsig miljö. När vi kommer hem får jag duscha Tora, och ändå så stänker det jord om henne.


Sedan får jag ladda fickorna med smågodis på varje promenad. Jag har ju beklönat henne när hon hoppat upp på en sten, nu hittar hon stenar överallt. Hon har "stenkoll" på var varenda sten som finns på de stigar och vägar vi går . Så hon sätter fart för att vara först på stenen. Lina hoppar inte upp förrän jag är på väg dit för att belöna Tora.

Nu måste jag hitta på en ny lek. Vad det nu skall bli.

Av Solweig - 15 november 2009 15:43

3 grader varmt och regn! Snön bara försvann och fram kom lera och skit. Man blir lite less. Det är inte så kul med vinter men det är betydligt renare än slaskvädret.

Vi har grannar som är i varmare trakter och jag funderade i morse när jag halkade fram mellan vattenpölarna och lerkokorna om jag skulle vilja åka söderöver. Men det kändes inte så trots allt. Att åka bort utan mina två götar och föresten även kattorna kändes inte ett dugg lockande.Nä man får fixa myset inne, elda i kaminen och tända ljus  dricka glögg och äta pepparkakor.

I går gjorde vi plankstek av älgbiff med duchesse potatis, tomater, baconlindade haricots vertes med bearnaisesås. Det blev jättegott med en flaska rött  och bröd till. Då kände man sig riktigt lyxig.


Av Solweig - 14 november 2009 21:35

Ja så har vi fått snö ca 5 cm. Det har blivit jättehalt då det bara är 0-gradigt. Har tillbringat dagen med trädgårdsföreningens styrelse och planering inför nästa år. När jag skulle fara hem vid halvfemtiden tog jag vägen via stan för att slippa höjderna efter E14. Var in på Lidl och köpte potatis, sen höll jag inte på att ta mig upp för backen från parkeringen upp på garan. Det var så halt. När jag kom upp till rondellen vid Statoil kom en bil farande rakt fram i rondellen . Den fick stopp strax innan räcket. tur att man inte var i vägen.

I morron är det träff med agilitygänget. Men den trägffen är i Brunflo så jag slipper åka till stan. Hoppas det blir bättre före tills på måndag,då skall jag in till stan igen på ett möte. Jag kör ju sen nio år med dubbfria däck vilket kräver en speciell körning för att inte hamna i diket. Har faktiskt inte haft några incidenter, men det kräver som sagt lätt gasfot.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards