Alla inlägg under mars 2011

Av Solweig - 20 mars 2011 21:25

Har i dag avverkat mitt 3:e årsmöte. Nu återstår 3 till sen är det klart! I dag var det Trädgårdsföreningen i Jämtland som hade årsmöte. En av styrelseledamöterna ringde i går e.m och undrade om jag kunde tänka mig att ställa upp som ordförande på årsmötet. Den ordinarie ordföranden var kallad till Oslo och skidskytteträff, så han var förhindrad.

Eftersom jag varit ordförande i nämnda förening under ett år och även tillhört styrelsen i flertalet år samt numera ingår i valberedningen kändes det inte så betungande. Dom flesta är ju gamla bekanta.

Det kom inte så många deltagare till årdmötet, vilket kan bero på ett helt underbart väder, sport på TV:n, massor av aktiviteter på stan. Hur som helst, vi var få på mötet.

Pia hade fixat jättegott fika, Margareta Olsson berättade och visade bilder från sina två USA-resor.

Jag hade hundarna med mig då maken var ute på fiske och det var oklart när han skulle komma hem. Inna mötet gjordes en kissrunda sedan fick dom sitta i bilen och det gick utmärkt. Der är ju trots sol inte så varmt ännu och jag hade lämnat fönster öppet.



Av Solweig - 19 mars 2011 18:30

I dag har det varit skidåkning på TV:n hela dagen. Så det har gällt att sticka ut med hundarna när det varit lite lugnt mellan loppen. Sedan hade ju husse spelat på V75 tillsammans med gubbarna i kvarteret. Husse frågade i morse, skall du inte göra en V75 rad? Jag är ju inte så hemma i travvärlden men jag tänkte, O.K jag gör väl ett litet system. Jag spelade för 72 kronor. Kan man tänka sig! Jag fick 7 rätt!  Vinsten blev 1.447:-kronor

Husses och hans  kompisar fick fem rätt men ingen utdelning då det blev Jackpott.

Så nu är man liter stolt!

Av Solweig - 18 mars 2011 17:49

Eftermiddagens överraskning är snö!!! Såg på TV:n att det snöade i Falun men trodde inte att vi skulle behöva få hit någon snö, men där bedrog jag mig!

Nu blir det trixigt, när det blir snö på all is så kommer benbrotten att öka markant.

Ringde vetrinären i går morse och beställde tid för Tora. Vill att ortopeden som kollade hennes plåtar skulle känna igenom henne också. Det är ju bra om man vet vad det är som gör att hon blir halt rätt som det är. Att hålla henne lugn är inte lätt så det vore ju toppen om man visste var problem finns.


I går kväll var Maggan och jag på Kennelklubbens årsmöte ute på Frösön.

Trevligt att träffa lite bekanta, Marianne D och Anneli R bl.a

Vi trakterades med jättegod fisksoppa och smarrig chokladkaka och kaffe.


Det var nog bara Kerstin H/ordf i JHKK och Maggan som hade mamma med sig!

Ja Kerstin hade både mamma och pappa med sig, tala om familjeintresse.


Efter årsmötet fick vi en liten inblick i en polishunds liv och leverne av en  av hundförarna inom polisen som berättade om sina sju år med Nemo, en av 8 polishundar som vi har i Jämtland.

Här hemma var det gubbträff med V-75-tippning ända fram till 00.30

Själv intog jag sängläge vid 22.00


Av Solweig - 17 mars 2011 09:41

Ibland klagar man ju över trivialiteter om kring sig. Det går ju inte alltid som man planerat eller vill, men man är nog ändå rätt förskonad om man jämför hur det är ute i stora världen.

Arabländerna håller ju på att bli en krigszon, folk försöker få mänskliga rättigheter och demokrati, men dessa diktaturer som styr ger sig ju inte. Omvärlden sitter och tänker bara på om man kommer att få nån olja om det blir andra ledare. Törs tydligen inte göra något!


I Japan är det ju fruktansvärt!

Under fjolåret var det hur många katastrofer som helst runt om i världen. Översvämningar, jordbävning, brand och krig.


För att inte tala om all svält! Man blir matt av att bara ta in allt.


Så att sitta här och klaga känns inte riktigt på sin plats. Man borde vara tacksam för att man bor på en del av klotet som är ganska behagligt om än något kallt och blåsigt.

Men man har ju kläder på kroppen och mat på bordet och en skön säng att ligga i och hämta kraft.

I dag är sista dagen som Tora äter sin medicin. På måndag skall hon få gå lös igen. Skall ta kontakt med Eira och tala med vetrinären.


Av Solweig - 13 mars 2011 09:48

Dom första dagarna som jag rastade brudarna i koppel, for Tora runt som en durasellkanin. Hon har ju varit van att springa lös och tycket naturligtvis att detta med koppelpromenader var rena döden! Jag  hade bara Tora med mig Lina fick husse rasta. Tora satte sig med jämna mellanrum och ylade som en varg. Hon tittade på mig och undrade om jag tyckte det var rättvist att Lina fick springa i skogen medans hon bara fick går sakta med matte?Men träning ger färdighet, som det heter. Så nu har det lugnat ner sig.


Jag har sele på båda, dom går mycket lugnare med sele än med halsband Varför vet jag inte, men så är det!

Problemet som jag tycker finns nu är att variera turerna , så att man inte går samma trad alla gånger. Tora skulle ju bara få 10 min promenader, men det blir nog lite längre ibland. Hon blir så rastlös om hon inte får vara ute lite längre. Det går ju inte släppa ut henne och Lina på gården för då racar dom runt som galningar och det får ju Tora inte göra.

Kan se framför mig den dag då Tora får springa kös första gången. Hon lär väl explodera av glädje.

Av Solweig - 11 mars 2011 18:53

En helt underbar dag med strålande sol och varmt i solen. Har städat ute på glasverandan för att kunna tillbringa ljuvliga vårdagar där. När solen skiner blir det varmt och skönt. I dag var det ´+ 15 grader.Annars går livet sin gilla gång, vi koppelpromenerar, Tora har insett att det blir inga race numera.

Lina har aldrig varit så racig av sig. Men bara Tora blir bra så gör jag vad som helst.

I går när Tora och jag gjorde eftermiddagspromenaden passerade 20 rådjur mitt framför oss på gatan här nedanför. Höll nästan på att tappa räkningen!Snacka om att bli upphetsad!

Det är så mycket rådjur överallt så det är inte klokt!


Kan i alla fall konstatera att Brunfloborna är dåliga på att plocka upp efter sina hundar. Det är massor av hundskit efter vägarna.

Förstår inte att det kan vara så besvärligt!

Maken jobbar med renoveringen nere i källaren. Nu har han lagt trägolv i två rum. Det blir jättefint.

I morron fyller mitt älsta barnbarn 21 år, tänk vad tiden går!!

  

 Niuklas framför datorn.


Av Solweig - 10 mars 2011 14:22

Det är så vårlikt ute, eftersom mina hundpromenader numera företas efter gator och väger går det inte så fort. Många andra hundar har ju trafikerat gatan före oss och det måste snusas och pinkas i all oändlighet. Kan ju inte vägra detta heller då anledningen att vi är ute är just att dom skall rastas.

Morronpromenaden tog jag med bara Tora, hon var inte alls road av att vi skulle gå gatan och Lina skulle följa husse i skogen. Men så blev det. Tora är lugnare när hon är ensam. Hon skall ju inte ha några racerlopp.

Vi har varit och inhandlat div. förnödenheter uppe på Lillänge. 

Köpte ny kattmat, måste testa om dom äter. Kattor är ju betydligt kräsnare på foder än hundarna.

Det börjar bli ganska sörjigt och smutsigt lite överallt, men det göt ingenting bara snön försvinner. Jag skall inte åka skidor i Påsk så för mig får snön försvinna hur fort som helst.

Lina fäller fortfarande, dammsugaren går varannan dag , orkar inte köra oftare. Det syns ju inte efter nån timma att man städat. Hoppas att Tora inte fäller så mycket. Sist hon löpte fällde hon nästan ingenting, men det är väl önsketänkande!

Av Solweig - 9 mars 2011 10:05

Nu har vi det före ute som jag gillar allra minst, ishalka. Jag har visserligen dubbar på skorna, men det hjälper nästan inte ibland. 

Nu när jag måste rasta hundarna efter vägar och gator  blir det mycket mera av ishalkan än när man går i skogen.

Man kanar på dubbarna. Det har ju varit 4-5 grader varmt mitt i dan och då tinar och rinner det ju sedan fryser det till på natten, så även om det grusas så hamnar det ju under isen nästa natt. Nu vill jag ha ett riktigt spöregn en hel dag, det skulle göra susen. 


Jag rastar båda med koppel, Tora blev så orolig och lessen när hon inte fick följa med Lina ut i skogen, hon vet ju hur roligt det är! Det är lugnare att gå med båda. Lina kräver ju ingen stor portion aktivitet, det är ju Tora som är den aktiva.

Har satt på dom selar, dom går lugnare med dom än om dom har halsband. Såg i senaste hundsport att Hallberg förordar sele i stället för halsband, så jag var tydligen rätt ute!

Vet. ringde i morse och sa att ortopeden inte hittat nått på plåtarna som skulle ge hälta, utan det är mera troligt muskel eller senfaste som förorsakar hältan. Just nu syns ingenting. Hon går som vanligt, men hon skall gå kopplad i 14 dagar och sen får vi se. Ortopeden kommer hit den 21 mars, så om hon fortfarande har problemn då så får vi tid hos honom.

Min lilla yrhätta får ligga i bur om hon hetsar upp sig inne. Inte det roligaste som finns, men hon är ändå ganska duktig på att ligga i bur. Lina hon blir hysterisk om hon sätts i bur.



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards