Alla inlägg under januari 2010

Av Solweig - 7 januari 2010 17:04

ibland är det upp och ibland ner. Just nu är det mittimellan, fast jag är ganska irriterad, har trätt fel i väven så jag måste gå igenom nästan halva och korrigera. Det innebär att det åter går åt en halv dag som man inte kan klaga på att man inte har något att göra, så ingenting ont som inte har något gott med sig.

I natt var jag inte så glad, rådjuren har ätit upp nästan hela mitt lilla äppelträd samt bitit av rosenbusken som sitter på sovrumsväggen.  Ja den sitter utanpå!! Man hör hur det skrapar i väggen när dom är på rosenbusken, jag upp och ruskade liv i hundarna, ut med dom på rådjursjakt!

Vi har ju staket runt tomten så hundarna är alltid ute på tomten lösa. Tydligen stack rådjuren innan hundarna fick korn på dom för det hördes inte ett ljud. Efter en liten stund var hundarna på bron och ville in. Annars på kvällarna är det ståndskall på rådjuren som håller till utanför staketet. Jag tycker faktiskt det är bra om hundarna håller rådjuren på avstånd. I fjol åt dom upp massor av växter oich toppade alla buskar dom kom åt, det vill jag faktiskt vill bestämma själv, om det skall toppas eller inte.


Har klippt klorna på brudarna i dag, Lina är det lätt att klippa men Tora hon är som en orm, hon vill inte bli klippt.Det är ganska konstigt, Tora får jag borsta tänderna på hur lätt som helst, hon sitter bredvid mig i badrummet och vänter på att bli borstad. Lina däremot går och lägger sig i sin säng, henne får man komendera in i badrummet och då kryper hon nästan. Men med klorna är det precis tvärt om.

Det är trist när det är så kallt ute, man kan ju inte vara ute och aktivera hundarna,idag har det varit godissök i källaren. Det är en mycke uppskattad aktivitet. Det gäller att gömma godisen så svårt det bara går. Bra träning också, hundarna får ligga uppe i köket och vänta medans jag gömmer.


Av Solweig - 6 januari 2010 21:45

Jag måste sluta klaga på kylan! Det blir ju inte bättre för att man klagar, det är bara att klä på sig allt man har och inte vara ute längre än en kvart.

I dag har jag och Maggan och hennes grabbar  varit på julgransplundring på Folkets Hus, Socialdemokraterna har anordnat denna julgransplundring så länge jag kan minnas. Det är jättemånga barn och föräldrar som brukar deltaga. I år kanske något färre vilket säkert beror på kylan.

Vi har dansat små grodorna och alla andra ringdansbitar. Slutade traditionsenligt med raketen x 3. Grabbarna var lite tröga till att börja med, ville inte dansa utan satt i våra knän och kollade dom andra som dansade. Men eftersom gled dom som ner på golvet ur våra knän och rätt som det var så var det fullt race runt. Vi fick fika när man dansat och sjungit en timme. Efter det så gick det bra att dansa för våra gossar också. Tur tycker jag att man slapp flänga runt i nästan två timmar. Det blir ju jobbigt. För mig räcker det full ut med det som blev.

Dom som spelar varje år är fyra grabbar som kallar sig "Heller än bra" vilket man inte kan säga om deras sång och spel. Dom kan alla bra sånger både för vuxna och för barn. Fantastiskt  lämplig musik vid såna tillfällen.

  

Här ser man bara tre, trummisen är skymd. Bilden är något suddig, Rasmus satt i mitt knä och han var inte stilla särskilt länge så det var svårt att fota.

I morgon skall jag knyta upp tramporna på vävstolen, köpte snören i går. Sedan skall ni få se på underverk( lite skryt så här innan man kan se  resultatet).

Undrar hur det går i Göteborg, såg att Anita skulle fara dit. Får väl hålla tummarna för William då!      

Skall nog idka lite julgransplundring här hemma också imorgon, men det blir ingen dans, inte av mig mig i alla fall. Möjligen av brudarna. det är roligt att pynta före jul men det är skönt att ta bort också efter.

Av Solweig - 5 januari 2010 22:40

En dag med lite aktivitet men mest skön avslappning. God mat med vin. Därefter trodde man ju att man skulle vinna på trav, men se det gick inte. Harry hade inte fått till mer än ett rätt på min bong. Sånt är livet, man kan inte få allt!

Är glad för det jag har.

Sitter och kollar hur utställningsprogrammet kommer att se ut i sommar. Lina fäller nu så hon bör komma i päls igen till dess. Hur det blir med Tora vet jag inte men hon löpte ju inte så långt efter Lina så det kommer väl en fällning på henne också. Skulle vilja åka ner till Simmatorp i maj, det är ganska roligt att träffa alla bekanta med samma ras. En av fördelarna med att ha en renrasig hund, man har "rasfränder". Funderar också att börja hårdträna Lina i Rallylydnad. Det finns ju ingen platt tunnel att vägra för i det. Hon är ju jätteduktig i Agility, men som den fjompa hon är så gillar hon inte att bli blöt om ryggen. Då vägrar hon. Det gör ju att det inte är så kul att tävla med henne i agility då man inte vet om hon över huvudtaget skall gå genom platta tunneln.

Om jag åker till Simmatorp ställer jag Tora och startar i rallylydnad med Lina. Ganska lagom tycker jag.

 Måste visa en av mina 6 amaryllisar, den är väl maffig, eller hur?

  



Av Solweig - 4 januari 2010 22:39

i fjol den här tiden snöade det så in i bängen, man fick skotta minst två gånger per dag.  Nu har vi ca 30 cm snö, inget att bli imponerad av. I år är det kallt, vi har haft mycket kallare än det var i fjol den här tiden. Då var det till och med plusgrader.

Nu skall det bli -30 + i Härjedalen, jag säger bara hugaligen! jag hoppas att det stannar vid -20 här. Det går ju inte att vara ute med hundarna när det är mera än -20.

Man fryser i ansiktet, det går inte att klä sig där.

Måste i alla fall på stan i morron och handla snören till vävstolen, skall binda upp tramporna. Jag skall ju väva rosengång och då har man 6 trampor. Har köpt två vävböcker på Tradera i dag. Där kan man hitta lite av varje faktiskt.

  

Så här ser det ofta ut på mornarna när jag går ut med hundarna.

Av Solweig - 3 januari 2010 14:59

säger min man, han skall få lutfisk till middag. Vi har haft matgäster praktiskt alla dagar sen före jul. Sådana som inte äter lutfisk. Så nu har sonen åkt hem efter att ha firat nyår med oss och då är det dax. Bättre sent än aldrig heter det ju!

I dag har vi varit ute på långpromenad brudarna och jag. Det var bara -5 i morse så då drog vi sta genom snödrivorna. Vi gick både på de stigar vi trampat upp tidigare men bitvis fanns det ingen stig, då fick jag spåra. Brudarna hade så bråttom, trampade mig i hälarna, tyckte väl att tanten inte höll nog hög hastighet. Man fick riktigt mycket motion vill jag säga. Vi var ute i en timme,sedan var det ganska lugnt inne en stund. Efter det har husse varit ut och trampat i djupsnön också så i dag har brudarna fått mycket motion. Men det behövs, det märks att det har varit lite stiltje under helgerna, Tora har mycket överskottsenergi.

Av Solweig - 2 januari 2010 21:15

fast lite orolig för dotter ute på vägarna. Maggan har varit ner till sin kompis i Hedesunda för att betäcka en av tikarna. Dom varnade i går för dåligt väder i Uppland, men jag hoppas det gått bra. Hon skulle ju åka fram och tillbaka inte ligga över, så det blir en jobbig resa.

Här hemma har vi kollat skidåkning från soffan. Ganska vilsam tillställning. Det var ju -20 grader i dag igen, så det var inte så trevligt att gå långpromenader. Men vi gick vår km i morse som vanligt. Konstigt nog besväras inte brudarna av kylan, inte så det syns i alla fall. Men det beror väl på att dom springer runt hela tiden. Det gås inte många steg utan den mesta tiden är det fullt race.



Av Solweig - 1 januari 2010 21:09

har förflutit i lugn och ro. Det har blivit lite varmare -12 grader.  Men det drar kallt, så det är inte så skönt. Hundarna leker som vildar i snön.

Vi tränar lite sitt stanna kvar, även ligg stanna kvar. Det går om man håller till på skoterspåret. Man måste ju träna lite för annars glömmer dom bort allt.

Vi hade tur, det var ganska lugnt med smällandet i går kväll. Lite på håll men inte så att det var störande. Det är ju tur att dom närmaste grannarna är hundägare, så dom smäller inte av något fyrverkeri.  Men det hördes på håll hela dagen i går. Konstigt att folk har råd att bränna så mycket pengar.

Maggan tog kort i går kväll.

 

Barnbarnen har tagit fram billådan 

 

Tora och Willim på väg uppför trappan från gillestugan.

  

Ingvar på väg ut mrd brudarna. Det gäller att synas, för både folk och fä.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards