Alla inlägg under januari 2010

Av Solweig - 14 januari 2010 13:52

Vi har fått en ny familjemedlem, Emma har fått en liten kille.   Han föddes i går med kejsarsnitt. Det börjar bli ganska många grabbar i släkten nu.   




Av Solweig - 13 januari 2010 22:29

 Nu är jag så less på denna vinterkyla, den hindrar ju all utomhusaktivitet. Vi har haft -19 i dag fast man lovade varmare väder, det var det uppe i fjällen, men där är ju inte jag.


Var in till stan i dag och köpte spännen till hundtäckena, det blev jättebra. Köpte också en kofta till halva reapriset på Kapp Ahl. Den egentliga orsaken till stadsresan var att jag tappat en plomb i en framtand, så tandläkaren var anledning nr 1.

Nu i kväll har vi haft styrelsemöte i brukshundsklubben, vi var rätt så decimerade till antalet men beslutsmässiga i alla fall.

I morron skall jag klippa mig, gruvar nästan. Det blir så kallt om huvet, nu är jag tämligen långhårig och kommer säkert att bli rätt så snaggad.

Av Solweig - 12 januari 2010 14:11

 

Ser du nått att bry sig i??

    

Nu drar jag i alla fall..

    

Kommer du inte??

 

Kom an då..

   

Du kan inte ta mig..

    

Snabbast till matte..

Av Solweig - 12 januari 2010 13:41

Här är adressen till Kim och Nora. BIR, BIG och BIS-vinnare både på Hund 2009  i Stockholm och MY Dog i Göteborg 

http://hem.passagen.se/skogsbygden/

  

Visst är dom fina båda två?

Av Solweig - 11 januari 2010 18:15

En dag med sol och under -10, man kan ju bli euforisk för mindre! Morronens promenad blev ganska lång, vi gick efter skoterspåret över gärdena nästa in i storskogen. Det blåste den vanliga nordvästan, men det kände vi inte av förrän på hemvägen. Brudarna sprang som små galningar, jagade varandra fram och tillbaka.

Inte träffade vi nån heller, annars brukar det ju finnas folk ute men vi var väl för tidiga för motions pensionärerna som brukar gå samma sträcka.

Det är alltid Tora som går i täten på vår procession. Här på en av dom smala stigarna som leder hem.



Har också kommit mig för att lämna in alla ryggsäckar med trasiga hängslen i dag. Det är ju praktiskt att ha handväskan på ryggen, därför har jag två st. och sedan köpte jag en till Maggan i födelsedagspresent i fjol. Alla har gått sönder, en av hängslena har gått av. En av mina egna är rätt gammal så att den pajat kan jag ta men dom andra två är relativt nya. Men dom gör hängslena av plast i stället för läder, vet inte om det är en besparing eller? 

  



Av Solweig - 10 januari 2010 19:34

Linas syster Nora Supernova BLEV BIS på My Dog i Göteborg.     Det är andra gången på två utställningtillfällen. Man gratulerar och bugar till matte Kim. Nu börja Nora bli stor kändis, hon har väl varit kändis även tidigare men efter detta så är det väl ingen inom utställningsvärden som inte vet vem hon är. Roligt för rasen också att bli så uppmärksammad.


  

Det börjar märkas att ljuset återvänder. I dag har solen lyst hela dagen och det har inte varit mer än -20, vilket man skulle tycka är mycket i vanliga fall men inte denna vinter. Man kan ju faktiskt vara ute utan att frysa näsan av sig.

Annars har det blivit mycket TV-tittande i dag, skidskytte och Tour de ski, samt lite långlopp. Ja slalom men det blev inte så kul.

Nu i kväll har jag varit på agilitymöte. Vi träffas en gång i månaden och planerar för framtiden.

  

Linus kollar om Tora har något gott i skålen.

  

Själv är Linus lite vegetarian Han måste ha kattgräs annars äter han upp mina blommor.

Av Solweig - 9 januari 2010 23:43

Min enda syster och hennes man har varit hos oss idag. Det är lika roligt varje gång att träffas. Man känner faktiskt en stor glädje, att ha en syster som man kan umgås med och som man aldrig kännt annat än tillit till.

Vi är ju en så lite släkt så det vill till att hålla samman. Maggans pojkar och två av Maggans hundar har också varit här i dag. Maggan var ju ner till Sundsvall och hämtade Skorpan. Pojkarna är så lättsamma, leker mycket med varandra och är annars lätta att ha hand om. Det är också något att vara tacksam för, fina barnbarn.


 

Här kör Bosse skottkärra med William, jättroligt tyckte gossarna! 

     

Karin och Maggan

   

Här är det Rasmus som är skottkärra

Av Solweig - 8 januari 2010 23:13

Nu har vi städat ut julen. Det är ett evigt bestyr att linda in alla porslinstomtar och lägga i lådor. Jag vet inte hur många jag har, har inte räknat dom, men många är det. Ändå hade jag inte plockat upp alla, en kartong med tomtar var oupppackade. Har inte plats för alla numera sedan jag köpte ny bokhylla.  

I morron kommer syster Karin hit, hon skall hämta två barnsängar som Maggan haft. Emma Karins dotter får ju snart barn och har fått ärva pojkarnas sängar. Hon får väl inte mer än ett barn, men en säng skall vara hos Karin.

Maggans pojkar skall vara här i morron också då Maggan åker ner till Sundsvall och hämtar en av hundarna som varit på friarstråt. 

Linas syster Nora belv  BIR Bästa blågula hund och BIG placerad Göteborg  , Anitas Samuel skräddare (William) fick sitt championat, Jag vet inte hur han placerade sig bland hanhundarna. Han har ju samma mamma som Tora så man är ju så stolt över släkten, Ja man och man det är väl brudarna som kan vara stolta. Inte jag! 

  

Här är den tjusiga killen! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards