Alla inlägg under maj 2010

Av Solweig - 20 maj 2010 13:56

Nä, det finns ju dom som har det värre! Man har ju inte översvämning ännu, åtminstone inte hemma på tomten. Men det va då ett Dj...a regnande! För att pigga upp mig lite eftersom man tycks bli tvungen att gå i stövlar länge då det är blött,blött, blött ute i skog och mark. Var jag in på Rusta och ekiperade mig.

  

Appropå blommor så blommar Kablekan i dammen.

  

Gjorde ju ett impulsköp när det var 25% på Växtvaruhuset och vi var där och raggade medlemmar. Men var skall den stå? Rabatten som den är tänkt till skall göras om helt. Men det blir inte ännu på ett tag så min Gentiana får stå i sin kruka!

  

Annars finns det gott om växter i växthuset. Jag satte ju frön väldigt sent i år men det tycks bli rätt så stor plant ändå. Det är ju minst tre veckor innan det går att sätta ut om man skall slippa nattfrosten.

    

Brudarna sitter på ljugarbänken och tycker att matte håller på för mycket med blommor och för lite med dom.

  

Av Solweig - 18 maj 2010 10:08

Värmen har försvunnit och det spöregnar, man blir lätt deppig. Men sånt är livet!

I går skolade jag ut de sista tagetesen som jag vill behålla. Jag hade satt så många att det blev för mycket. Satte också om daliorna. Det är blomknopp på en del men andra har nyss kommit upp.

Hade ju tänkt sätta i trädgårdslandet den här veckan, men då måste det ju vara uppehåll och helst lite torrare i landet. Nu är det dyngsurt efter allt regn som kommit den senaste veckan.


Läste dagens ledare i den dagstidning jag har, den handlade om hur vi i Sverige behandlar kvinnor som varit utsatt för misshandel av sina män eller manliga bekanta. I stället för att mannen blir förflyttad eller belagd med straff blir det kvinnan som tvingas flytta, ha hemlig bostadsort och telefon. Överhuvudtaget blir kvinnan mera "straffad" än mannen som ju visserligen får ett straff, men sedan kan fritt röra sig och göra som han behagar utan att som kvinnan leva i ständig skräck för honom.

Det påminner om den socialarbetare som blev överfallen och av Hovrätten dömdes att betala sina egna rättegångskostnader och jag tror att även skadeståndet frös inne då domstolen ansåg att överfall var nått som man skulle tåla i det arbetet! Man häpnar!!! Vad är det för samhälle vi lever i???

Av Solweig - 16 maj 2010 21:36

Maken går ju eftersökskurs, fast det har mest varit krångel. Han har missat tider och nu i dag var han inte hemma utan på fiskeresa till Norge. Därför tänkte jag att jag hoppar väl in i stället, det var ju faktiskt jag som var anmäld till kursen, att jag sedan övertalade honom att gå var ju för att det är han som jagar inte jag.

Så därför drog jag åstad med båda hundarna. Måste ju ha båda med när jag var ensam hemma.

Vi lade spår och fikade och sedan skulle det gås. Då visade det sig att jag skulle ju inte gå det spår jag lagt utan ett spår som två "snubbar" jägare naturligtvis  med kamoflagekläder och rätt stuk lagt. Jag startade men behövde inte gå många meter innan jag förstod att detta skulle inte gå. Spåret var lagt över en nyröjd yta där kullfällda träd på ca 2-3 merer låg i högar nästan heltäckt. Jag hade svårt att gå, Tora hade med sina korta ben ännu svårare. Blodet låg väl någonstans under riset. Hon tittade bedjande på mig efter en stund och jag beslöt att detta vill jag inte utsätta henne för. Att lägga ett spår för en hund som skall lära sig och finna nöje i spårning då är en röjning fel enligt mitt sätt att se. Det talade jag om för kursledaren. Jag sa att detta ställer jag inte upp på. Sedan for jag hem. Ganska besviken. Nu skall jag lägga spår och gå med henne under veckan. Två dagar kan man nog gå med någon dag mellan. Skall lägga till Lina också.

Maken kom hem med fisk i eftermiddags. Han hade blivit jätteförkyld så han intog sängläge efter middagen. Själv har jag varit på agilityträff.


Av Solweig - 15 maj 2010 22:18

Disig morron. kollosalt blött överallt, översvämning både här och där.

Bestämde mig för att åka in till stan och köpa jord till mina krukor och lådor. Sagt och gjort, men det blev lite till. Köpte mig ett par nya stövlar, ett par av dom jag har är trasiga. Stövlar nu för tiden håller bara en sommar, annat var det förr. Då hade man stövlar i massor av år. Måste vara gummit som är sämre!


Varmt var det och kvavt. När jag kom hem plockade jag fram sommarkläder vilket inte varit något som gått att använda tidigare i vår. Satt ute i solen och läste efter middagen.


Sedan plockade jag fram agilitytunneln och lekte lite med hundarna.


Nu hoppas jag att det blir hyfsat väder några dagar så det torkar upp. Det finns snart ingenstans att gå med hundarna. Endera är det massor  av vatten eller gyttja. Eller så har det strötts ut flytgötsel så det inte går att gå därför.

Av Solweig - 13 maj 2010 13:44

Hela natten har det spöregnat, när jag kollade regnmäteren klockan 11.00 nu på förmiddagen hade det kommit 25 mm.

Nu är det uppehåll. När jag var ut med brudarna i morse regnade det. Jag satte på dom regnkappor! Lina kan i början nästan inte gå, oj så besvärligt det blir. Tora sitter i hallen och rör inte en fena, hon tänker inte gå ut i den utstyrseln.

Jag fick ut henne på bron i alla fall. Sedan gick jag och Lina, vi var nog 800 meter bort på gärdet när Tora kom släntrandes.

Men inte gick det fort. Hade hon kunnat skrika och bråka hade hon nog gjort det. Men vi gick vår runda och till slut så var det lite fart på bägge två. Men Tora satt rätt som det var långt ute gå gärdena och glodde på oss. Väl hemma hade hon väldigt brottom in. Hon som bruka stanna ute och kolla läget i vanliga fall. Nu på lunchpromenaden slapp dom regnkapporna så då var det som vanligt igen.

Det är så bra att ha kapporna på dom, dom blir inte så smutsiga och blöta.

Av Solweig - 12 maj 2010 19:00

Nä inte ännu faktiskt!.... men jag har beställt ett utställningstält till. Maggan och jag har ett men det blir besvärligt, på dom flesta utställningarna som vi var på i fjol , låg ringarna där vi ställde så långt ifrån varandra så jag fick hålla till utan tält. Det går väl bra om solen skiner, men om det är som när vi var i Vännäs då det spöregnade var det inte så kul. Jag var blöt upp till knäna. Som tur är så ser en västgötaspets nästan likadan ut varese hon är torr eller blöt. För blöt var hon. Som en dränkt katt!! Maggans Pommar kan ju inte vara ute i regn då ser dom ju förskräckliga ut.


Men nu så är det problemet ur världen. Vi skall åka upp till Vännäs även i år. Åtminstone jag, för jag har redan anmält. Måste ta maken med då jag anmält båda brudarna. Går båda vidare får maken ta Tora. Vi åker upp med husvagnen på lördag, utställningen är på söndag.


Dom har lovat halvbra väder i helgen, jag hoppas på sol och värme. Om det kommer en eller annan regnskur överlever man väl bara det inte är så kallt.

Hade ju tänkt lägga spår både till Lina och Tora. Så vi får väl se hur det går.




Av Solweig - 11 maj 2010 21:48

Man var beredd på att krypa ner i bingen och sova över denna dag i morse när man drog upp persiennen. Det var vitt!! I går kväll regnade det men under natten hade det övergått till snö. Den försvann som tur var ganska fort när solen steg upp, men ändå!!!

  

Annars är det underbart att gå i skog och mark den här tiden. Fåglarna kvittrar och det blommar av div. slag. Tibasten har snart blommat ut, i år skall jag gräva upp en Tibastbuske och plantera på tomten. Den här busken står strax utanför tomten.

Har gödslat rabatterna och även fruktträden, det som rådjuren lämnat kvar!


Vi måste tömma dammen och rengöra den. Men först måste vi köpa en ny koppling till vattenslangen för att kunna fylla uppdammen igen. Här sitter brudarna på dammkanten.

  

Det skall bli varmare i helgen som kommer. Om det blir varmt och torkar upp skall jag göra iordning trädgårdslandet. Tänker också sätta om det hinns med. Jag är ju ensam hela helgen så förutom att träna med Tora lite så kan jag fixa i trädgården.


Av Solweig - 10 maj 2010 22:36

Så kom det då, regnet som metrologerna lovat oss i flera dagar. Olustigt blev det då det är kyligt och blåsigt också.    

Vi var ut på en inköpsresa mitt i dan i dag. Eftersom maken åker bort på torsdag skulle det bunkras. Så det växlades in Norska pengar, matvaror inköptes. när vi ändå var på gång blev det hundmat inköpt också.

Hittade en snygg dyna till en av våra utestolar på Lidl så den blev också ett av dagens kap.


Tora biter på tassarna, jag tror ev. hon har tassexem. Det är svårt att riktigt se hur hennes tassar ser ut mellan trampdynorna. Jag ringde min veterinär i morse för att ta reda på hur jag skulle förfara. Fick råd att tvätta med mycket utspädd Jodopax smörja med hydrokortison eller Silonsalva och och sätta på henne en krage. Om det inte blir bättre höra av mig igen. Salva har jag köpt men jag tvekar inför kragen, hur skall hon fixa att ha en sån. Ja det är klart att visst går det, men jag menar är åkomman så allvarlig. Jag tror att det blir strumpor i stället. Om man smörjer på kvällen och sätter på strumpor.  Så får det bli.


Skall ta ett kort av huset imorgon, det regnade ju i dag så det var inte läge för fotografering. Vi skall ju måla om huset, det finns program i datorn där man kan färga sitt eget husfoto för att se vad som ser bäst ut. det är ju synd om man väljer "fel" färg.    


Vi kollar hus när vi är ute och kör så det är risk att vi kör i diket!  Det lutar åt att vi fortsätter att ha det gult, men i lite skarpare kulör. Det vi har nu är väl närmast beige.


I eftermiddags var jag med bärbara datorn till Birk, han skall ha den till Agilitytävlingen. Sedan åkte jag till Maggan och hämtade hennes bil som jag  skall köra till bilverkstad här i Brunflo i morron bitti.

Har beställt en nytt utställningstält i dag också.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards