Alla inlägg under februari 2011

Av Solweig - 15 februari 2011 23:01

I kväll hade vi första träffen inför vårens start av rallylydnadsträningen.  Det känns jättespännande att se om vi får till någonting bra.


Av Solweig - 13 februari 2011 17:59

Det har blivit ett riktigt träningspass att rasta hundarna. Dén senaste snö plus vinden har gjort drivor på en del ställen som det nästan inte går att betvinga. Vi har i alla fall envisats med att gå skoterspåret  två gånger i dag. Löst och moddigt, men det är säkert bra för en tant i sina bästa år! Hundarna besväras inte av snön, dom springer som vanligt i full kareta. 

 

Vi gick genom skogen hem i em. och där hade ingen annan än rådjuren gått. Ett tag hade jag hundarna framför mig, men efter ett tag så fick jag spåra. Dom hängde mig i bakhasorna men gick inte förbi, villket inte var så konstigt, snön gick jäms med deras ryggar när dom stod.


Annars håller vi på och tränar lite inomhus. Lina får ligga passiv, villket hon inte är så bra på, medans Tora får träna att sitta fot, rakt och rätt. Det går faktiskt ganska bra, bättre än väntat.  

Av Solweig - 10 februari 2011 15:48

Vi hade tur i morse jag och hundarna. Visserligen blåste det kallt så jag gick inte lika lång promenad som jag gick i går, men det snöade inte. 

Brudarna var jätteduktiga för när vi traskar där i skogen som bäst kommer det två rådjur och springer rakt över stigen vi går på. Dom skällde till och sprang några meter efter men när jag sa stopp och kallade in dom kom dom tillbaka direkt. Det tyckte jag var jätteduktigt.

Det är så skönt att inte behöva ha hundarna bundna , vi har ju rådjursmöten varje gång vi är ute så det vill till att lära dom att inte jaga.


När vi kom hem började det snöa och sedan har det snöar säkert över 2 dm tills nu. Jag har skottat gården två gånger. Vi gjorde en jättekort tur ut i skogen efter skottandet och alla väger har drivit igen ute på gärdena. Det är bara inne i skogen som det går att gå.

Så nu blir det till att gå landsvägen igen, det som är så trist.

Av Solweig - 10 februari 2011 15:37

I tisdags var vi ner till Sundsvall. Först blev det IKEA, där vi lämnade tillbaka pryl från Maggan och sedan åt vi lunch.

Efter en fruktlös raid på byggvaruhusen efter ett rör som maken skulle haft, men som inte fanns någonstans for vi ut till Maria.


Där blev vi förplägade med tårta och gott doppa, tackar,tackar!


Maken fortsatte ut till Alnön till dotter Hanna medans jag och hundarna stannade hos Maria. Hanna och hennes kille är så allergiska så det går inte att vara där med hundarna.

Alexander var hemma från Fritids så honom fick jag vara tillsammans med.

Mina stora barnbarn Niklas och Sara kom ju också hem och det var jätteroligt att träffa dom.

Maria skulle ut och rida på eftermiddagen men före det förplägades vi med jättegod fisksoppa.

Sedan for vi hemåt, på vägen hem gjorde vi fikastopp hos systar Karin och svåger Bosse i Holm. Hon har ju också fyllt år så liten present överlämnades.

Efter det var det bara att dra hemåt. Men vi hade ju ändå mött halva släkten på en resa vilket inte är dåligt.

Av Solweig - 7 februari 2011 22:07

Har bara haft två kattor, själv, vill säga. Men i mitt barndomshem fanns det alltid katt. Min mor var inte så förtjusta i dom men dom skulle finnas, ta råttor antar jag för dom fick inte vara inne särskillt mycket.

Av den anledningen blev dom ju inte så sociala. Men mina två som nu börjar ha upp nått aktningsvärd ålder, över tio år båda,  har ju alltid varit inne speciellt på vintern. Då är utevistelserna bara korta avbrott i sovandet på alla tänkbara sovplatser som dom har inne.

Dom är också mycket sociala och om man skall vara ärlig så är det mina kattor. Dom följer mig inne, går jag ner i källaren så har jag två kattor och två hundar i släptåg.

Linus har ju blivit Toras bästa kompis näst Lina, dom har sin brottningsmatsch varje morron. Har försökt filma, men det är så dåligt ljus på mornarna så det blir så mörkt. Men framöver sommaren måste jag försöka göra en filmsnutt.


Västgötarna är ju till sin natur enmanhundar, mina har då varit det. Dom är inte ovänliga mot andra men det är matte som gäller. Men jag tror jag har lättare att kommunisera med djur än med människor.

Felet är möjligen att jag är för snäll, har inte nog strikta regler.

Det har jag inte med kattorna heller säger maken som har många synpunkter på mig och mina djur.

Det bästa med hundarna har ju varit att dom varit så snälla mot barn. Dom har aldrig visat minsta aggresivitet, utan sitter och ser snälla ut så att barn fåt klappa dom. Lina älskar ju barn, hon blir så glad då någon av barnbarnen kommer hit så hon vet inte till sig. Tora är lite mer avvaktande men hon är också glad när dom kommer.



Av Solweig - 4 februari 2011 18:00

Har det varit i dag. 1 timmes promenad på morron, Vi har det ganska bra måste man tillstå när jag jämför vad jag hör ifrån Britta. Vi har breda skotrerspår och smalare skoterspår. Men dom är inte hala så det är inget problem att gå. Hundarna springer ju lösa och har hur stora ytor som helst att rusa runt på.


Efter promenaden for vi till Maggan. Hade köpt en semla till oss var när jag var och handlade limpa till maken, så jag fick kaffe, tackar tackar! Hämtade också en pryl som hon köpte på IKEA men som hon inte behöver , så vi skall ta ner den då vi åker ner till Maria på tisdag nästa vecka.

Lite inköp på affären, sedan hem igen och middagslagning. Kinagryta med ris, faktiskt ganska gott! Nu skall jag kolla skidskytte.

Av Solweig - 3 februari 2011 23:02

Vi hade styrelse i BBHK kväll, den har varit uppskjuten sen i december. Man kan ju inte annat än bli trött! Nu skall jag skriva protokoll och sen försöka få till en verksamhetsberättelse, sedan är det årsmöte och sen skall jag inte ta på mig något ansvar för nästa års styrelse utan bara skriva protokoll.

Hoppas jag kan hålla mig till det!!

Annars har det varit en dag med snöfall,  morronpromenaden var jättetrixig då snön la sig på glasögonen så man såg nästan ingenting.

Mitt i dan  tog jag sparken och hundaarna och for ner till  centrum och hämtade ett paket på ICA, ( nutidens post). Något perfrekt sparkföre var det inte då det var jättemycket grus på vägen, även om det snöat så ibland gick det ganska bra.

Hundarna är väl inte så förtjusta i att gå bredvid sparken när det med jämna mellanrum blir tvärstopp p.g.a.gruset Men det luktar mycket intressant efter vägen.

Lina har börjar fälla, det är beiga tussar runt hela huset, man får dammsuga varje dag ett tag framöver. Jag har kammat henna varje dag men det hjälper föga.  Så det är bara att stå ut! När Lina är färdsigfälld börjar väl Tora!


Av Solweig - 2 februari 2011 17:30

I förgår kväll fick man lite brådis, SKV har ju flyttat sin kongress från Simmatorp till ett ställe som heter Tonga Hed, det ligger i Vårgårda, länge söderut alltså.

Jag hade ju bokat husvagnsplats i Simmatorp, nu var det att avboka den och boka ny i på Tånga Camping. Jag har på det bestämdaste bestämt att på världskongressen ska jag, det är bara så! Därför skred jag snabbt till verket och nu är det klart. Nu är det bara anmälan av hundar som inte är gjort. Men det har man ju tid till i början av maj för att göra.


Vet inte ännu vad jag skall anmäla till. Utställningen blir det nog bara Tora, men jag funderar på att anmäla Lina till Rallylydnad. Får se framöver när jag funderat färdigt.

Det blir ju lite knepigt detta med att man bytt ort för aktiviteten. Inbjudan har ju gått ut både till oss i Sverige och till utlandet, så nu måste man ut med information om bytet snabbt.

Att jag vet beror på att jag får info då jag tillhör tidningsredaktionen. Alla olika kommittér har fått info. men ännu har man inte ändrat på Hemsidan.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards