Alla inlägg under september 2010

Av Solweig - 15 september 2010 09:22

Hade tänkt plocka svarta vinbär i dag, men efter att ha gjort den vanliga morronpromenaden med brudarna har jag känt västnvinden som inte var någon varm fläkt i dag. Tror att vantar vore av nöden, men plocka vinbär med vantar låter inte möjligt, så man får väl bita ihop och plocka med bara händer.

Solen skiner i alla fall ännu så det kanske blir varmare frampå dagen.

Maken skall ta itu med verandadörren som skall bytas. Så det kommer inte att vara så varmt inne heller.



Av Solweig - 14 september 2010 15:48

I dag är det ett riktigt surväder, man går bara ut om man måste. (Med hundar)

I går var det ju så fint, varför kunde det inte få fortsätta? Vi var och tränade lite agility i går kväll brudarna och jag. Lina som inte tränat mer än två ggr i år är så på bettet att hon tillochmed gör slalomet felfritt! Inte i rasande fart men helt acceptabelt. Det är faktiskt ganska bra att inte träna så mycket, då blir det så mycket roligare när man gör det.

Vad gäller Tora så går det framåt även där, fast jag har ju inte tränat henne så mycket heller. Vi har börjat med slalomet, har bar en port ännu. Testade balansbommen också. Måste hålla henne så att hoin inte hoppar ner. Hon skall lära sig att gå i lagon fart och stanna på kontaktfältet. Tora tycker inte om de höga hindren, Lina älskar ju allt vad höga hinder finns, speciellt gungan, det har hon alltid gjort.

Vi var och handlade också i går, så jag fick chansen att hitta något läsbart. Det blev Leif GWPerssons, "Den döende detektiven" har läst det tidigare böckerna om Stockholmspoliserna.  Det är inte min favoritförfattare, men en av dom jag ändå läser och har utbyte av. Fördelen är ju att man kan persongalleriet sen tidigare, samt att man kan lägga från sig boken. Är den för spännande eller intressant måste man ju sträckläsa och då blir det ingenting annat gjot och boken räcker så kort stund.

I dag har jag börjat väva en ny matta också, vävning är lämplig sysselsättning när det är trist väder ute.


Av Solweig - 12 september 2010 13:40

heter det ju. Jag har klippt min häck mot gatan på förmiddagen. Har inte kunnat klippa förut då vårt elbolag Jämtkraft har haft ett djupt dike intill min tomt men i gatan. Dom lägger ner rör för fjärrvärme. Vi skall ju inte ha någon fjärrvärme, då vi har jordvärme sedan länge. Men det skall grannarna. I fredags blev det klart med igenfyllningen av diket så nu kunde jag komma fram med skottkärran. Så nu är det klippt! Får väl kritik av maken när han kommer hem från jakten i kväll, han är så petig, det skall vara spikrakt. Villket det inte blir när jag klipper med ögonmått. Men när det växer ut till våren blir det inte spikrakt , så jag tycker att det duger.

Skulle ha klipp gräsmattan och rensat i mina övervuxna rabatter också, men det är så blött. Det regnade 5 mm i natt, så det fär vara till i morron.

  

En av mina älsklingsväxter Marton omgiven av rosor och annat. Den ser ut så här nu med, men omgivningen slokar.


Av Solweig - 11 september 2010 22:19

Så har jag känt mig i dag. Lång morronpromenad. Men efter det har det inte hänt särskillt mycket. Kollat TV- pucken, men när mitt favoritlag förlorade var det inte roligt längre. Sedan kollat Italiensk, fotboll bra men inte mer. Kjell Bergqvist i "Här har du ditt liv" var bra. Men sen var det ingenting att se.

Har ingenting att läsa, vilket gör mig nervös! Jag måste ha minst två böcker på nattduksbordet som jag inte läst för att vara avslappnad.

Av Solweig - 10 september 2010 20:25

Har haft Maggans två gossar här över natten. Vi låg alla i dubbelsängen. Ja inte bara två gossar och en tant, utan även en svart katt och en rumplös hund.

Men jag är ju van att trängas så jag sover trots små sparkande pojkben och trampande kattfötter.

Det är så roligt att ha grabbarna här när man är ensam hemma. Man lär känna dom betydligt bättre än när mor är med.

  

Skjutsade dom tillbaka till Maggan mitt i dan i dag, då dom skulle till pappa i helgen.

Vi tog kort av valparna som hon levererar i helgen också. Det var i sista minuten om man säger så.

Nu skall jag se om det finns nått att glo på i dumburken. Tycker inte det finns så mycket att se, orkar inte med såpor och sånt!

Bäst är det när det är sport, men det är det ju inte alla dagar.

Av Solweig - 7 september 2010 23:59

I går eftermiddag meddelade maken att han skjutit en älgtjur, det var nog Hälge som gick åt!!! Men det var inte bara det, grannlaget hade skjutit en björn. Jaktgästerna från Småland tog bilder och skickade hem, det är ju inte alla dagar man får se en björn, även om den är död.

  

Anita väntar på hallon och det kommer hon att få fortsätta med. Här finns det inga andra skogsbär än hallon. Så dom behåller jag nog själv.

I dag har jag plockat två liter svarta vinbär. Jag gör svartvinbärsdricka som jag fryser ner. Men det går inte göra för stora satser, då ryms det inte i silduken.

Lämpligt med två liter.

Vi har skrapat triss i kväll också, men det blev ingenting. Gerd hade gjort en jättegod citronpaj som vi fick trösta oss med. Men man kan ju undra över varför det skall vara så svårt att vinna lite?


Av Solweig - 5 september 2010 20:54

Har suttit i två dagar och noterat resultat på vår officiella agilitytävling. Det skall ha varit 800 starter. Jag har inte räknat, men det har pågått från klockan nio på morron tills efter fyra på eftermiddagen, nästan i ett kör.

Men man ser en del. Fast som resultatnoterare får man ju inte se så mycket av de tävland, det är ju domaren man ser mest, även om man har domarögon.

Men en sak kan jag ju konstatera, det är ofta handlerna som gör att det går fel, vilket i agility innebär diskning.

  

Tänk om man kunde ta in alla fina handlingar man sett, och göra likadant. Då skulle man nog bli superduktig.

Maken har åkt upp till skogs, älgjakten börjar i morron, så jag har haft hundarna med mig i dag, dom har fått tillbringa tiden i bilen. Men jag har tagit ut och rastat dom vid varje paus för  och ombyggnad banvandring.

Maggan var in i kväll, jag skall få låna pojkarna på torsdag så att dom skall ligga över hos mig tills på fredag då dom skall till pappa.

Av Solweig - 3 september 2010 21:16

Kollade mina gamla fotoalbum när jag städade i gillestugan. Hittade detta, min älskade Emil, en helt fantastisk hund. Tyvärr fick han aldrig visa sin sköna lekamen i utställningringen då han endast hade en "kula". Krypt alltså! Men han var djupt älskad ändå. Han var en helt perfekt hund. Trogen lydig och en superkamrat som följde mig när jag flyttade runt under en ganska stökig tid i mitt liv. Men han fanns alltid där.

Hans mamma hade samma föräldrar som den vinstrika Domarringens Frej, som var den västgöte som var mest vinstrik under -70 talet. Hans mamma var Domarringens Eja.

Urtimas Emil, född -74 han blev 11 år. Jag lät honom sluta sina dagar när han fick problem, ville inte utsätta honom för plågsamma ingrepp.

  

Visst är han fin?

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards