Alla inlägg under januari 2009

Av Solweig - 13 januari 2009 18:04

I dag har jag och dotter bakat tunnbröd. Jag gjorde deg först i morse, gick sedan två km med Lina därefter satte vi igång och baka. Lina har varit med Maggans hundar under dagen. Hon är inte så förttjust att bli lämnad hos Maggan, där blev hon ju lämnad när vi åkte till Australien, det var ju inte så kul att ha matte borta så länge. Därför gillar hon inte riktigt att vara där matte kan ju försvinna igen.

Jag passade på att tvätta tre mattor i Maggans grovtvättstuga när jag ändå var där, det finns torkskåp också så mattorna var torra när jag tog hem dom.

Nu i kväll skall jag till Gerd granne och skrapa triss, man kan ju alltid hoppas på storvinst!

Men såntur har man väl inte? Tog en bild av en av mina amarylisar, det är visserligen slut på jul men jag har flera blommande skönheter. 

Av Solweig - 12 januari 2009 16:02

Nu har vi fått det sämsta före som finns! Blankis där det inte är vatten och snömos.

Skoterspåren håller inte att gå på, vägar och gator är jättehala och fulla med vattenlokar. Skall vi ha ca + 4 grader varmt hela vecka blir det nog inte så mycket snö kvar. Det har redan blivit bart under träden i skogen. Lina tycker det är så perfekt att kissa på gräset som kommit fram.


Det blåser rätt så kraftigt. Var och handlade på f.m tur att man sandat ordentligt. Passade på att tanka bilen när jag ändå var ute och åkte. Bensinen har ju gått upp igen, det var inte många dagar som den var riktigt billig.


Av Solweig - 11 januari 2009 23:33

Husse hade köpt revybiljetter som julklapp, så i kväll har vi varit på Östersundsrevyn. Det var roligt. Alla nummer är ju naturligtvis inte toppen, men det mesta var väldigt bra. Det är ju kul att det finns en lokalrevy i stan. Vi har ganska många revygäng runt om i länet. Vissa år brukar vi åka runt och kolla några i alla fall. Men i år blir det nog inte så.

Jultomtarna är bortplockade från övervåningen. Nu är det bara i gillestugan som allt är kvar i. Husse får ta julgranen i morron kväll. Han både klär på och av julgranen. Resten är mitt ansvar.


Nu har vi fått + 4 grader och blåst. I natt var det storm, hoppas att det inte blir det i natt. Vi har en ros på väggen utanför sovrummet och när det blåser skaver grenarna mot väggen och det för ett himla oväsen. Det var fullmåne också, vet inte om det var därför jag inte sov. Var nog vaken till över två, somnade en liten stund men vaknade igen kl 5.

Av Solweig - 11 januari 2009 11:45

Söndagmorron med nedgående måne och stigande sol.

 

Gårdagen var en sån där härlig "nästan vårdag" med strålande sol nästan ingen vind och nollgradigt. Lina och jag tog oss en långpromenad på skoterspår och vägar. Fördeklen med skotrar är ju att man under vintern får massor av promenadvägar. Skoteråkarna åker ju inte lagligt på lederna utan kör ju kors och tvärs över gärdena, vilket ju gör att det finns massor av vägar för oss att gå på.

 

Lina har ju ingen kompis att leka med .däför har hon en liten "Dummy" som hon bär omkring.

Husse for ut på sjön på pimpling, han fick ingen fisk men frisk luft fick han.

Han är ute i dag också.

Jag skall försöka ta itu med julsakerna. Det är ju sista dagen jag har tid på länge.


Av Solweig - 8 januari 2009 00:30

Nu går jag och samlar kraft och energi att plocka bort julen hemma. Det är alltid så gruvsamt att vira in alla porslinstomtar och lägga i lådor. Men till slut är det ett måste.

Skall försöka göra det mesta i helgen då nästa vecka är fullbokad med aktiviteter.

Har börjat träna lydnad med Lina igen. Det går ganska bra, just nu tar jag bara ett moment åt gången och bara ett par gånger med lek imellan. Hon tycker det är så roligt. Det dröjer ju någon vecka innan det blir agilityträning i Dille igen så vi måste ju göra någonting.

Här står småpojkarna och kollar tomtarna i Gillestugan, det finns dubbelt så många uppe.




















 

Av Solweig - 6 januari 2009 20:18

Så har jag och grabbarna dansat ut julen( inte hemma) på Folkets Hus!

Rasmus var lite blyg till att börja med, men efter hand så dansade han med liv och lust. Han gillar ju att sjunga med så han dansade och sjöng. William var den som genast var med på ringdansen, men efter det att vi dansat och fikat var han så trött så han orkade inte stå på benen. Då hade Rasmus kommit igång. Roligt var det i alla fall. 

Av Solweig - 5 januari 2009 00:17

I dag skall jag åka till Maggan och prova byxor på grabbarna som jag köpte före nyår. Måste kolla innan det inte går att lämna tillbaka. Dom fyller ju år i slutet av månaden men då är det över en månad sedan köpet och då gäller inte öppet köp.

Dom fattar ju inte och deras hulda mor får väl ta det!

Sedan på trettondagen skall vi fara på julgransplundring på Folkets Hus.

Hoppas att grabbarna tycker om att dansa runt granen.

Skall kolla om det finns nån som jobbar på Studiefrämjandet i morron. Risken är ju att dom tagit ledigt.

Nu har det snöat igen så vi har julkortsvyer ute.

Natti!

Av Solweig - 3 januari 2009 22:23

det är -25 och kattorna vill inte gå ut.

Tur att man inte behöver gå ut. Nu eldar man i kaminen och myser inomhus. Husse kollar ishocky och själv skall jag söka efter nått att läsa.

Vi har ju inte så många kvar i Tour de ski bara två stycken. Men man måste ju kolla i alla fall. Så det blir morrondagens verksamhet om det fortsätter att vara kallt. Måste naturligtvis gå ut med Lina, det gör man ju oavsett vilket väder det är.

Natti,natti!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards