Alla inlägg under januari 2009

Av Solweig - 23 januari 2009 23:18

men det gåt inte fort. Dagens aktiviteter har varit städning och besök på Coop. Sedan kolla "På spåret" och "Let´s dance". det blir nog en tidig kväll som det känns.

Av Solweig - 22 januari 2009 23:19

När jag var ut med Lina på förmiddagen satt det fullt i en björk med kvittrade sidensvansar. Ett ljuvligt ljud!

Det snöade ju för några dagar sen och det blåste så  alla våra promenadvägar ute på fälten har drivit igen med snö. Skoterspåret är gångbart för att där kör dom varje dag.

Vi var ut på en längre tur på e.m också, jag tog sparken för att Lina skulle få springa lite fortare. Jag kan ju inte gå så fort så hon kan springa, men med spark går det utmärkt. Enda problemet är att det grusas lite mer än vad som är bra när man åker spark. Var och köpte kort för att skicka till min syster som fyller år den 24 januari.

Halva familjen är födda nu under våren. Syster, två barn, fyra barnbarn, make och makens barn och barnbarn. Tur att inte alla fyller jämt. Men barn fyller ju jämt varje år, där gör man ingen skillnad.

                                                  
      


Av Solweig - 21 januari 2009 21:15

Har många gånger fått frågan, varför har du en västgötaspets? Hur kommer det sig att jag 1971 valde att köpa en sån hund?

Svaret på den frågan är inte lätt att ge. Min dåvarande svärfar hade stuga uppe i Björkvattnet ovanför Gäddede. Vi var där ganska ofta. Där fanns en hund som nog var en dreverblandning, skulle jag tro. Den såg ut som Kjell Olov Felts första blandras, som ju också var ganska lika en västgöte. Jag tyckte att dessa hundar var lämpliga i storlek, man hade ju tre barn och för att få plats i bilen (vi hade ingen herrgårdsvagn) Måste hunden vara liten. Men inte för liten, det skulle ju vara en hund också! Jag ville inte ha jakthund, ingen trimmras, robust, men med päls som klarar norrlandsvinter.

Läste alla hundböcker jag kom över. Det var ju viktigt att det blev rätt. Så landade jag på västgötaspetsen och det har jag aldrig ångrat. När jag till sist hade hittat rasen som jag aldrig sett levande( det fanns inga såna hundar uppe hos oss på den tiden). Så hur skulle jag hitta en kennel som födde upp dom?  Via SKK fick jag reda på Hans Nobell i Bålsta. Därifrån kom min första hund och därifrån kom mamman till min andra också. Jag minns alla kommentarer jag fick över utseendet. Ha,ha  en gatukorsning mellan gråhund och tax, var ganska vanligt.

Jag som hela mitt liv velat ha hund men som när jag växte upp hade en mor som hade bacillskräck och på sin höjd kunde tolerera en utekatt som knappt fick vara inne på dagen. Tur att vi hade jordbruk så det fanns andra ställen att tillbringa natten på.


Nu så här i efterhand kan jag väl erkänna att det var tur att jag inte fick nån hund som barn. Man är inte vuxen ansvaret.


Just nu har jag en helt underbar tjej och skall nog ha en till.

För mig är västgötaspetsarna helt perfekta hundar.

Ibland har man tur!!


Av Solweig - 20 januari 2009 23:44

Efter morronpromenaden med Lina blev det till att ta tag i snösläden och frakta bort nederbörden sen natten, innan snöplogen kom.

Jag hann före!

Sedan var tvättkorgen full! Just när det var gjort fick jag uppdrag som mormor då dottern skulle till frissan klockan 13.00 och en av grabbarna var sjuk så det inte blev något dagis i dag.

Resten av dagen fram till strax före fem var jag mormor. Sedan i kväll har jag varit in till stan på styrelse i trädgårdsföreningen.

Det har snöat hela e.m så jag har jobb i morron bitti också. Men i morron skall jag vara hemma. Både dag och kväll. Har inte hänt på över en vecka.

Av Solweig - 19 januari 2009 18:54

Dagen har förutom hundpromenader och ett besök hos Studiefrämjandet bestått av att fixa kallelsen till BBHK:s årsmöte. Jag har tagit ut ettiketter klistrat på dom på kuvert stoppat i papper och satt på frimärke. Vilken dag av förspilld kvinnokraft. I kväll var jag träningsvärd på agilityn, men det har ju snöat och under är det is så det gick inte träna agility i kväll.

I går kväll hade vi agilityträff, vi blev bar tre stycken så det blev inte så länge.

I lördags var jag hela dagen på Kennel Klubben på utbildning "Parning och valpning"  mycket intressant och lärande. Skall på kurs i Anatomi den 15 febr. med Kennet Edh. Det skall också bli intressant.  Sedan kommer Nils Wallin Håkansson hit och det handlar ju då om ögonsjukdomar. Så det finns mycket att lära sig utan att man blir fullärd. Men man kanske blir lite klokare.

I morron kväll har vi styrelse i Trädgårdsföreningen.  Det har varit mycket nu ett tag!

Av Solweig - 15 januari 2009 22:49

I kväll har jag varit till Dille ridhus och tränat agility. Det var så kallt inne i ridhuset så hundvattnet frös. Men eftersom vi bara var två förare med liten hund körde vi ganska mycket så vi höll oss varma. Dom är två instruktörer och delar upp i små och stora hundar.  Så i kväll har vi tränad framförbyten bakombyten, blindbyten tror jag det hette och slalom därimellan.

Så nu är tanten motionerad.

I morron bitti åker vi till Sundsvall och ögonlyser Lina och går på IKEA. Jag hoppas det är lite mildare.

Vi måste ju ha Lina i bilen medan vi är på IKEA.


Av Solweig - 15 januari 2009 00:08

I kväll har vi haft sista styrelsen med den "gamla" styrelsen. Kommer att sakna Inger. Vi har haft ett bra samarbete. Men det blir säkert bra med de nya styrelsemedlemmarna också.

Skall ta kontakt med Studiefrämjandet i morron om kallelsen.

I dag har det snöat igen. Men det har blivit kallt också så nu kan man gå på våra rastningsstigar igen utan att man far igenom snön upptill knäna.

I morron kväll startar agilityträningen igen efter juluppehållet.

I morron hinner jag nog inte skriva något i bloggen, det är så mycket styrelseskrivning som måste göras först.


                                                  
  

Av Solweig - 13 januari 2009 23:04

Vinst blev det, men liten, 50 spänn!

Det blir man inte rik på, men det är väl inte meningen att man skall bli det.

Trevligt att träffas i alla fall och gott att äta blev man bjuden på, så det var trevligt!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards