Alla inlägg under mars 2008

Av Solweig - 24 mars 2008 16:56

Påskdagen vann Ingvar en pimpeltävling till i Hällingen en by strax intill Holmsjöändan. Så det var en nöjd gubbe som for hem i går.

Av Solweig - 24 mars 2008 16:36

Ja så har vi firat påsk igen!

Åter till trditionerna, vi har firat Påsk hos min syster de senaste 12 åren. Helgen firas med pimpeltävling på dagen på påskafton. Pimpeltävlingen är en tävling där min syster och min familj tävlar både sinsemellan men också med familjen Lingefeldt som är grannae till min syster. Sedan äter vi middag tillsammans på kvällen med prisutdelning och sång och musik.

Årets middag hade Timrå hocky som tema.

Ingvar vann pimpeltävlingen och tog hem vandringspriset som gått runt i tolv år! Då var han glad! Sven tvåa och Bosse trea.

Mina flickor var också med och alla barnbarn, jätteroligt. Huset fullt hos Karin. Emma, Christoffer, Björn och Erik var också hemma.

Några bilder här under från pimplingen och middagen.




Av Solweig - 18 mars 2008 13:12

Vi åker till syster i påsk.

Vi har firat påsk tillsammans i många år. Men i fjol var vi inte dit, vi hade Ingvars flickor här då.

Men i år bär det iväg igen. Måste rigga för kattorna medan vi är borta. Vill inte lämna dom ute så då får dom vara inne i två dagar. Dom är ju inte så såta vänner mina tigrar. Men det brukar gå bra.

Dom har ju levt under samma tak i sju år så dom är ju vana.

Värre blir det till hösten när vi åker till Australien, då måste jag nog hysa in dom på ett pensionat. Vill inte att dom skall vara utan tillsyn under stor del av dagen vilket ju blir fallet om någon hygglig granne skall släppa dom in och ut.

Fia är så speciell, det är inte säker hon vill komma fram om det är någon annan än vi i familjen som öppnar dörren.

Linus bryr sig inte.

Det är ju inte bara kattorna som behöver vara inhysta någonstans, även Lina. Men det är ju ett tag till dess, vi får hoppas att det löser sig.

Av Solweig - 17 mars 2008 15:50

Från att ha varit ett mycket omväxlande väder i går har det i dag varit soligt praktiskt hela dagen. Det var -7 i morse men är nog flrera + grader mitt i dan.

Har varit och vävt på min plädväv på vävstugan. På vägen hem vart jag in och köpte fem små fuchsia plantor. Det ringde på min mobil och jag fick veta att jag vunnit två biljetter till föreställningen " Ann- Margret och jag" på torsdagkväll, kul!

Var ut en sväng med Lina när jag kom hem. Vi tränar stanna under gång just nu. Vi tränade i morse när vi var ute också. Blandar det med kontaktövningar.

Sen har vi ju apportblocket,suck! Det går sakta tycker jag. Nu tar hon blocket i munnen men släpper det genast!

Husse skall ut och äta på restaurang i kväll så det blir ingen middag. Arbetskamrat som slutar.

Lina firar syster Nora som nästan vann rubbet i Malmö. Hurra! Hurra! eller Vov Vov . Man säger ju att släkten är värst och Nora är nog det!

Av Solweig - 16 mars 2008 12:02

Är man född djurvän har man svårt att förstå folk som inte gillar djur. Men förståss, jag gillar ju inte allt som andra gillar.

Själv är man uppfödd i stallet, det märktes på flickorna när dom växte upp. Det var bara hästar, mamma hade påverkat.

Sonen tycker om djur men det är ändå häftigare med lastbilar och har så varit sen han var liten. Vilket då gör att han kör lastbil som vuxen.


Flickorna har var sina favoriter. Den äldsta har tre hästar och två kattor. Den yngre har Kennel och därav fyra hundar hemma och flera ute som foderhundar.

Själv har man en hund två kattor. den äldsta katten är mattes katt,har så varit sen hon var liten. Hon följer mig och vill helst ligga på skrivbordet när jag sitter vid datorn och på soffan när jag sitter där. Lina är ju en avundsjuk fröken så hon tränger sig alltid mellan för hon tycker att matte är hennes.

Jag använder ingen kudde men har ett örngott vid huvudändan på sängen och på det ligger Fia som katten heter. Det har hon gjort sen första dagen hon fanns i huset. Hon ligger aldrig någon annan stans i sängen. När jag går och lägger mig kommer hon och hoppar upp och lägger sig hon med. Hon är go och snäll, en riktig mystjej.


Det har blivit aprilväder innan april börjat. Ena minuten snöar det och sen är det helblå himmel med strålande sol. 

Detta växlar en halv timme i taget av vardera.


Av Solweig - 15 mars 2008 20:45

Dagen har tillbringats framför TV:n. Förutom en långpromenad med Lina har det bara varit sport i dag. Men det betyder att det stickats en halv mönstervante. Kan inte sitta framför TV:n utan att ha något i händerna.

Husse har varit och fiskat utan att hembringa nämnvärd fångst!

Han skall reparera det in morron säger han, vi får väl se.

Anmälde till Sundsvall i går kväll.

Av Solweig - 14 mars 2008 16:50

Har varit på stan i dag. Massor av ärenden som skall uträttas när man åker in. Allt från nya borstar till eltandborsten till oljefilter till min bil.

Lina fick stanna hemma i dag, det är så dåligt väder och när hon sitter i bilen och väntar blir det så immigt att man ser inte igenom rutorna när man kommer tillbaka, speciellt när det snöar och slaskar som det gör i dag.

När jag kom hem var vi ut på en promenad. Hon är så van att jag tränar med henne så hon går bredvid och tittar upp på mig och bara väntar på att vi skall börja.

Just nu är det så dåligt före så det går inte träna fot. Hoppas det blir bättre.

Nu skall jag laga soppa till middag, har hittat ett nytt recept.

Hoppas det blir gott!



Av Solweig - 13 mars 2008 16:59

Ja så har man fällt lockarna. Inte vet ja om man blev märkbart vackrare men håret torkar säkert fortare.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards