Alla inlägg under juni 2010

Av Solweig - 9 juni 2010 21:12

Jag har i hela mitt liv varit en föreningsmänniska. Vet faktiskt inte hur många föreningar jag tillhört under åren. Har ju flyttat en del vilket gör att man slutat i de föreningar som man tillhört på orten man lämnar.

Just nu är jag medlem i en del så i kväll har jag bevistat första styrelsen i Föreningsarkivets styrelse. Det skall bli intressant att se vad som försigår i den styrelsen. Vet ju vad Föreningsarkivet är, har ju lämnat in protokoll och en del annat när jag slutade som ordf. för den fackförening som jag var ordförande för i 14 år.

Men det är mycket som man inte vet. Visserligen är jag ju inte född i Jämtland så mitt intresse  skulle ju vara större om det handlade om min egen hembygd. Men som den nomad jag är får jag väl intressera mig för Jämtlänningarna, jag har ju bott i Jämtland i 30 år nu så  lite Jämtlänning har man kanske blivit, men inte mycket!

Jag är ångermanlänning i själen och lär så förbli.

Det har varit ruskväder på förmiddagen i dag men på eftermiddagen sken det upp och blev sol och fiunt väder. Genast blev det varmare också.

Av Solweig - 8 juni 2010 13:32

Nu hade man tur! Hade precis hunnit klippa gräset på hela tomten, det tar en timme. Då kom regnet. Sen har det regnat.

Vi har tagit hem husvagnen så jag har gjort den i ordning förutom livsmedel och sån, det plockar vi i på fredag. Vi skall ju ha den med oss till Vännäs, vi åker dit på lördag e.m. Tora startar ju som tredje hund på söndagmorron så det är bra att vara där i tid.

Om det inte blir regn på lördag hade vi ju tänkt gå på trav och efter det åka upp till Vännäs direkt. Men nu ser det inte så roligt ut faktiskt. Det är ett regnområde på väg söderifrån.

Undrar om man får någon dill? medan jag var in i växthuset och vattnade planten var Tora i trädgårdslandet och grävde ett stort hål där jag satt dillen, den fulingen!  

Måste köpa nät och sätta runt landet, den hunden älskar öppen jord!

Av Solweig - 7 juni 2010 12:57

Har dåligt samvete för att jag inte lägger några spår till Tora och Lina. Nu är det bara målning som gäller. Dom får sina tre promenader varje dag, men det är ju bara som det ska vara tycker dom! Inget att yvas över lite extra kunde dom säkert stå ut med! Men nu är det som det är.

I helgen skall vi i alla fall gå på trav på lördag och se V 75, Jämtlands stora pris, sedan åker vi direkt upp till Vännäs på hundutställning. Vi tar husvagnen så övernattningen är fixad.

Men jag skall snart börja agilitykurs med Tora. Eftersökskursen bröt vi, ledaren var inte något att ha, tyckte jag. Kan göra bättre själv. Att lägga spår till en nybörjare i en massa nyfällt gallringsris anser jag bevisar allt!


Måste beställa tid för höftleds RTG till Tora. Skall man hålla på med agility bör man veta vilka höfter hunden har, visserligen är det armbågar som väl tar mest stryk, men dom RTG:ar man ju inte här.


Av Solweig - 6 juni 2010 21:24

Tora och jag har satt i trädgårdslandet i dag. Hon har kollat varenda fröpåse om det var något ätbart. När det inte var det fick jag sätta fröna. Hon är rolig min tös, för hon är överallt där man sysslar med något och undersöker. När man jobbar med något länge talar hon om att nu är du bra tråkig.


                       

Mor Solweig   Foto Anita Whitmarsh             

  

Dotter Tora

Visst är dom ganska lika varandra?


Jag tillbringar ju annars dagarna med att måla bräder. Tråkigt tycker både jag och Tora.

Hoppas bli klar med dom till gaveln i morron. I dag var man lite seg eftersom man var på fest i går kväll. Sedan var det eftersläckning hos oss. Våra  grannar följde med och tog en sängfösare och snackade en stund.


Måste ut och inhandla ett batteri till bankdosan i morron den har lagt av. Men det är märkligt så länge den gick på det batteriet. Man är ju helt handicappad när internetbanken inte fungerar.




Av Solweig - 3 juni 2010 22:11

Vet inte om man är inskränkt eller om det bara handlar om navelskåderi, detta att man inte ids intressera sig för hur andra gör och tänker. Visst, jag är intreserad av allt möjligt runt omkring mig men, jag är dålig på att kolla i alla bloggar om vad som är på tapeten i hundvärlden och gå in och kommentera och diskutera.  Gjorde det i början men har slutat. Det var tjatigt tyckte jag. En massa klagan över allt och alla, höll jag på att säga.

I de sammanhang jag befinner mig får jag inte reda på så mycket och vill inte veta så mycket heller.

 På utställningar har man fullt upp med sitt eget och visst träffar man en del bekanta och det är ju roligt, men annars bryr jag mig inte om hur andra gör eller vad de har på sig. 

Jag har några som jag räknar som mina vänner men det är en begränsad skara.

Det finns många trevliga och roliga människor bland hundfolket dom uppskattar jag mycket.

En reflektion jag har och får i samband med utställning men även i annan hundverksamhet är att många damer är så tjocka. Man kunde ju tro att har man hund så skulle man röra sig mera. Det är ju anledning till att jag tycker det är bra att ha hund, man måste ut vilket väder det än är. Sedan älskar jag ju hundar och har alltid gjort, men jag tycker ju om alla djur.


Av Solweig - 2 juni 2010 00:20

I dag har solen värmt oss frusna norrlänningar.

La ett spår till Tora i morse. Sedan var vi och inhandlade div prylar till bygget. Ja vi bygger inte nytt hus men vi skall ju måla om och därför byter vi fönster lite här och där samt tilläggsisolerar en gavel. Så i går stod jag och målade bräder hela dagen.

Tora gick sitt spår utan att göra något fel. Det som är hennes "problem" är att hon har så brottom. Måste få henne att ta det lite lugnare.

Annars fick jag PM från Vännäs i dag. Det var bara två västgötar, mina två. Så då får man en BIR med sig hem!  Vet inte varför ingen anmält dit?


Vad gäller Lydnadsutmärkelser får nog Anita bli besviken. Tror inte jag ids tävla lydnad med götarna. Men hade ju tänkt börja träna Rallylydnad, men det har varit så blött på planerna vid klubbstugan så jag har inte börjat ännu. Däremot skall vi gå Agilitykurs med Tora i  slutet av juni. Så man måste väl beställa RTG på hennes höfter. Jag röntgade ju Lina också innan jag började träna agility med henne.



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards