Alla inlägg under oktober 2012

Av Solweig - 13 oktober 2012 22:54

Jar haft Maggans härliga grabbar här fredagnatt och lördag under dagen , då Maggan varit i Sundsvall på utställning med Molly.

 

Utställningen gick bra rapport kommer väl på Maggans blogg. Grabbarna och jag har haft det trevligt, dom är så roliga att ha här.

Det tråkiga har vatit vädret. inget kul att vara ute i,


Av Solweig - 11 oktober 2012 21:54

Har varit på Ejra djursjukhus, på föreläsning av Patric Ragnarson. Han talade om, "Är den vackra hunden friskare?"

 

Det mesta handlade on hundars fram och bakställ, harmoni och inte harmoni. Över eller under vinklad. Mycket intressant och det mesta håller man med om, Var ju på anatomiföreläsning med Kennet Ed för några år sen. Den föreläsningen handlade inte om begränsingar och slitage på grund av dålig anatomi, men det blir ändå lite samma.

Man får som uppfödare verkligen ta sig en funderare innan man väljer avelsdjur. Det som är lite besvärligt är ju att det inte är bara en sak man skall da hänsyn till,utan det är massor av saker.

Av Solweig - 11 oktober 2012 11:04

Vår valpkurs startar den 18 oktober. Hoppas att det blir hyfsat väder. Det har ju regnat nästan varenda dag den senaste tiden. Visserligen var det jättefint nu i morse, men,men...


Av Solweig - 9 oktober 2012 18:13

Tänkte att det var roligt att ta en bild av mina tre flickor. Det går inte att få dom att se in i kameran med mindre än att man lägger dom på detta sätt. Tora tycker inte att det var så roligt, men måste man så.

 

Lina 6 år 6 månader                              Julia 5 månader                                  Tora 3 år 9 månader

Av Solweig - 9 oktober 2012 09:37

Det bara regnar och regnar, vartifrån kommer allt vatten? Nånstans måste det vara torrlagt vid det här laget! Ändå så har vi det inte som i Byske, fy sjutton!

Hade tänkt att jag skulle gräva trädgårdslandet i höst men det går nog inte. Det har varit och är så blött så det är ingen mening att försöka.

I dag blir det städning inne, hade hoppats att det skulla varit uppehåll från regnet. Då skulle jag ha tränat Julia ute, men när det är så trist som det är i dag skjuter jag upp det och hoppas på bättre väder i morron.

Till helgen skall mina barnbarn, Maggans grabbar vara här hos mig medans Maggan åker ner till Sundsvall på utställning.

Skall gå på föreläsning på torsdag kväll.  Patric Ragnarson har en på Eira djursjukhus, "Håller den vackra hunden bättre". Skall bli intressant att ta del.

Annars går jag och väntar på kallelse till valpkurs, måtte den bli av!

Bakom mej ligger en sådan skapelse utsträckt.

 



Av Solweig - 8 oktober 2012 17:51

Tora och Julia spårar rådjur varje morron, om jag går i vår skog. Det är så trist. Därför har jag gjort morronpromenaden på andra marker en tid. I morse tänkte jag att jag försöker gå skogen. Men det var som vanligt, dom hittade spår i det närmaste på tomten, villket inte är så konstigt då vi dumpat minst en skottkärra fallfrukt från äppelträden på komposten som ligger strax utanför staketet. Dom kommer ju tillbaka när dom sticker iväg, men jag gillar det inte.

Trots regn och allmänt trist väder bestämde jag mig för att testa Tora på ett människospår.  Jag gick en runda i ett skogsparti en km bort. Lät det ligga en timma medans jag rastade alla hundarna lunchpromenaden och sedan fyllde tvättmaskinen.

Sedan for vi ut, Tora kände på sig att det var något på gång när hon skulle fara ut ensam med mig. Väl framme vid spårbörjan fick jag verkligen hålla henne, hon hade så brottom att komma iväg! Sedan gick hon spik efter spåret, jag hade snittslat tätt för att se hur noga hon gick. Sedan när vi kom till slutet hade jag ju gjort en stor sväng för att komma tillbaka till starten. Hon gick den med. Den hade jag ju inte snittslat men det syntes märken efter mina spår lite här och där så jag kunde konstetera att hon nog gick det rätt också. Min lilla spårhund. Här en bild från spårkursen i fjol vår.

 

Nu leker Julia och Lina inne så det står härliga till, det märks att det är dåligt väder. Hundarna blir ju dåligt aktiverade ute när det regnar.

Av Solweig - 7 oktober 2012 17:08

Man kan ju säga att det är tur att man har hundar! Annars skulle man inte gå ut såna dagar som i dag. Regna från morron till kväll. Inte mycket kanske men surt. Men nu klär man snällt på sig och drar ut i vätan. Hundarna älskar väl inte hellre att vara ute när det regnar, men dom måste ju ut och det blir nog ganska tråkigt att vara inne. Julia som är en frisksportare av rang, hon har varit ute ensm i dag  fast det regnade, men hon vill in mycket fortare än annars.

Tora och Lina går inte ut med mindre att jag följer med när det är dåligt väder, bara tidigt på morronen, då går alla tre ut utan sällskap.

Har inte gjort så många knyck i dag överhuvud taget. Tur att det finns korsord och böcker såna här dagar.

Av Solweig - 6 oktober 2012 14:25

Efer att ha haft fint väder sol och ganska skönt så har vi återgått till regnperiod igen, men det inte bara regnar det blåser halv storm också.

Var ut på morronpromenad strax innan det började regna så mycket. Nu är det spöregn och storm som sagt.

Tur att man kan vara inne och roa sig!

Fick mail från en av valpköparna, Ingrid som bor i Ludvika. Hon skickade kort på Ricky, som heter Sixten numera och brukar följa med husse Morgan och köra maskin. Han verkar ha det mysigt i maskinen!

 

Färgmässigt är nog Sixten kanska lika Julia. Här är en bild till.

 

Det är så roligt att få höra från sina valpköpare.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards