Alla inlägg under december 2010

Av Solweig - 12 december 2010 21:38

I dag har jag varit hos Maggan och försökt fota hennes Pommvalpar. Jag är inget proffs på detta och det gick ganska fort upp för mig. Man måste både kunna se om alla ben och huvud är O.K: samtidigt som man måste vara snabb att ta bilden, då dom inte står som ljus precis.

Hoppas i alla fall att någon bild går att använda. 

Jag hade hundarna med mig då maken var och fiskade. Det var lite besvärligt då Tora är i höglöp och Maggan har två hanhundar. Visserligen mycket mindre än Tora men väldigt intresserade av denna goda lukt som hon hade i bakändan. Dom satt som klistrade på henne fast hon hade tikskydd. Hon blev så irriterad, morrade nästan oavbrutet.

Till slut la hon sig på kökssoffan och somnade, dit tog sig inte hanhundarna.

Hur som helst, vi skall ta nya bilder nästa helg. Får se om det går bättre då. Hoppa det!


Av Solweig - 10 december 2010 10:15

Morronens hundpromenad gjordes under en himmel färgad av morronrodnad.

  

Fantaskiska färger.

Trots att det blåst lite mera de senaste dagarna har inte frosten släppt vegetationen.

 

  

I går gjorde jag också en julgrupp, brukar göra fler stycken till jul. Har massor av dekoration från alla julgrupper man fick till jul av arbetsgivare m.fl

  

Har också en blommande amaryllis som jag fått av en vännina. Den är dubbel och har blivit rätt lång. Men den är tjusig.

  

Julen är  kort, så jag brukar börja i början av december och försöka ha blommor som blommar ända till i början av januari.

Av Solweig - 9 december 2010 19:37

Jag går ju ganska långa promenader med mina hundar, så i går tänkte jag börja ha stegräknaren på för att se hur långt jag går varje dag. Det är över ett år sen jag kollade sist. Men det "sket" sig, det var slut på batteri i stegräknaren så i morron skall här inhandlas nya batterier.

Har ju gått ner nästan nio kilo sen i september. Inte på grund av bantning, utan på grund av att jag valt bort godis, nästan allt fikabröd, mjukt bröd till mackor och mindre potatis. Sedan får man inte dricka öl i nån mängd, det slår genast på vågen.

Vin och wisky blir man inte lika fet av, så man får välja sånt om man vill ha det lite festligt.

Har satt jullökar i dag och gjort två julgrupper. Lite tidigt kanske, men jag gör väl flera om dom slår ut för tidigt.

Jag har en dubbel amaryllis som jag fått av en vännina, den har slagit ut och det kommer flera blommor.

Julhelgen är ju så kort att det är roligt att få njuta av sköna blomster lite längre än bara de fjorton dagarna.



Av Solweig - 8 december 2010 18:18

Här i kung Boreland har vi inte så mycket snö, men vi har kallt. Som tur är blåser det inte så det är ändå inte bistert, inte i dag i alla fall.

  

Gick en promenad med brudarna klockan 12.30, då var solen på väg ner.

Vi gick uppåt höjderna så vi har utsikt ända till Bydalsfjällen.

  

Tora som inte får jaga rådjur tar råttjakt i stället.

  

Lina som inte är så intresserad av nåndera sitter på stigen och väntar.

Vi har en adventsgran som står vid växthuset och ser moloken ut. Den sörjer nog sin rot uppe i skogen.

  

Solnedgången är ofta tjusig så här på vintern. Träden är fulla av snö som inte blåst ner då det inte har varit så blåsigt på länge.

  

Maken har varit och fiskat i dag, kom hem med två rödingar och en örin. Tillsammans ca 1 kg fisk.

Av Solweig - 6 december 2010 19:09

Detta slutar med att man blir en innesittande frusenskit! -22 i morse, när jag var ut med hundarna. Inte mycket bättre fram på dan, bara någon grad mindre.


Vi var ut en tur och kollade efter tavelhyllor på möbelaffärerna, tänkte ha en sån ovanför sänggaveln. Vi har massor av foton av våra barnbarn, men man kan inte ha alla på väggen. Därför kan man ju ha några och sedan byta ibland.

Vi hittade inte det vi sökte exakt, men vi får se, det kanske löser sig. Det är belysningen som är problemet. Vi är inte överens om hur det skall vara!


Var in på Jysk och köpte en duk till köksbordet. En som är plastad men ser ut som en vanlig duk, så den kan man torka av.


Var också på Tasseborg och handlade Klassfoder till hundarna. Tänker prova det som huvudmål. Dom äter ju tre mål per dag. Huvudmålet är middan, frukost är också lite mer, lunch är bara lite.

Att det blivit tre mål per dag beror på Linas mage, hon har stressmage och blir lätt påverkad. Hon har ju haft gastrit och jag tror det går lättare att hon inte får problem om hon äter flera mål uppdelat över dagen. Det skulle hon ju göra då hon var dålig också.

När Lina får mat måste ju Tora också få även om hon inte har problem med stressmage.

Av Solweig - 5 december 2010 23:05

Jag borstar ju tänderna på hundarna varje kväll, Tora älskar tandbostning och framför allt tandkrämen.  Den är jättegod tycker hon. När jag borstar på Lina slickar Tora villt på Linas mun om hon kommer åt. Jag försöker ju hindra henne men det är inte lätt. Man kan kanske förstår hennes förtjusning när man vet vad tandkrämen kostar. En tub som är mycket mindre än våra tandkrämstuber kostar över 80 kronor! Man kan ju undra vad den innehåller?

Lyxkonsumtion kan man tycka, men det är ju jättedyrt att ta bort tandsten. Tror faktiskt att det bär sig att borsta trots den dyra tandkrämen.


I dag har jag och Maggan bakat mjukt tunnbröd. Det blev över 40 st. Vi gör inte så stora kakor, det passar bättre när man skall frysa in. Men kakorna är stora som köpbröd, så dom är inte så små.

Så nu har vi julbröd. Jag kavlar och Maggan gräddar. Vi har bakat tunnbröd i tre år nu så här före jul. Har blivit en tradition.


Av Solweig - 4 december 2010 22:12

Har varit ute på långresa i dag. Följt med Maggan fram och åter till Söderbärke för att hämta en tik som varit på parning. Vi for 06.15 i morse och kom åter hem ca. 21.00

Häftig tur! Men vi blev fint mottagna av Kristina som bjöd på lunch och kaffe. Så det gick väl ingen nöd på oss. Men vi har skjutit upp tunnbrödsbaket en timme i morron bitti, för att ge möjlighet till lite längre sovmorron.

Det har varit solig väder hela vägen ner, lika mycket snö där nere som här. Även vädret skillde ganska lite ca-10 mitt i dan.

Av Solweig - 3 december 2010 13:37

-22ute och soffan är fullbelagd! Tora löper och julstädningen är i fara!

  

Vakten har Lina.

   

Nu är det något mystiskt somjag hör ute, va kommer det någon?

    

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards