Alla inlägg under december 2010

Av Solweig - 22 december 2010 23:14

Man tackar sin lyckliga stjärna för sina trevliga grannar!

I vanlig ordning kom alla fyra och förgylde min födelsedag. Det var så trevligt.

Fina presenter fick jag också. Tack,tack!

Maken kom med en jättebukett röda rosor. Jättesnällt!

Annars förflöt födelsedagen lungt, telefon från Maria och Karin annars stugsittning i kylan, -30 på kvällen. Lika kallt i dag. man gruvar sig för hundpromenaderna, men dom måste göras och görs.

Men det blir inte så långa promenader, hundarna blir också påverkade av den kyla vi har nu, så dom är nöjda med kortare turer. Dom vill inte vara ute hemma på gården heller, kattorna går inte ut! Linus har inte varit ut på två dagar. Man får rensa kattlådor varje dag. Som tur är har jag två lådor en i källaren och en uppe.


Av Solweig - 21 december 2010 11:33

Man har ju den tvivelaktiga lyckan att fylla år tre dagar före julafton. Detta var ju inte någon höjdare när man var barn. Dels var det julstädning och inte barnkalas på"min" dag. Det var också så att man fick lite mindre paket, man skulle ju få julklappar om tre dagar.

Min syster som fyller den 24 januari hade alltid julgransplundring på sin födelsedag, "surt"!

Nu för tiden är man nästan glad att inte så många har tid att ägna min ringa person någon uppmärksamhet. Man blir ju inte yngre och då får det lika gärna vara.

Mina grannar häromkring uppvaktar, det gör vi alla , har gjort det till en tradition  att träffas och äta något vad det nu blir.

-28 var det när jag och brudarna tog morronpromenaden. Men dom springer runt som vanligt, tycks inte besväras av kylan. jag har västar till dom, men dom tycker inte om att ha dom på. Dom är inte vana. När vi åker bil får dom alltid ha väst om det är kallt.

Skulla ha tagit några nya kort men det är ju så hiskeligt kall jämt och är det inte kall snöar det och då är det inte så lätt att fota. Fingrarna blir till is på en gång när det är kallt.

Det är i alla fall vackert när solen skiner.

     

Av Solweig - 20 december 2010 17:26

Vi hade ganska hyfsad temperatur förra veckan,men då snöade det desto mera.

Nu har det återigen blivit kallt, det märks så väl på kattorna. Dom går ut och är ute fem minuter sen vill dom in igen. Jag har balkonglådor framför köksfönstret och där står dom och påkallar vår uppmärksamhet. Speciellt Linu han står raklång och klöser på fönstret så det lär bli randigt efter hans klor.

Han är ju lite speciell, han går ut men som sagt inte länge och när han kommer in bär det av på toan, där gör han sina behov i kattlådan.  Fia har i alla fall vett att skita ute.

Tora är ju Linus bästa lekkamrat, men hon är ibland ganska elak. När Linus ligger på filten i soffan och sover, trär Tora in huvudet under filten och styr ner Linus på golvet. Hon vet att hon måste ha något mellan sig och honom annars klöser han henne.

Lina har ju aldrig vågat ha något ihop med kattorna, men Tora hon ser till att dom är på alerten. Fia jagar hon inne, springer Fía så springer Tora, men om Fia sitter still bryr sig inte Tora om henne.


Av Solweig - 18 december 2010 16:39

Så är man åter med dator. Har lånat makens medans min har varit hos "doktorn".

Det bliev till slut så att han gjorde en ny burk till mig. Det finns dom som kan!


I går bakade jag tre olika mjuka kakor, mjuk peppar, sockerkaka och toscakaka. Hade ju gott om tid då maken var på stan och handlade. Han träffar så många bekanta när han är ute så det tar tid.


Nu har vi fått massor av snö. Det går inte att gå dom vägar vi brukar gå. Det har snöat och drivit så det ligger halvmeterdjup snö på våra vägar. Därför har jag gjort middagspromenaden med spark. Vi var ner på samhället och hämtade ett paket på ICA, hundarna tycker det är ganska kul att gå dit dom inte går varje dag.

Annars har vu kollat skidåkning på TV:n, jag skottade gården efter morronpromenaden s¨tillsammans med sparkturen har jag motionerat ganska mycket i dag.


Av Solweig - 15 december 2010 20:01

Mina små problem består i att jag inte kan bestämma mig för vad jag skall baka till jul. Trivialt kan man tycka och det är det också, men dock måste väl ändå göra något?

De större problemen är dels styrelsen i BBHK, när skall det bli möjligt att få samman en styrelse? Möten har blivit uppskjutna flera gånger nu. Senast i kväll.

Snart är det årsmöte!

Ett annat problem är att jag inte har min dator till hands, min reparatör har enleverat burken då den inte uppförde sig som sig bör, när man är dator!

Annars så har det varit en skön dag i dag -8 och sol, det kan man inte klaga på.

Tora är i slutet av löpet, hoppas att det är helt över till helgen.  Det har inte varit besvärlig annat än att hon fläckar ner överallt.

Så nu hoppas jag bara att hon inte blir pälslös tills utställnings säsongen börjar.

Jag har ju inte så många utställningar innom rimligt avstånd

Av Solweig - 15 december 2010 12:35

Av Solweig - 14 december 2010 19:52

Har fått bild på mitt barnbarn Alexander som bakat en full burk med pepparkakor.

  


Samtidigt fick jag bild på Emmas trollpojke Viktor som Maria tog i söndags när Emma fyllde år.


Av Solweig - 14 december 2010 09:36

Luciadagen firades innomhus då Kung Bore behagade förse oss med mer kyla än vi önskade. Vi hade besök av sotarn, vilket gjorde att vi inte kunde trivselelda i kaminen. Annars kom ju Hundsport så det fanns läsning och korsord att roa sig med.

Måste vara trist och stå på skorsten i -20 grader messt hela dagarna. Visserligen är dom väl inne emellanåt men det blir inte långa stunder, bara så pass att dom tinar lite.

Nu är det fritt fram att städa nere i källaren och det skall jag åstadkomma i dag. Kanske hinner ta övervåningen också, till dels i alla fall.

Sedan blir det till att julpynta. Måste vara klar till helgen.


I morronkväll har vi årets sista styrelse i brukshundsklubben, hoppas att det kommer folk så vi blir beslutsnässiga. Det har varit dåligt med det under året.



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards