Alla inlägg under december 2008

Av Solweig - 8 december 2008 19:26

Nu börjar det vara nog mycket snö! Man skottar och skottar och det bara kommer mer.

Morronpromenaden blev en sparktur, men det var oplogat så det var en hel del snö på vägen och då ser man inte var det är grus under utan man kör fast och håller på att åka som en raket över styret på sparken. Lina tyckte det var otäckt första gången vi var ute, men nu har hon vant sig vid att matte rätt som det är gör tvärstopp och ligger framstupa över sparken.

I kväll var jag bort till agilityplanen ,men det var inte plogat där heller så det var bara att åka hem och dricka kaffe med husse.


Så här såg det ut i min trädgård före helgen. 

 

Det syns på träden att det inte har blåst på flera dagar, dom är fulla med snö.


När vi kom ner till Stockholmsutställningen var vi granne med agilitytävlingarna. Klockan halv åtta var det full aktivitet som synes.



Av Solweig - 7 december 2008 20:00

Ja så har man varit ner till Stockholm och vänt!

Vi åkte buss från Sundsvall kl 0100 fredagnatt och kom fram kl 06.00 Dörrarna till utställningarna öppnades kl 07.00

Väl inne var vi nästan först vid ringarna.. Men Lillemor med Tingseks Lotus och Möllebos Jesper var faktiskt före oss vid götarnas ring. Maggan skulle ställa i ringen bredvid så det var så perfekt det kunde bli.

Vi var först och tittade oss omkring när vi riggat våra stolar. Kollade stånden och gjorde besök i Västgötaspetsklubbens monter där vi träffade Anna Jarander, Hon hade gjort så fina dekorationer en stor snögubbe och götar som hon tovar i ull. Jättefint. Tråkigt nog kunde Anna inte delta i Freestyltävlingen då Yra varit halt och inte fick tävla.

Men hon deltog i rasparaden tillsammans med Yra och prisutdelningen i stora ringen.Vid båda tillfällena iklädd folkdräkt.

Visst är dom söta?

Yra sitter fint

Här står Anna i montern.

Sedan träffade jag Britta och det var nästan dagens höjdpunkt att få krama om henne.

Kim var ju också där och det var som vanligt roligt att träffas. Jag har ju ett jättebra förhållande till min hunds uppfödare.

Jonna Kims kompis var en ny trevlig bekantskap, hennes Irma vann  bland tikarna.

En annan som var trevligt att träffa var Anita W. Hennes hanhund Svedala Samuel Skräddare blev bäste västgöte. Han var jättefin påminde om sin far Fabinan.

Här står Samuel Skräddare snyggingen!

Kim och Anita med sina hanhundar Casperson och Samuel Skräddare.

Sedan var det Maggans hundar som fick min uppmärksamhet. Jag tog kort med hennes kamera så några bilder från den ringen har jag nästan inte.

Endast denna!

Man kan ju säga att det var en något knepig utsikt man fick när bäste pom skulle koras.

Vi kollade lite på finalen och blågul hund. Anita åkte ut i gruppen och blev trea blågul.

Sedan återstod hemresan, vi kom fram till sundsvall klockan halv 11 och var hemma strax efter ett på natten. Trevligt att dela intresse med sina barn så man kan göra såna utflykter. Tack Maggan för skjuts fram och tillbaka till Sundsvall och trevligt sällskap.

I kväll har agilityfolket varit hemma hos mig och vi har planerat nästa års verksamhet.

Nu börjar det kännas att man sov lite lite natten som var. Det blir nog tidig kväll.








Av Solweig - 5 december 2008 15:12

Nu har jag fixat mackor till Stockholmsresan. Magga har med sig bullar och kaffe, själv står jag för mackorna och frukt. Vi stannar i Tönnebro på natten men eftersom vi skall in hos dotter Maria i Fränsta och sannolikt blir bjudna på fika där så tror vi inte vi behöver annat på natten än en macka och lite att dricka.

Maggan har ju hundar med sig så vi mäste ju rasta dom också. Har man med sig slipper man stå i kö.

Dagens hundrastning på morron blev en sparktur ner på byn. Det är ju bättre motion för Lina än skogspromenaderna.

På e.m har vi gått en bit på skoterspåret men det är så dåligt spår, man har ridit där så det är massor med djupa hål som jag skall parera när jag går. Det är inte kul.

Lina är ju hemma hos husse i helgen, får se hur det går! 

                                                  
                 


 


Av Solweig - 4 december 2008 21:08

Dagens hundpromenader har företagits by sparkstötting!

Det har snöat så mycket att våra "hundvägar" är så smala och moddiga så det är inte så kul att gå dom med en kortbent hund som jag har.

Husse skall köra upp vägarna i helgen med skotern säger han, vi får väl se. Det är så mycket skidskytte på TV, så det är inte säkert att han hinner!

Men det går alldeles utmärkt att rasta hund med spark. Det går ju fortare än om man går. Hunden får trava i lämplig takt och Lina syntes tycka att det var jättebra för hon stannade bara tre gånger för att göra ifrån sig. Rundan vi åkte är ca två km.


I kväll har vi varit på agilityplan och tränat lydnad. Jag var träningsvärd i kväll och vi var faktiskt sju stycken som tränade fast det var sju grader kallt.

Av Solweig - 3 december 2008 21:16

Nu har det snart snöat ett dygn. Minst två dm. Jag skottar och skottar. I helgen när jag far till Stockholm måste husse skotta av taket på växthuset annars brakar det samman.

Så här julkortslikt ser det ut hos oss. Min lilla bil som jag använde i går kväll har nästan snöat över. Den går under beteckningen "brevlådan" På grund av färg och storlek.

För att hitta på något att göra när vi är ute och går i djupsnön så har jag med en liten dummi. Jag måste se var den hamnar när jag kastar den för snön är så djup så ibland har Lina svårt att hitta den.

När jag sitter och ser på TV kan jag inte sitta utan att ha nått i händerna, så bra program tillåter inte husse mig att titta på, förutom sporten då, för den gillar jag. Så därför stickar jag såna här vantar. Det blir fel ibland då det är lite trixigt att både sticka och se, men det är lite intressant också.

Jag byter mönster så ofta som jag hittar ett nytt. Just detta var inte så bra tyckte jag, men det vet man inte förrän efteråt.







































Av Solweig - 2 december 2008 22:11

I dag skulle jag baka bullar, men av det blev ingenting. I stället var jag och handlade mera Losec på apoteket och när jag ändå var uppe på Lillänge passade jag på att köpa några hyasinter på Buketten och en amaryllis på Coop. Var in på Rusta och tittade efter en lekmatta med vägar som jag hade tänkt köpa till mina tvillingbarnbarn. Men den var inge bra så jag köpte två gardinuppsättningar i stället!!!

Hur det kan bli!Sedan handlade jag lite som jag behöver på söndag när vi har agilitymöte här hos mig. Jag åker ju till Stockholm på hundutställning på fredagkväll och kommer hem söndagmorron nån gång. Då lär man väl vara så tom i skallen att det är bäst att inta sängläge ett tag om man skall kunna föra en vettig konversation.   Har bytt gardiner i alla rum nu så det är fixar till jul.

Nu i kväll har vi haft styrelsemöte i brukshundsklubben, det sista för året.

Nu återstår att fixa till en verksamhetsberättelse till årsmötet i februari.


Av Solweig - 1 december 2008 00:06

I dag har jag varit mormor hela dagen. Maggans pojkar har varit här då dom haft feber och inte får vara på dagis. Maggan har varit på datautbildning hela dagen. Hon har haft bilen på verksta här i Brunflo också så hon fick låna min lilla bil.

Den som haft det lite trist i dag är Lina. Jag har ju inte kunnat gå ut med henne  någonting mera än promenaden vi gjorde i morse och den var inte så lång den heller. Maggan skulle ju komma strax efer åtta och det är ju inte ljust förrän vid åttatiden. Sedan hade jag ju lite snösskottning att göra också.

Men det har gått så bra att ha grabbarna här. Dom är så snälla och gulliga.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards