Alla inlägg under november 2008

Av Solweig - 8 november 2008 10:02

Jag tror att "någon eller några" tappat förståndet i vår lilla stad. Denna vecka har vi haft tre små lådor med utanskriften "Bomb" utsatta vid tre olika affärer. Våra poliser vågar ju inte negligera utan måste tillkalla experter. Ingen av "lådorna" var bomber utan attrapper. Men nog tyder det på att det finns folk som inte har något samhällsansvar alls.


Det känns kymigt att det finns folk i samhället med så lite omsorg om sina medmänniskor. Sen kostar alla dessa utryckningar pengar. Pengar som skulle kunna användas till nyttiga saker som nu måste prioriteras bort.


Hade lovat Alex att vi skulle åka buss in till stan i går, jag blev lite orolig om det skulle komma någon buss då centrum i Brunflo var avstängt, så även E 14 som går genom samhället. Men det kom buss i rätt tid tillockmed.

Så vi var på stan, köpte barnböcker till kilopris á 65 kronor kilot. Samt liten traktor.

Sedan en st. varmkorv. Snabbrunda på Domus för inköp av bröd och lördagsgodis m.m och sen två starköl, då vi skulle förtära pizza till middag, detta var utlovat sen tidigare. Sedan for vi hem med bussen och då var bombhotet avblåst.

Det är ju horribelt när man skall försöka förklara för en fyraårig frågvis kille vad bomb är och varför den läggs ut!

Av Solweig - 6 november 2008 15:52

Tiden rusar iväg precis som kompisen här under.

Jag skulle ha tvättat fönster men det är inget man gör med en fyraåring i hälarna. 

 Har försökt få bort lite löv ute i trädgården i dag och sen har jag packat in Rodedenron. Den ser ut som en julklapp.          

                                


Husse kom hem efter en dags fiske med två öringar på drygt halvkilot vardera.



Av Solweig - 5 november 2008 21:59

Så är det amerikanska valet över. Jag är ju ingen älskare av det amerikanska samhället, har alltid tyckt att dom är självgoda med hur mycket dubbelmoral som helst. Deras syn på hur demokrati och social rättvisa skall vara skiljer sig väsentligt från det som jag står för. Men det är ju bra om deras president ändå är så demokratisk som det är möjligt att vara och bli vald där. Därför välkomnar jag Barack Obama.


Maggan har varit här på eftermiddagen. Det var sista chansen för kusinpojkarna att vara tillsammans för den här gången. William och Rasmus är på dagis torsdag och fredag och sen är dom hos pappa kommande helg. Alex åker ju hem till pappa på söndag.

Det har varit ganska trevligt att vara "småbarnsmamma" men skall nog bli skönt att vara pensionär igen till veckan. Det är mycket man inte kan göra när man har hand om småbarn.


Åsa var hit med blommor från trädgårdsföreningen. Vi i styrelsen fick blommor. Jag var ju inte med på styrelsen i går,husse skulle ju på Lions så då kunde ju inte jag fara någonstans. Men jag tackar för blommorna.


Har bytt dataskärm i dag. Kopplat in en platt och större skärm. Den tar mindre plats men ger lite kornigare bilder. Har inte köpt den utan fått den. Vi får se hur jag trivs med den. Om inte får vi väl köpa en ny.

Alexander 4 år. Nu dröjer det väl till jul innan man träffas. Fördelen med att ha barnbarnen hos sig utan föräldrar är att man lär känna dom mycket bättre än när föräldrarna är med. Dom är snällare också, faktiskt!

Av Solweig - 4 november 2008 16:09

Dagen har tillbingats på badhuset. Maggan och jag tog kusinerna till badhuset halv tolv. Vi hade packat mackor, juice,kakor, bananer och kaffe för att klara ett par timmar utan att svälta.

Barnen badade av hjärtans lust. Alex och William åkte ruschkana, hur många gånger som helst. Rasmus var lite fegare han ville inte åka men blev ändå tuffare ju längre vi var där. Vi blev kvar till halv tre, då var både barn och mammor ja mormödrar också för den delen nöjda. Men vi lovade varandra att det inte var sista gången vi var på badhuset.

 Alex i ruschkanan.

 

 Lite fika mitt i badandet är inte fel.

 Alex i bubbelpolen, häftigt tyckte han!

 William åker med mamma som mottagare.

 Mamma och Rasmus i en lugnare pose.




Av Solweig - 3 november 2008 10:18

Det blir inte mycket gjort när man är mormor till en fyraåring. Tack Lena för hälsningen den värmde.

Annars går dagarna utan att det händer så mycket. Vi går på hundpromenader dom tar mycket längre tid nu än annars. Alex går inte så fort. Sen är det käk som gäller. Är det inte Alex som skall ha så är det lunch eller middag till oss vuxna. Tvättmaskinen har gått varm också. Det har inte varit så "rent" ute Alex overall har gjort ett besök i tvätten. Sen kom husse hem i går efter en fisketur, och då har han ramlat i och var genomsur ända in på kallingarna! Vuxna karlen! Så hans kläder fick också gå en vända i tvätten.

Alexander och Lina finns ofta på samma ställe. Dom trivs bra tillsammans.

Alex tillsammans Lina och Linus sitter på kökssoffan. Båda kattorna har accepterat Alex och trots att dom brukar vara rädda för småbarn är dom inte ett dugg rädd för honom.

Lina håller sakta men säkert att återgå till normala gängor. Det har tagit tid. Hon har varit orolig att vi skulle försvinna igen, det tyckte hon inte om.











Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards