Alla inlägg under mars 2014

Av Solweig - 9 mars 2014 11:36

I går f.m var jag ute med brudarna på en  morronpromenad som innehöll snöstorm, klarblå himmel och strålande sol, allt på bara en kvart. Det var vad vi kallar aprilväder.

Det hade snöat lite under tidig morron också så det var skinande vitt.

 

Julia är alltid först!

 

Här syns den klarblå himmeln. Men snöstormen får ni tänka er! Det blev 20 grader ute på glasverandan när solen sken.

I dag är det mulet men stormen har vi fortfarande. Jag gick en timmes landsvägspromenad denna morron, det är 5 grader varmt och våra spår håller inte att gå på, i skogen är det bart men ute på öppna ytor ligger det snö och det är där det inte är gångbart.


 

Av Solweig - 7 mars 2014 22:55

I torsdags var vi till Laxsjön på e.m Vi hade med oss fika och tänkte väl inte stanna så länge. Maken ville se hur det såg ut på isen. Om det var mycket vatten.

Jag tog hundarna och gick en längre promenad efter skogsbilvägen. Det hade snöat ovanpå isen så det var ganska halt.

Men det är ju ingen trafik så hundarna sprang lösa och jagade varan. Solen sken och det var ganska behagligt.

 

Många spår och lukter som skulle undersökas.

 

Efter sedan jag kommit tillbaka till  sjön så fikade vi och åkte sedan hem. Maken bestämde att han skulle åka dit i dag på morron. Jag kände att det inte var nån mening att följa med, då hundarna inte skulle kunna stanna kvar på isen särskillt länge utan att bråka med mig.

Så maken for ensam i morse. Jag gick en dryg timslång promenad med hundarna i stället. När jag kom hem kom maken också. Han hade inte fått nån fisk och det blåste kall ute på sjön.


Om det blir sol och lite bättre väder skall vi åka ut nån dag. I dag har det regnat.


Vi var på Volvo och tvättade Ingvars bil som han skall lämna i på Volvo på måndag för service.  Den var heltäckt med smuts efter flera resor efter Rissnavägen som har börjat bli ganska geggig på vissa bitar.

Av Solweig - 4 mars 2014 19:30

Så har jag vävt ur vävstolen och då återstår det tristaste jag vet. Knyta för mattor. Nått så trist!


Men det måste göras. Sedan har man ju husdjur som skall trängas med en när man ska göra något. Linus har terrat mej och hundarna vill ligga så nära som det går. Man har inget manöverutrymme.

 

Det blev sex mattor till slut.         


Jag badade Julia i går kväll, det gick ju bra, men sedan återstod det tvivelaktiga nöjet att dela säng med en blöt hund. Även om man torkar henne hur noga som helst så är hon ganska fuktig i pälsen. Hon har ju en tjock päls som inte torkar i första taget. Så det var ganska surt i min säng ska jag säga.

Bäddade rent i sängarna i morse så nu är det fräscht igen.

 

Av Solweig - 3 mars 2014 17:53

Maken har kommit till insikt att han måste göra något åt sin vikt. Han har under vintern blivit som jag tycker tämligen fet!

Det tycker han kanske inte själv, men han har i alla fall bestämt sig för att dela "fastedagarna" med mig. Han har alltså börjat med 5-2. Det var första dagen i dag och det har varit en aning gnälligt, han har varit så hungrig hela dagen, men jag har sagt att det gäller att stå ut. Män får ju äta 600 cal./per dag så lite får han ju.  I morron blir det mat!


Vi funderar på att åka ner till Laxsjön och se om det gåt att fiska där. Det som gör att det ev. är besvärligt är att det kommit upp vatten på isen. Vi måste ju ta med hundarna. Men vi kan ju i alla fall grulla några korvar och har vi tur kanske solen tittar fram.

Det har varit så mulet nu ett tag så man undrtar när det tänker klarna upp. Väderleksrapporten lovar inget så det blir nog som i dag. Det skall i alla fall inte snöa, så man får vara glad för det lilla.


Vi köpte ju en ny kökslampa i fredags, nu har vi satt upp den och det blev jättebra. Roligt med lite nytt!


Annars händer inte så mycket, jag har ca 2 dm kvar att väva, så det blir nog klart i kväll eller i morron. Då vidtar den massa knytning. Att knyta mattfrans är bland det tristaste jag vet. Men det måste ju göras.


Funderar på att bada Julia i kväll. Det är så gruvsamt då hon har så tjock päls och även om man försöker torka henna allt som går blir det blött där hon ligger. Hon skall ju dela säng med mig på förnatten, så jag lär väl få ligga i en halvsur säng i natt. Skall byta lakan i sängarna i morron, så jag brukar passa på att bada hundar innan jag byter. Dom andra två tänker jag inte bada. Tora åker skinnkälke på rygg nästan varenda rastningsrunda så hon är nog hyfsat ren. Lina gör det också men inte lika ofta som Tora.

Julia hon stryker sig under bilen där det är som smutsigast, hon åker ingen skinnkälke i snön.







Av Solweig - 2 mars 2014 16:20

Det är tur att man har hundarna som tvingar en att gå ut, annars vet jag inte om jag gått över 3 km i dag.

Det är nollgradigt och mulet, snöat har det gjort i natt och på fm. Så det är inte speciellt lättgått! Men det är väl i och för sig positivt om man tänker på den motion man får.


Vi var uppe tidigt i dag för att kolla in vasaloppsstarten, man är ju inte avundsjuk på dom som kämpat sig igenom det loppet i dag. Kan nog tänka mig roligare sätt att fördriva en söndag.


Men det blir ljusare och ljusare trots solbristen. Så snart kan man gå ut tidigt om man tycker det är skönt. För mig räcker det med att gå halv nio, det har jag gjort hela vintern och det kommer jag nog att göra i fortsättningen också.


Mina penseer har kommit upp, det har spetspaprikan också. Skall sätta en del frö nu i veckan. Man måste börja i tid om det skjall hinna bli nått då det blir kyligt ganska fort framåt hösten. 


Av Solweig - 1 mars 2014 21:37

Återigen har vi fått blötsnö, inte mycket men det blir så moddigt. Det är tö och innan den snö som kommit i natt och under dagen var det bart i skogen.

Maken är justerad efter en vurpa på isen så han kan inte göra mycket. Därför har jag gjort de flesta hundpromenaderna denna vecka. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag har ju fått en massa nyttig motion.

Det blir ju mellan 4 och 5 km per dag.

Har snart vävt ut väven i vävstolen. Det är kanske 1,5 m. kvar av varpen, men det går ju inte väva upp allt. På slutet får man ju inte till mågot skäl.

Jag skall skicka efter en ny runpa till veckan.

Det märks att det börjar bli vår, kattorna är inte inne lika mycket. Fia har nog varit ute ett par nätter den här veckan.

 

Hon går ut sent och sen somnar man ju och hör inte om hon vill in. Annars skall hon ju ut mitt i natten och det är ju inte så kul heller.

Det har ju varit plusgrader nu en längre tid. Får väl se om det blir kallare nästa vecka.

I morron är det vasalopp och det blir nog inte så lätt detta år, nysnö och tö brukar kunna vara ganska tungt. sedan är det ju svårt då spåren blir sönderkörda. Men man måste väl upp i morronbitti och kolla starten.



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards