Alla inlägg under februari 2013

Av Solweig - 10 februari 2013 11:21

Gårdagen var i kallaste laget. Vår hundkurs blev inställd, så vi fick tillbringa dagen med att kolla skidskytte bl.a men jag och hundarna var ut på en ganska lång promenad på morron trots kylan. Det är ju i ansiktet som man fryser, resten kan man ju klä sig på.

I går kväll var vi till Stugun och lyssnade på Peter Carlsson & blå grodorna. Jättebra! Han är ju mycket speciell och har jätteduktiga musiker.

  Jag har hört honom tidigare, men han tål att höra många gånger!

En helt annan sak, jag fick en skylt i julklapp av Maggan som jag har tänkt ta en bild av, men som bara inte blivit av.

Nu har jag gjort det. Vi som har västgötar har ju sett den förut men dom andra!

 

Den visar ju vad som finns bakom dörren!

Av Solweig - 7 februari 2013 10:02

I min familj har många fötts dom första månaderna på året. Ingvars dotter Hanna den 16 januari. Min syster den 24 januari,  mina två tvillingbarnbarn den 28 januari. Ingvars barnbarn Ebba den 31 januari. Maggan min dotter den 2 februari och min andra dotter Maria den 7 februari, alltså i dag. Så för 49 år sen låg jag på Sundsvalls BB och fick mitt första barn!  Sedan har vi nästa födelsedag den 12 februari då fyller Sara mitt enda flickbarnbarn! Sedan är det ett hopp till den 12 mars då Niklas fyller mitt älsta barnbarn.. Gubben fyller den 10 april. Sedan är det ett hopp tills min son fyller den 30 juni. Så det gäller att inte ha förköpt sig på julklappar så man har lite kosing kvar till presenter till alla.

I dag har vi lite kallare och har vi tur kan det bli lite sol, men säkert är det inte.

Håller på att ta sats för att förskeda en mattväv. Det var ett tag sen jag gjoerde det senast, men det går bara man startar.

Skulle behöva vara ute och träna Lulia också, hoppas det blir varmare frampå dagen. Man blir så kall om händerna när man skall både ha klicker och godis. Det går inte med vantarna på.



Av Solweig - 6 februari 2013 13:44

Dagens promenad blev av det kortare slaget, bara nån km. Men sedan skottade jag gården, det snöar fortfarande så det blir nog en röjning till innan kvällen. Gårdagens morronpromenad blev desto längre, vi gick över 3 km. Det är ganska skönt att gå en bit på morron, man förbrukar väl en och annan kalori också.


Sedan var det trissskrap hos granne Gerd i går kväll. Jag lyckades inte skrapa fram någonting, men Gerd och Solan fick ihop 120 kronor. Alltid något! Men det är märkligt svårt att få till en vinst av nån storlek!


Det är inte så kallt bara -5, Fia min älsta katt kom in för en stund sedan, hon var fulll av is. Hon har ju en päls som det fastnar snö och is i. Det är ju därför hon får tovor också. Linus hankatten vistas inte ute nån längre stund, han går mellan grannen tvärs över gatan och oss. Ute är han inte många minuter.


Har anmält mig till Republikens hund, utan hund. Lina skulle kunna delta, men hon tycker inte om dylika evenemang så hon är inte till sin fördel då. Hon blir som en makaron! Maggan skall ta med sig Olle som vanligt.



Av Solweig - 4 februari 2013 11:57

Det blev drygt 3 km och över en timmes promenad denna morron. Det går inte så fort när man går i skoterspår och delar av promenaden var i ganska dryg uppförsbacke. Men hundarna trivs det märker man.

Nu skall jag baka matbröd, det är på upphälningen det som jag bakade senast. Tycker inte vi äter så mycket mackor, men det gör vi tydligen.

I kväll skall jag åka bort till Maggan med innebandymålet som grabbarna fick i födelsedagspresent samt Maggans present som också blev kvar här i lördags.

Maken for och fiska klockan 07.00 i morse så vi är ensamma hemma vovvarna och jag.

Av Solweig - 3 februari 2013 15:29

I dag har Julia och jag varit på kurs mitt i dan. Det är ju mycket roligare när det är ljust. Julia är så duktig! Vi håller på att träna "sitt stanna kvar" Jag har också börjat använda klicker när vi tränar för att vara tydligare. Det fungerar bra.

Så nu har vi läxa till nästa gång, sitt stanna och stå. Julia skall ju bli en utställningshund och dom bör kunna stå.

Vi tränar också kontakt och gå fint i koppel utan att dra.

Bara det blir lite varmare ute skall jag börja att ha en träningsdag för varje hund, då jag tränar dom var för sig. Det går inte att träna flera samtidigt och få någon vidare stil på det man tränar.


Av Solweig - 2 februari 2013 17:29

För 46 år sen låg man på BB den här dagen och fick sin andra dotter och tredje barn. Jag har gratulerat med lämplig present. Detta tredja barn har nu varit här och gjort iordning för barnkalas på badet här i Brunflo för sina två grabbar som fyllde 7 i början på veckan. Det har gjorts tårtor med smarriga fyllningar. Sedan bar det av till badet där kalaset skulle gå av stapeln.

Grabbarna har ju varit här hos mig sen i går mitt i dan. Roligt att få rå om sina barnbarn ensamma utan föräldrar.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards