Alla inlägg under januari 2011

Av Solweig - 10 januari 2011 12:27

Lite trist att det inte blev någon västgöte i gruppen. Man har ju liksom blivit van att det varit så under det gångna året.

Men vi är ju en liten ras som inte är så flaschig, så det är kanske inte så underligt.

Man börjar längta till våren och utställningssäsongen. Men det är mycket kvar av vintern ännu, den bästa biten om det blir som det skall, soliga dagar och kalla

nätter.

  

Vårvintern är ju faktiskt härlig när den är fin. Hoppas det blir vackert!


Vi skall åka ner till Sundsvall och IKEA framöver, måste göra en minneslista så jag kommer ihåg vad jag skall köpa. Det brukar bli helt tomt i huvet på mej när man landar i folkvimmlet.  


Maggan skall ju också med, hon har massor som skall inhandlas, så det blir till att ta släpvagn.



Av Solweig - 9 januari 2011 21:08

Så har vi planerat 2011-års aktiviteter i agilitysektorn. Det blev väl inget revolutionerande , men det är ju inte det det handlar om. vad vi önskar är att så många som möjligt skall ta del av det som finns. Tråkigt nog finns det många som skulle kunna träna agility, även om dom inte kan tänka sig att tävla. Bara träningen är roligt för hundarna och en bra aktivering. Hunden bryr ju sig inte om det är träning eller tävling om man gör träningen rolig.

De flesta hundar tycker ju att agility är roligt.Vi har haft en jättefin dag i dag! Morronen var inte så fin, visserligen var det bara -9 men solen gick inte upp förrän mitt i dan. Jag gick koppelpromenad i morse, det hade snöat 1 dm under natten och inte ens vägarna var plogade när jag gick. Så det blev en riktig träningsrunda på drygt 2 km. Sedan skottade jag gården när jag kom hem, efter det hade jag fyllt mitt behov av fysisk aktivitet.

Maken var på pimpeltävling så han kom hem mitt i dan nöjd och belåten, då han vunnit.


Av Solweig - 7 januari 2011 23:18

Trots snö och blåst gick vi en lite längre promenad efter skoterspåret i morse. Det var inte så mycket snö i spåret och brudarna har så roligt när dom kan springa fritt.

Själv får jag ju också mer motion på det sättet än att bara lunka fram på vägen.

Det var snöskottning också i dag. Nu börjar vi ha nog med snö tycker jag.

Hoppas bara att det inte blir så kall framöver.


Skall  i alla fall försöka gå på agilityträffen på söndag, det var länge sedan vi träffades.

Sedan hoppas jag att styrelsen för BBHK  kan ena sig om en dag att träffas. Nu tänker jag inte göra något uten nu får dom andra ta i.

Av Solweig - 7 januari 2011 09:34

Sitter här och gruvar mig för morronpromenaden. Det har ju snöat och blåst så alla våra "spår" är borta. Ingenstans att gå i skogen. Skall man bli tvungen att gå på landsvägen?  Det är ju så trist! Mina brudar är ju van att springa fort och inte kan jag gå så fort.  

Men det lutar åt koppelrunda denna morron.   

Av Solweig - 7 januari 2011 00:54

Usch! vilket ruskväder ute. Tur det är mycket sport på TV.n så man har något att göra när man ändå sitter inne.

Maggan har åkt hem till pappa. Man kan följa henne i Facebook, hon skriver massor varje dag. Själv skriver jag ingenting. Läser vad andra skriver men är dålig på att själv kommentera. La upp en facebok till min man, han är inne och läser flera gånger per dag. Han kollar son och sonhustrus sidor , dom bor ju i Australien så det blir inte så ofta dom har kontakt live.

Hundutställning i Göteborg, undrar hur det går?

Av Solweig - 4 januari 2011 18:40

Har haft besök av barn och barnbarn. Grabbarna tycker det är så roligt att träffas och leka. Det händer tyvärr inte så ofta fast det inte är någon romresa härifrån till Sundsvall, så blir det alltför sällan. I går var dom här i alla fall och det var roligt.

Alex skall ju testa allt så därför var han nere i vår tvättstuga och testade vår träningsmaskin.


    

Tyvärr knäppte jag inga kort av grabbarna tillsammans, men Jag fick ju ett jättefint foto av Maggans grabbar i julklapp.

  

Maria och Alex for hem i dag då Maria skall jobba i morron. Hon jobbar ju nästan bara natt numera.

Maggan for ju hem i går kväll, hon skall åka upp till far och farmor på onsdag.

Av Solweig - 3 januari 2011 10:37

Just hemkommen från en jätteskön långpromenad efter skoterspår och enskild väg. Vi har traskat drygt 2 km, vilket gör brudarna gott. Det märker man när man kommer hem. Dom går genast och lägger sig och slappar, nöjda och avstressade.


Nu skall jag åka ner och handla lite, sedan efter lunch kommer Maria och Alex för att vara här till i morron. Maggan kommer med pojkarna vid 14.30 Hon skall hämta valpköpare vid flyget på e.m Så hon kommer inte hit förrän efter 18.00

Sedan har hon bara en valp kvar av dom sex hon fick. Men det är nya på gång, hon skall till vet i morron och se om det finns några puppisar.




Av Solweig - 2 januari 2011 12:56

Vi har fått normal vinter, med -5 och sol. Långpromenad på morron med brudarna efter ett långt skoterspår. Dom får då springa lösa och kan sträcka ut och jaga varandra utan att man behöver vara rädd att det kommer bilar eller för den delen skotrar. Deras förare har som regel sovmorron till efter 12.

Skulle det mot förmodan komma en skoter är brudarna så duktiga, dom ställer sig på sidan medans dom blir passerade. Dom har vana vid skotrar då vi bor intill skoterled.

Här en representant för dom som gillar snö. Anitas, Svedala Stina Storm. Foto AniteW. Tack för det!

  


Sedan har jag suttit och läst Hundsport special, får ju den eftersom jag är delägare i dotterns kennel. Det är mycket intressant att läsa i den tidningen. Men det blir inte av att man sätter sig och läser när den kommer och gör man inte det hamnar tidningen på hyllan. Det är ju inget korsord i den och då läggs den undan. Men nu har jag plockat fram flera så nu skall här plöjas.


Har inte avgivit några nyårslöften, men har i alla fall tänkt försöka att meritera bägge hundarna i eftersök i år. Maken skall få hjälpa till att vänja dom vid att det skjuts på nära håll. Dom har inte visat skotträdsla tidigare, men det är ju ingen som skjutit på så nära håll som det görs i eftersök.

Lina är ju klar att starta i öppen klass men Tora måste klara anlagsprovet först.

Men lägger jag ner lite energi så tror jag att det går bra. Tora är ju en "spårhund".

Sedan skall jag väl fortsätta att träna agility med Tora, hon har ju mycket kvar att lära. Lina får väl följa med och träna, men med henne har jag inga ambitioner då hon vägrar platta tunneln. Hur de går med Tora i det momentet vet jag inte då jag inte kommit dit ännu i träningen.

Har bestämt mig för att ta det mycket metodiskt och grundligt, hinder för hinder. Det skall vara jätterolig att ta hindret innan jag lämnar och går vidare.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards