Alla inlägg den 9 augusti 2009

Av Solweig - 9 augusti 2009 13:09

Har inte berättat om vad som hänt i mitt liv på en hel vecka! Vad ni skall ha undrat!

Men så här är det. Måndag var en dag för städning och tvätt efter helgens bravader i Svenstavik. Tisdag var vi och köpte mera sten till muren runt rabatten vi håller på att göra om, samt inköp av en del prylar till husvagnen.

Mat och dricka. På e.m tog vi husvagnen och drog ner till en av våra grannars sommarstuga vid en vacker sjö. Där avåts surströmming tillsammans med våra vänner. Vi  hade jättetrevligt och det hade våra hundar också. På onsdag var damerna på loppis och herrarna hade herrklubb och var hundvakter. När vi kom tillbaka badade jag och Solveig, det var inte så kallt. Efter e.m kaffe tackade vi för en trevlig samvaro och styrde kosan hemåt.

Väl hemma  hade jag styrelse i Trädgårdsföreningen inne i stan. Husse klippte gräsmattan.  På torsdag packade vi husvagnen och drog norrut uppåt Skalstugan och parkerade husvagnen någon km längre upp där vi övernattade. Husse var intresserad av att kolla om det fanns kantareller, vilket det säkert gjorde men att hitta dom utan att veta var man skall leta är som att hitta en nål i en höstack.

Trött Tora efter en massa spring bland fjällbjörkarna uppe på fjället.

Lina var nog lika trött.

Fredag morron drog vi vidare upp mot Sandvika och ner mot Kallsedet. Vi passerade Anjans fjällstation och hade lunchpaus vid kallsjön där husse måste fiska lite.

Vid infarten till Anjans fjällstation.

Fiskarna som husse fick.

Utsikt över Kallsjön.

Vi kom hem vid 16.00 -tiden. På kvällen kom Morgan som skall vara hos oss över helgen. Det är Dragracing på Ope flygfält som han skall bevista.

Lördag morron ringde Maggan och undrade om vi inte skulle fara ut på sjön och fiska. Sagt och gjort. Fika fixades och iväg till Pilgrimstad där vi har båten. Sedan var vi ute på sjön och fiskade, vi badade och fikade och hade en jätteskön dag på sjön. Maggans båda pojkar var ju med och dom fick fisk vilket ju var jätteroligt.

Villiam fick ju två fiskar.

Rasmus med sin fisk.

På kvällen bevistade vi en konsert mitt i skogan mellan Stugun och Rissna. Dom som är gamla nog att minnas Lindqvistarna och Nygammalt har en aning.

 Utsikt från festplatsen.

En dålig bild av Bröderna Lindqvist.

Innan det drar igång klockan 21.30

Det var hela spelmanssläkten Lindqvist som hade konsert på en av sina ägor i Åsgård som byn heter som dom härstammar från. Ca. 1000 personer hade samlats för att dansa, lyssna och ha det trevligt. Där fanns hamburgare och alla andra vanliga ätliga rätter som brukar bjudas ut på dylika tillställningar.

Vi kom hem klockan halv två på natten.

I morse klockan 07.00 kom Linda från Göteborg med tåget, så husse fick inte nån sovmorron som han brukar. Jag är ju alltid uppe vid sextiden, fast om vi är uppe länge på kvällarna sover hundarna längre, ofta ända till 07.30

Så nu har husse tagit dotter och hennes familj ut på sjön och när dom kommer hem skall vi grilla.

Är det nu nån som tycker att vi har för lite att göra kan dom ju höra av sig.

Jag har i dag tagit det lite lugnt, köpte en gammal bok på loppis som jag håller på och läser. P.O Enqvist " Musikanternas uttåg" påminner mig om min religiösa barndom.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards