Alla inlägg under december 2009

Av Solweig - 22 december 2009 00:34

Så har man uppnått den pensionsålder som dagens politiker önskar att hela Svenska folket skulle ha. Mina föräldrar hade den. Själv hade man turen att få sluta betydligt tidigare. Inte på grund av sjukdom eller utmanuvrering, utan på grund av egen fri vilja.

Har redan nu fått fyra år av egentid som har varit sköna. Man har fått göra sånt som man är intresserad av och sluppit många måsten.

Dagens födelsedag har förgylts av barnbarn och barn samt trevliga grannar. Sånt är viktigt i livet. Mycket viktigare än mycket annat som man kan vara utan.

Hoppas att det kommande året kommer att innebära lika mycket av fina upplevelser och händelser som det passerade.

Av Solweig - 20 december 2009 17:27

   Lyckades lura med husse på morronpromenaden. Det är roligare när man har sällskap. Det är jättemånga rådjur här omkring nu igen! för ett tag sedan var det nästan inga alls men nu har det kommit nya eller om det är dom gamla som kommit fram ur kylan!  

Har även suttit och fixat utskick till BBHK i e.m Men toner till skrivaren gav upp så det blev inte färdigt.

  

Brudarna Bus hittar stenarna trots att det är mycket snö. Men i dag tog Tora en myrstack i stället för en sten, den var ju hög så det duger säker tänkte hon väl.

  

Här har Lina tippat! Tora kollar vad hon har för sig.



  

Vi har stora ytor för hundarna att flänga runt på.

Av Solweig - 19 december 2009 20:06

Dagen har tillbringats i bagarstugan tillsammans med dotter Maggan. Det blev rätt mycket bröd. När man bara bakar en gån om året är ju handlaget lite si och så. Så därför har vi bestäm tatt baka minst tre gånger per år, till påsk, midsommar och jul. Då kanske man blir lite mera inkörda på hantverket.

Sonja var in till oss med glögg och pepparkakor mitt i dan. Det var mums! Tack för det  

Sedan när jag kom hem hade maken gjort middag, klyftpotatis, älgkalvfilé och bearnaisesås. Jättegott!

Av Solweig - 18 december 2009 10:54

Sol och -23 grader det är vinter i Jämtlad!

Solen går så lågt att den hinner nästan inte upp förrän den går ner. Men nu är det ju bara några dagar kvar tills det vänder och går mot ljusare tider. Soluppgång i dag.

 

Solnedgång i går

  

Av Solweig - 16 december 2009 21:07

I dag var det inte så skönt att rasta Brudarna. Det har blivit kallt och det blåser bistert. Såg på TV:n att det var varning över Gotland och Skåne. Det är nog värre där än här även om vi klagar lite. Det har ju inte varit kallt förrut, inte över

 -10 grader. Nu är det -15 och det känns. Det srår mindre på väderrutan jag har på bloggen, vet inte när det noterades tidigare i dag antar jag.

Tog några bilder när jag var ute. Men det var så kallt om fingrarna så det blev inte så många.

Min nersnöade trädgård

  

Tora i snön utanför sovrumsbron. Dom har små vägar i trädgården som dom går på.

  

Lina börjar se ut som en snögubbe

  

Här är vi på en av stigarna ute i naturen. Det är många hundägare i grannskapet, vilket gör att vägarnas om vi går det är  upptrampade, det är tur för när det snöat mycket blir det tungt att ensam hålla stigarna gångbara.

    

I morron skall man göra en insats för Lions igen. Skall hjälpa till att göra julgrupper. Gjorde det i fjol också. Vi gör till en blomsterhandel och får visst för varje grupp. Gruvar mig lite för att ha bilen stående på Campus utan motorvärmare, det är där vi håller till.

Av Solweig - 15 december 2009 15:30

Ja nu har vi vinter, skulle ta en bild i dag men vi var och handlade bl.a hundmat och när vi kom hem var det redan skymning. Anita talar om att det är varmt i Perth, vi talade med Ingvars son i lördags han bor i Kalgoolie som ligger en bra bit in åt landet från Perth, där var det över 30 grader då. Vet inte om jag avundas dom, tror inte det.


I morron skall jag ut och ta snöbilder.Vi har ju julkortsvyer ute nu. Nu skall jag ingenstans förrän på lördag då Maggan och jag skall baka tunnbröd.


Av Solweig - 14 december 2009 19:38

Länge har vi väntat på snön, men nu behöver vi inte vänte längre. För i dag har det ramlat ner nästan 2 dm till nu och det fortsätter att snöa.

Vi har skottat gården två gånger i dag. Jag var in till stan och det var inte så kul att köra bil. Inte nog att det snöade det blåser också. Det låg säkert två dm snö mellan körfälten så köra om var inte att tänka på. Innan morronen blir det väl en halv meter. Tur att det inte kom när vi var till Sundsvall.


Av Solweig - 13 december 2009 16:04

I minus 5 grader och sol avhölls årets sista lydnadstävling i BBHK. Tävlande i klass I och II. Som vanligt hade Pecka ställt upp som domare. Vad skulle vi göra utan honom? Pecka och Marianne.

  

Antje och Sofi som blev etta och tvåa i Lydnadsklass II

 

Brunflo BHK cup i lydnadsklass I

  

3:a Eva-Marie Palm RagundaBK,  1:a Jenny Eliasson BBHK, 2:a Maria B Wiktorsson Östersunds BK

Linas syster Nora blev BIG på Hund 2009 Stockholm i går. Men hon blev BIS i dag  på Hund 2009. Toras bror blev 2:a Bh och fick cert, vi säger grattis!  Det är ju fantastiskt att ha såna släktingar!  Hurra,hurra!!

 

Skogsbygdens Nora Supernova 


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards