Alla inlägg under juni 2009

Av Solweig - 8 juni 2009 22:06

Ja nu är man motionerad vill jag lova, har kört agility i tre timmar, inte i ett kör men vi var bara sex ekipag så det blev inte så lång vilan mellan loppen. Ett lopp går ju på en halv minut. Åtminstomne dom vi tränade på i kväll. Vi använde bara himder och tunnlar, inga balans. Men det är väldigt effektivt att ha två instruktörer på sex deltagare.

Lina har parkerat på soffan, hon är nog trött. Hon är så duktig springer nästan för fort för mig. Måste lära mig knepen i handlingen så jag inte behöver springa så mycket. I kväll har vi tränat bakombyten, "tjeck" (reservation för stavning) och framförbyten.

Jag har svårast för att lära mig banan. Vi har tränat på en klass 3 bana och då är det lite krångligt. Men kul!!                               

 

Jag trodde inte det skulle bli nån kurs i kväll då det spöregnat precis hela dagen, 23 mm har fallit ner!! Men lagomt till vi skulle börja sken solen liten stund. Det föll några rengnstänk till och från under tiden vi höll på men det var inte värre än att man kunde vara ute ändå.


                                                  
                                        

Av Solweig - 7 juni 2009 19:27

Det end jag köpte borta hos Marie Gunnarsson var en röd taklök. Marie har jättemycket perenner och många ovanliga , som inte går att köpa i dom större växtvaruhusen.

Men jag har så många växter som jag vill se hur dom ser ut när dom växt till sig. Så nu köps det inte flera, därmed punkt!

Solveig följde med mig till Västerkälen.

Här är underverket. Jag hade tänkt gå ut och sätta den i jord när vi kom hem, men det har spöregnat ända sen vi kom hem. Det får bli i morron som jag sätter.

Av Solweig - 7 juni 2009 09:50

...kan man lungt säga om gårdagens fotboll. Började se men husses kommenterer tillsammans med det skrala spelet gjorde att jag avstod.Sverige fick i alla fall stryk vilket inte var att förvånas över!!

Av Solweig - 6 juni 2009 20:17

Så har vi varit och bevistat Järvsöfaks enorma löpkapasitet. Han vann med längder på banrekord 15 år gammal, vilken bragd.

Här passerar Järvsöfaks mållinjen.

Defilering efter målgång i Sven O Perssons minneslopp som han vunnit 7 ggr.

Annars var det Jonny Takter och Kolgjinis hästar som var dominerande. Jonny vann tre löp. Bland annat med Glen Kronos i Jämtlands Stora Pris.

 

 En av skälen till att vi gick på travet är att socialträna Tora. Så här trött blev hon innan det var färdigt.

Tennisen är ju i morron kl. 15.00 Men i e.m är det fotboll, Sverige Danmark. Eftersom husse kommenterar så mycket brukar jag inte sitta med och se den.


















Av Solweig - 6 juni 2009 10:52

Man går ut i morronsolen, bara för att konstatera att en av grannarna har dragit igång motorsågen och kör så det skriker! Det är väl mysigt på Nationaldagen, motorsågstjut?

Annars har frukost intagits på glasverandan, det var mysigt.


Travet börjar klockan 13.20.  En del dagar är det ingenting att bry sig i, andra dagar skulle man behöva dela sig.

I morron skjall jag åka till Västekälen och kolla om Marie har några växter som jag skulle vilja ha. Röstat det har jag redan gjort, det gjorde jag för över en vecka sen.


Av Solweig - 5 juni 2009 20:37

Solen har faktiskt visat sig i dag. Men det har inte varit varmt, det är bara solen som värmer.

 I morron är det nationaldagen, och trav. Så vi skall väl försöka gå på travet i norron.  

Jag har i alla fall gjort iordning ampeln med surfinior.

På tisdag skall jag åka ner till Maria med tomatplantorna, gurkorna och några blomplantor, men Maria har satt själv så hon vill inte ha så mycket. Så därför får jag väl hitta någonstans att sätta dom.



Av Solweig - 4 juni 2009 15:27

I år får vi nog inte skörda särskillt mycket i vårt trädgårdsland.

Lilla Tora gör utgrävningar i trädgårdslandet varje dag. Det hjälper inte att man säger ifrån, hon gräver ändå. Både där jag satt morötter och rödbetor har hon varit och gjort stora hål. Sedan dristade jag mig till att sätta sparris och där har hon grävt två gånger så det kommer inte att bli någon sparris där i år i alla fall.

Men sånt är livet,allt blir inte som man tänkt sig.


Sedan är man ju lite nyfiken på vilka hundar som skall ställas i Vännäs. Det är 5 västgötar med Lina inräknat på söndag. Lördag är det ännu färre. Jag ställer bara på söndag då är det en dansk domare. På lördag är det nån från Jugoslavien eller hur det var. Man är ju tveksam till hur väl en sån känner till rasen. men det kanske är såna man skall ställa för, då kanske man inte får nerslag för den mjuka pälsen. Har inhandlat schampo som skall göra pälsen strävare! Om det nu går, skall testa i kväll och duscha Lina. Hon gillar inte att bli tvättad så det lär väl bli cirkus kan jag tänka.


Just nu blommar äppelträden, fast det är så kyligt att jag undrar om det finns några flygfän som polinerar. I morse var det bara fem grader.

Men det är jättemycket blommor. Annars tror jag att det står stilla i växtligheten. Det blir ju ofta så när det blir så kyligt som det blivit nu. Hoppas det blir varmare till nästa helg.


Nu på lördag är det Jämtlands stora pris på Travet. Det brukar vara fint väder när det går av stapeln så man hoppas att det blir bättre.

Hade tänkt ta mig dit med hundarna. Det är lämplig träning för Tora. Hon behöver social träning på lite röriga ställen och det är det på travet.

Tora fyra månader.


Av Solweig - 3 juni 2009 21:49

I dag har det blåst halv storm och regnat eller haglat i omgångar. Jag skulle fixa ute men det gick ju inte så jag var och köpte champo till Lina sedan bakade jag bullar.

I kväll har jag städat BBHK:s  klubbstuga och bjudit kamtraterna på kaffe och bullar. Dom som var där nere och jobbade. Vi blev faktiskt flera än vi trodde i går kväll på styrelsen, det var ju roligt.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards