Alla inlägg under maj 2009

Av Solweig - 24 maj 2009 22:42

Så är man hemma igen. Kattorna stod nästan vid grinden och väntade på oss. Dom har nog saknat både oss och hundarna.

Vi kom hem några minuter efter sex i går kväll. Sista biten mellan Mora och hemma körde vi utan stopp.

Hundarna har varit helt suveräna. Dom har inte sagt något utan legat och sovit för det mesta. Vi stannade tre gånger på nervägen och lika på hemvägen.

Ingvar och hundarna ute på verandan på vår lilla stuga i Simmatorp.


Simmatorp var trevligt, där träffade man många bekanta. Isabell med make Niclas var våra grannar. Carina med man från Lilltegens träffade jag också.

Anita var där och dömde så henne skulle jag ju visa Tora för. Kerstin på Åsvallen hälsade jag också på och Lillemor Andersson. Hoppas attt jag får möjlighet att åka på någon fler rasspecial. Det är ju skillnad att vara på utställning för sin egen ras.


Här är vinnarna i lydnadstävlingen. Carina med Karl-Alfred som vann Elit och Bo med  Fabian som fick 1:a pris i I:an.

Vi kollade in lydnadstävlingen Ingvar har aldrig sett en lydnadstävling han gillade den bättre än utställningen. Han anser att domarna dömer lite hur som helst.


Vi åkte vidare till Göteborg på e.m Linda bjöd på jättegod middag.

Lördag var Linda och jag ut och shoppade lite. Ingvar fixade dörrar  i deras lägenhet. Vi for hem tidigt på lördagmorronen.


Fikarast i Sunne på vägen hem.

Här sitter Tora på Linus. Han tycks inte ha något emot att hon sitter på honom. Tora har nog saknat sin katt.


I dag har vi satt potatis och alla fröer. Jag har rensat och tvättat kläder.

Eftersom solen har strålat från en molnfri himmel var det ju skönt att vara ute. Men det är inte speciellt varmt.


















Av Solweig - 19 maj 2009 12:49

Morronens spårning gick som vanligt, inga konstiga uppträdanden från Lina och hon pinnade på genom skogen som hon brukar.

Så det berodde kanske på att jag hade Tora med i söndags att hon inte tog spåret överhuvudtaget.


Det är den här lilla damen som är problemet. Kolla benet!

När jag kom hem från skogen fick hundarna var sitt märgben att gnaga på.

Nu har jag dammsugit huset. Men nån mera städning blir det inte!

Av Solweig - 18 maj 2009 13:42

Vi har ju varit ensamma hemma i helgen hundarna och jag. Fredag kväll var jag ju ut och gick spår med Lina. Eftersom jag inte hade nån hemma fick jag ju ta med Tora och ha henne i bilen medans vi gick. Lina var inte som vanligt, hon grävde och var allmänt okonsentrerad, men hon gick spåret till slut efter flera stopp.

När vi kom till bilen hade Tora bajsat fulla baksätet!

Jag hade ju inte rastat henne riktigt innan vi åkte. Så ut med fällen som hon skitat ner. Sedan har jag ett riktigt galonskydd på sätet så när vi kom hem var det till att ta ut galonen och spola av den med trädgårdsslangen. Stoppa fällen i tvättmaskinen och sedan tumlaren. Det man inte har i huvet får man ha i benen heter det ju och så är det nog!


Lördan var fin på morronen men sedan fram på dan blev det bara regnskurar.

 

 Sälgen blommar och är full av surrande humlor.

 Tora och Lina dricker i bäcken vi passerar på vår promenad i skogen. 

 Jag tog ut hallmattan och skurade bort all Tora pink på förmiddan, sedan regnade det så den fick hänga kvar ute till på söndag e.m.  På lördagkväll var det melodifestival, men jag gillar inte dylika joippon. Därför kollade jag på annat. Gick och la mig tidigt skulle ju upp tidigt söndagmorron.

Söndag tillbringade jag i Gräfsåsen med Eftersökskurs. Hade Tora med. Hon var jättesnäll. Satt ensam i bilen i över en timma. Hade bakluckan öppen så det blev inte varmt.

Lina gick ingenting. Hon som varit så duktig dom tidigare gångerna tog inte spår alls. Vår kursledare trodde att det var för att jag hade Tora med som Lina inte fungerade. När jag kom hem hade Ingvar kommit hem med en massa fisk. Så då var det bara till att sätta igång och rensa och packetera.

Skall lägga ett spår i kväll så får jag se om det fungerar i morron bitti.


Av Solweig - 15 maj 2009 16:12

Inte hade dom fått hem några märgben!  Var i alla fall och köpte mat till vovvarna. Passade på att väga dom samtidigt.Tora väger över 6,5 kg och Lina som jag håller på att banta väger 12 som vanligt, pust! Nu måste jag ge henne ännu mindre mat.


Av Solweig - 14 maj 2009 22:28

Det luktar koskit ute hos mig. Jag var och köpte fyra säckar och har spritt ut på rabatterna. Skulle ha gjort det i höstas men det blev för sent, när vi kom hem från Australien var det fönsterputsning som gällde. Sedan blev det vinter.

I morron skall jag fara ut tidigt och lägga ett spår till Lina.

på e.m skall jag åka in till Kvantum och köpa märgben, hoppas dom fått hem. när jag var in i onsdags hade dom inga.

Av Solweig - 14 maj 2009 12:54

Så har vi sett till att husse kommit iväg på sin fiskeresa till Norge.

Nu skall vi vara ensamma i flera dagar. Men det går säkert utmärkt!

I tisdags kväll var vi på Kvällstrav, vi satt i restaurangen, åt gott och hade det trivsamt. Det var några som spelade bort pengar. Själv gick jag 40 kr. plus.

Hundarna fick vara ensamma hemma. Det gick helt utmärkt. Tora hade inte ens kissat inne. Men hon hade börjat äta upp hallmattan. Men det var helt väntat, hon äter på allt.

I går var vi på stan och köpte ett äppelträd, Rödhätta. Jag har grävt ner det i en del av köksträdgården. Vi köpte en trädgårdssoffa till också. Ingvar skall montera den när han kommer hem.

Av Solweig - 11 maj 2009 13:19

Så har jag grävt runt det andra stora äppelträdet också. Jag har ett litet träd som bara är 50 cm, det har jag vunnit på möte i trädgårdsföreningen. Rådjuren har bitit av det i vinter annars var det nog 70 cm. Jag vet inte riktigt vad det är för sort, men det får väl stå där så får vi ev. se. Jag har i alla fall grävt runt det med.


Det är lika kallt och blåsigt i dag, jag är så utled på blåsväder så jag kan spy!!

Hade tänkt rensa i jordgubbslandet men det känns inte så kul i den här blåsten.

Skall i alla fall köpa säckar med den billiga jorden man säljer på ICA. Skall blanda upp varmkomposten med det. Det är ju mest torv, men det gör ingentig. Det blir för kraftigt att lägga på kompostmaterialet oblandat.



Av Solweig - 10 maj 2009 21:15

Ja så har denna helg gått. Lördag var jag på Växtvaruhuset och representerade Trädgårdsföreningen, våra medlemmar hade 25% där i lördags. Jag och Sten var där. Vi fick fem nya medlemmar och sålde två kassar.

Numera säljer vi inget kaffe så det är ju lättsammare.

I dag har jag grävt upp runt ett av äppelträden, sedan haft på benmjöl och täckbark. Nu i kväll medans jag var på agilityträff har Tora grävt och stökat till det så nu har jag jord långt ut på gräsmattan.

  

Tora fick ligga på soffan ute på verandan i går kväll, hon somnade tvärt.

Om Lina lägger sig på soffan står Tora nedanför och skäller och vill upp.

Men hon får inte ligga där om vi inte finns i närheten. Hon kan inte hoppa upp själv och jag vill inte att hon skall hoppa ner själv. Hon kan ju göra sig illa.

























Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards