Alla inlägg under november 2010

Av Solweig - 14 november 2010 22:56

   Helgen har varit en släktträff då min syster och svåger med dotter, man och son Viktor har gästat oss. Grabbarna var och fiskade på lördag med dåligt resultat. Till middagen kom också Maggan och Rasmus och William. Vi har haft en jättetrevlig helg.

  

Viktor Emmas och Christoffers lille son.

  

Emma,Viktor och mormor Karin.

   

Morfar Bosse och Viktor

   

Emma, Karin och William.

      

  

Rasmus blev så förtjust i min syser Karin, William tyckte att han blev  åsidosatt så mormor måste  ge honom lite uppmärksamhet.

  

 

  

Familjemiddag.

 

  

Chicagospel fram på småtimmarna på lördagkväll.

Nu har dom åkt hem till Sundsvall och vi har stökat undan alla sängplatser.

 

Sedan har jag kokat och rensat abborrarna sen i lördags, det var det som blev fångsten, dom har kattorna fått kalasa på. Inte allt, dom har så dom kan äta i minst vtå dagar till.

Tora och Lina tycker också om fisk, men dom får bara smaka lite.

 

Hundarna har varit så duktiga tillsammans med Viktor. Han är ju inte van med hundar, men han blev snabbt bekant och tycket att både hundar och Linus (vår hankatt) var intressanta. Man måste ju hålla kolla på så små herrar så dom inte är för hårdhänta. Men våra hundar älskar ju barn, dom har ju blivit vana med barn också då vi har ganska många barnbarn som är här med jämna mellanrum.

Av Solweig - 11 november 2010 17:24

Det finns ett uttryck som heter kattrakande, (spring och oväsen) men det var inte så vi gjorde i dag. Vi rakade katten, Fia har ju som vanligt denna tid på året fått massor av tovor under magen och i övrigt i pälsen. Hon tillåter ju inte att jag håller på och klipper bort tovorna. Någon får jag ta, men nu var det massor. Hon har ju så mjuk päls att det blir så lätt tovor när hon blir blöt och sedan ligger och gnussar.

Vi kollade hos vet. när jag brukar komma dit och det var i november varje år faktiskt. Fast i år var det tidigare än förra året i alla fall.

  

  

Fia har sina sittplatser/liggplatser, så här på skrivbordet eller  bredvid min kudde i sängen. I källaren ligger hon på en gammal jacka högt upp på en hylla eller i en kartong på samma hylla men lite lägre ner.

Tiden går så fort, hon blir 13 år till sommaren.

Det har snöar två dm. i natt, så innan vi for till vet. skottade vi gården. Det är bra att ha det gjort innan dom plogar gatan och det hade dom inte gjort i morse, det skedde medans vi var på stan och fixade ärenden.

Av Solweig - 9 november 2010 18:03

Det stod inte så mycket intressant i tidningen denna gång. Men man fick ju vara med på bild, tackar,tackar!

Vi åker inte ner till Stockholm har vi bestämt. Makens brors fru har gjort sig illa i en höft och ligge just nu på sjukhus, vi vet inte när hon kommer hem. Att få gäster när man inte är helt frisk är inte roligt. Vi får åka ner vid ett senare tillfälle.

Annars händer det inte så mycket, vi har kallt -8 mitt på dan. nära -20 på natten. Men det skulle ev. bli snö till helgen. Det har vi ingen just nu.

Funderar på att anmäla Tora till Republikens hundtävlingen som går här i SKK efter jul.

Vi brukar ju vara med där varje år, förut är det Maggan som har ställt. Jag vet inte om hon tänker ställa något i år, men det skulle inte förvåna mig. Vem som dömer är inte ute ännu.

Av Solweig - 8 november 2010 17:47

Vi har fått minusgrader hela dygnet nu. Isarna håller på att lägga. Maken går bara och vänter på att få borra hål i isen och pimpla.

Själv är jag inte lika road av vintern, den begränsar ju mina utomhusaktiviteter ganska mycket.

Agilityträning är inte lika rolig när man fryser och det blåser småspik! Lägga spår hägrar inte heller.

Fast jag gjorde faktiskt ett personspår till Tora i söndags. Inte så långt, men hon har aldrig gått ett personspår förrut. Från början visset hon inte vad jag ville att hon skulle göra hon snusade runt ganska yvigt, vilket till en del säkert berodde på att det blåste rätt friskt från sidan. Men hon kom med lite hjälp från min sida fram till slutet där jag lagt Frolic och en knut. Vilket uppskattades. Men när vi skulle gå därifrån tog hon mitt spår som jag gått när jag la spåret, åt det hållet var det medvind. Så det kanske går att lära henne personspåra också.

Det är ju lättare att lägga personspår, blodspår kräver ju betydligt mera förberedelse. Har man inte tinat blod och klöv går det ju inte. Skall skicka ut maken på en tur så får hon söka honom.

Av Solweig - 6 november 2010 21:41

Har hela dagen suttit i träff med Bruks Mellannorrland, genomgång av etikpolicy och nya stadgar och hur vi skall jobba efter dessa dokument.

Vid hemskomsten middag med makens dotter med fam.


Var är våran matte? Kommer hon aldrig hem?

  

Av Solweig - 5 november 2010 19:39

I dag har jag städart hela dagen. Det låter ju som om man dväljdes i ett slott! Men man lever i ett högst normalt enplanshus. Men jag har städat bokhyllor, och det har man en del! Har även städat golv och torkat damm på allt annat. Men det är bokhyllorna som tagit längsta tiden.

Det blir faktiskt en del damm bakom böckerna.

Mina vakthundar har varit inne med mig mest hela dagen. Men om dom hör något mystiskt, så rusar dom raka vägen in i köket och upp på soffan och kolla i köksfönstret.


Av Solweig - 4 november 2010 16:23

Har testat att göra bröd med surdeg i dag, inget vidare. Får väl skylla på Per Morberg som stått för receptet. Men jag har bakar frallor på vanligt vis också och dom blev bra.  Mellan baken var jag och brudarna på en promenad. Det är lite begränsat med vägar, då Jämtkraft har grävt där vi brukar gå. Dom lägger ner  kraftledning i jord.

  

Brudarna är ena riktiga stengetter, dom hoppar upp på varenda sten som dom hittar efter vägen.

    Finns Finns det det ingen sten så har dom varsin stubbe som också duger.


I denna John Bauerskog skall jag lägga ett personsök till Tora i morron om jag hinner.

  

Hon är en riktig sökhund. Har näsan i backen hela tiden och spårar att möjligt. Inte vet jag vad det är men det verkar mycket intressant för jämnan.

Därför borde det gå att lära henne sök efter personer. Blodspår har hon testat och det funkar.

När man går våra rundor går vi över flera bäckar, där måste man dricka. Det är mycket godare än hemma i vattenskålen.

  

När man är högst upp efter den väg vi gick i dag ser man fjällen vid horisonten. Lite svårt att se då dom är vita av snö.

  

Av Solweig - 3 november 2010 15:25

Jag längtar till sommaren! Så man får nog längta ett tag. Det är inte så mysigt numera. Halt och frostigt. rätt som det är så tinar det och då blir det blött och skitigt.

  

Tänk att sitta i gröngräset!!


Vi har i alla fall köpt tapeter i dag. Det blev dom jag såg ut i måndags.

Så nu är det bara att bestämma sig för en golvbeläggning! Men det tror jag maken får stå för. Det är ju ändå han som skall lägga in.


Problemet med telefonen fortgår, det beror troligen på makens intresse för att kolla pris hos andra bolag, han har tydligen sagt ja till något som han inte visse att han sagt ja till och det bolaget har avslutat vårt abonnemang hos Telia. Sedan har han sagt nej till det nya bolaget men dom har inte åtetagit anmälan om avslut av vårt abonnemang. Nu tar det en vecka att få tillbaka abonnemanget.

Nu har jag sagt att han får inte hålla på och ändra hela tiden. För ett tag sedan var jag utan försäkring på husvagnen då han bytt försäkringsbolag.

Dessa män!!!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards