Alla inlägg under januari 2013

Av Solweig - 17 januari 2013 10:16

Julia och jag började en allmänlydnadskurs i går kväll. Julia blev så glad då hennes bror Birger också är med. Hon tycker ju annars inte så mycket om andra hundar men honom tog hon genast kontakt med. Han ser ju ut som man ska tycker hon väl!!


Just nu har vi en helt fantastisk natur omkring oss. Det började med rimfrost i träden och sen har det snöat så där lätt så all vegetation är prydd av vitt dun.

   

I måndags tog jag dom här bilderna, det är om möjligt ännu finare nu, men det är så kallt (- 20) att hålla i kameran så jag avstår.

 

Här går vi varje dag.

 

Solen står ju så lågt att den hinner nästan inte upp förrän den går ner.

 

Några som inte besväras av kylan är dom här.

 

 

Av Solweig - 11 januari 2013 22:48

Det är jätteroligt när man som uppfödare får hälsningar från sina valpköpare. Fick i dag bilder från Margareta med fam. i Docksta Ångermanland, på Julias bror jättefina Jackdow´s Tor Topas,här kommer han i flygande fart!

Han har vuxit till sig och blivit en jättefin hanne, påminner lite om sin mor Tora i samma ålder.  

Pinnar är ju toppen!

 

Av Solweig - 8 januari 2013 13:19

Har börjat städa ut julen. Det är inte så mycket mer än tomtar, men dom är det gott om!

Det är också 8 månader sedan man fick 10 små underbara västgötaspetsvalpar. Så tiden går!

Här är en av dom, Julia.

 

En annan bild som är typisk! Man ser svansen över snökanten när vi gåt stigarna i skogen.

 

I kväll skall vi skrapa triss igen, första gången 2013. Hoppas det blir bättre än slutet på förra året, det var misserabelt!  

Av Solweig - 7 januari 2013 11:07

Så var det slut på helgerna och vardagen tar vid. Mina julblommor har nästan blommar ut bara en kvar.

 

Men jag fick ju en jättefin av grannarna Sten och Gerd när jag fyllde år.

 

Gerd har gjort ett kort med valparna, som hon tog i somras.


På onsdag fortsätter kursen som jag går med Tora, sedan skall det fixas inför en massa årsmöten som hålls i slutet av mars.

Jag har den äran att vara invald i tre valberedningar. I dag känns det som tre för mycket! Men det är bara att ta tjuren vid hornen som det heter.

Helgen har i alla fall varit lugn, vann lite pengar på V75 i lördags annars har det inte hänt nått spciellt. Det regnade i går så det är isigt före både på vägarna och i skogen där jag oftast håller till. Vi gick en drygt 3 km lång morronpromenad i morse efter skoterleden, hundarna behöver röra på sig på morron och efter skoterleden kan dom springa hur mycket dom vill. Får dom det är dom mycket lugnare under dagen. Det kommer inga skotrar på morronen en vardag, nästan inte en helg heller för den delen.

Skall ju gå allmänlydnadskurs med Julia snart. Det skall bli intressant. Den som leder är vännen Kari som håller på att utbilda sig till instruktör.

Julia har blivit duktig, hon sticker inte iväg som ett skollat troll när vi är ute och går, utan följer oss andra. Det går ju alltid att kalla tillbaka henne, hon kommer när man använder pipa. Vi har använt pipa i stället för att ropa när vi tränat inkallning på henne. Hon sprang så långt bort tidigare att det hördes inte om man ropade. Men hon har alltid lytt pipan.

Hon blir ju 8 månader i morron. Tänk vad tiden går!

I morron skall vi ha julgransplundring då kommer den här polaren att vara med och bry sig, det gör han alltid.

   

han är så sällskaplig av sig vår 12 ½ åriga Linus. En jättemysig katt.

 



Av Solweig - 5 januari 2013 20:08

Det såg så fint ut i morse när vi gick vår morronpromenad.

 

Men det blev mulet fram på dagen. I går var det solsken och vackert nästan hela dagen och det är ju så mycket roligare.

Hundarna bryr sig inte om vilket väder det är.

   

Lina är den som håller koll, hon är så osäker på om det kommer hundar, så hon lyssnar, Julia har inte fattat vad Lina kollar så hon tittar oftast åt annat  håll. Tora bryr sig inte. 

 

Efter promenaden kan man sova en stund!

 

 

       


Av Solweig - 3 januari 2013 12:08

Har flera mornar tänkt gå lite längre, men det har varit så dåligt före i skoterspåren så det har inte blivit av. Men i morse bestämde jag mig för att göra en längre tur. Vi går ju på skoterspår som går över gärden och in i skogen. Därför kan ju hundarna springa så mycket dom orkar. Vi passerar över en väg  men det går bra då jag lärt hundarna att vänta och stanna. så att man kan kolla om det kommer bilar. Det blir nog minst tre km långt ev. längre. Jag vet inte hur långt vi gick, har inte nån stegräknare som fungerar. Har man det kan man ju även få reda på hur långt man går.

Det känns även bra för en själv att göra lite längre turer för att göra av med lite julmat som slunkit ner nu under helgerna.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards