Alla inlägg under december 2012

Av Solweig - 19 december 2012 22:51

Satt här mitt i julstöket och kollade stamtavlor på mina hundar. Mina tre tikar har samma ursprung på mödernet, en tik som hette Rita och var född 1952.

Vem som var hennes mor går inte att få fram, uppgift saknas står det. Men det är ju lite roligt att dom har samma tiklinje. Det som är ännu lite roligare är att min första västgötaspetshanne,  Domarringens Garr född -71 kommer från samma tik.

Hans mor var Zentas Tärna född -64, hennes mor var denna Rita.

Min andra hanne som också var undan en  Domarringenstik som hette Eja -69, hans linjer går till en tik som hette Kajsa född -58. Sedan slutar den. Hans mor hade samma föräldrar (Bingo och Silversöljans Edda) som Domarringens Frej som var så vinstrik i början av 70-talet.

Kollade Julias fars linjer på mödernet, hamnar även då på Domarringens kennel på slutet. Men där kommer jag inte så långt bak, där slutar uppgifterna vid en tik som hette Saila och var född -63.

Det är ju en liten ras så i början var ju många ganska mycket släkt, man hittar samma hundar i både mors och fars stamtavlor flera gånger.

Toras farslinje är ju finsk, Fennicans Ottmar Obelisk -01, men det som händer där är att på slutet hamnar jag på samma tik som på morssidan. Denna Rita! Hon hade fem registrerade avkommor mellan -53 och - 63! Fyra registrerade med kennelnamnet Rödagården.

Måste kolla Ninas faslinje på morssidan. hamnar jag på samma då också tro?




Av Solweig - 13 december 2012 18:24

Vi har en fågelskådare i familjen, Julia kan sitta ute bredvid fågelbordet och titta på fåglarna hur länge som helst, hon skäller inte på dom utan bara följer dom med blicken när dom flyger runt. Nu är det ju ganska kallt ute med det tycks inte bejymra henne nämvärt, hon kan vara ute minst en halv timme helt ensam. Dom andra två tanterna vill inte vara ute nån längre stund utom då vi går på våra promenader. Då är dom med och tycker det är roligt.

Det blir inga fler hundkurser före jul, det är ju bra. Julias valpkurs är slut, sista gången skulle vi vara inne i stan på stortorget, det hade snöat så det var inte så lättgått, sedan var det bara jag och en till som kom. Julia var i alla fall duktig, hon blev så glad då hennes kompis kom, tänk att dom känner igen varann fast det var två veckor sen dom träffades. Jag var ju på Kennelklubben en torsdag när det var kurs.

Skall nog gå nån kurs med Julia framåt vårsidan, det behöver hon.

Av Solweig - 11 december 2012 16:27

I går gjorde Maggan och jag årets tunnbrödbak. Det gör vi alltid vid den här tiden.

Lite trixigt att baka när man gör det bara en gång om året. Jag menar tekniken. Men det gick även i år.

 

 

Tänk vad gott att äta egenhändigt bakat tunnbröd med bara riktigt smör på!

I dag har jag varit och handlat för fortsatt fixning inför jul. Det var -23 i morse så utevistelserna blir inte så långa. Hundarna är förvånadsvärt oberörda av kylan. Julia är ute timmevis, hon vill inte vara inne. Dom andra två är inte så intresserade av att vara ute ensamma.

Måste till stan i morron också då det är ett möte som måste göras. Sen är det bara hundkursen nästa onsdag kvar. Morrondagen hundkurs hinner jag inte med.

Av Solweig - 5 december 2012 21:43

Har varit på hundkurs med Tora. Det var så kallt att jag tog på henne kappa, men det tyckte hon nog inte var något bra träningsplagg. Hon vägrade både sitta och ligga! Fast det bryr jag mig inte om, jag vet att hon kan bägge delarna.  Det var -20 när jag kom hem så det var nog lika kallt där vi höll till.

Hoppas att det inte är så kallt i morgon kväll, då har jag valpkurs med Julia.


Gårdagens trisskrap blev ingenting! Så det är inget att glädjas åt. Men det var trevligt att umgås med grannarna!

Äntligen verkar det vara slutjobbat på skidstadion för maken, då kanske adventsgranen ute får belysning också!


Av Solweig - 4 december 2012 11:40

Just nu har jag en billig västgöte som ligger i hallen och bligar. Hon har rivit ner min stickning från soffan i vardagsrummet medans jag bäddade sängarna. Sedan har hon trasslat söndet två nystan och bitit sönder stickningen så att jag måste riva upp nästan allt sammans.

 

Jag har lovat Maggan att sticka en kofta till hennes mops Molly, det är den Julia har massakrerat. Så nu är det bara att börja om från början!

Vet inte vart jag skall lägga stickningen för att få ha den i fred.

Här ligger förövaren och ser oskyldig ut!

 

Annars är allt under kontroll, kallt fortfarande -17 i morse, Lina har börjat fälla så nu är det en som löper och en som fäller. Är det nån mening att julstäda tro? Skall i alla fall ta fram snabeldraken då vi skall skrapa triss i kväll här hemma hos mig, inte säker på att grannarna behöver extra stoppning runt fötterna. Lina fäller ju nått så okristligt, dubbelt så mycket som Tora.

Julblommor som blommar nu har vi också, men det är en av mina älsklingsblommor så jag har dom gärna hela året om möjligt.

 

Av Solweig - 3 december 2012 09:54

Maggan ringde tidigt i morse och gav mig ett hedersuppdrag. Grabbarna har simskola här i Brunflo klockan 17.00 och Maggan jobbar till 17.00 Så hon hinner inte följa dom hit. Det innebär att maken får pannkaka till middag, nått som han inte fått på två månader.

Grabbarna måste ju få nått i magen innan simskolan, pannkaka tillhör älsklingsrätterna så då gör mormor det. 

Det börjar lida mot slutet av jobbet för maken på skidstadion. Nu gäller det bara att riva och frakta undan allt som tillhör skidskyttet. Tar väl ett par dagar, sedan får han väl fnatt! Vad skall han göra? Han har ju varit på skidstadion varenda dag i över två månader.



Av Solweig - 2 december 2012 18:53

Morronpromenad, -16 grader och soluppgång!

 

Som det syns på bilden har vi ingen snö att tala om, gräset syns igenom snötäcket.

Men det har väl det goda med sig att vi kommer att få lite bättre isar än vi haft de senaste åren, då det kommit snö i mängder innan isen lagt.

Det händer ju så många tragiska skoterolyckor utan att folk kör ner sig på dåliga isar.

Förasta advent, eftersom jag inte är kyrklig av mig, närmast ateist så betyder inte själva den kristna delen nått för mig. Men det piggar upp att sätta ljus i fönster och stakar.

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards