Alla inlägg den 25 augusti 2011

Av Solweig - 25 augusti 2011 12:29

Här uppe i mitten av Jämtland har vi ju zon 6  och i bästa fall Zon 5, men det kan lika väl vara zon 7! Därför är det inte så många fruktträd vi kan odla. Jag har ett ganska gammalt äppelträd, Transparanse Blanche som i år endast har 15 äpplen, det har varit flera andra år. Men det var antagligen för lite insekter när blomningen var.

 

 Köpte ett Rödluvan för två år sen, det kallas för Jämtlands äpple. Det frös ner första vintern så nu kommer det grenar ca 2 dm ovan mark. Visserligen ovanför ympen men vad blir det av det? Har också ett gammalt    Ryskt äppelträd som ger massor av pyttesmå äpplen. Dom faller ner så det brukar inte vara några kvar att ev. äta.

Nu i vår köpte jag ett nytt Ryskt äppelträd. Ganska litet och det skulle inte bli stort heller. Men det har gett 6 äpplen redan i år, jättegoda!

 

Finessen med det trädet är att det ger tidig frukt, det behövs här då frosten kan vara tidig.

Nu blir det spännande att se om det klarar vintern.

Både i fjol och förra året var det ju grymma vintrar för växterna, det har märkts när så härdiga rosor som Polstjärnan tar stryk!


Nu när hösten nalkas har man ett extra viktigt jobb, nämligen att hålla Fia fri från tovor i pälsen.

 

Hon har ju en mycket mjuk och lockig päls under magen, så därför tovar det när hon är ute och blir blöt och full av skogens alla pinnar och löv.

Att gå till vet och raka henne har jag blivit tvungen till nu i 4 år. Tidigare fick jag kamma och klippa henne, men sen Lina kom i huset har hon inte varit lika tillåtande. Nu har jag börjat ta henne varje dag, då är det inte så mycket. Hon är ju så gosig att det är inte svårt att komma nära henne, men hon är håröm så det får inte luggas.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards