Alla inlägg under september 2011

Av Solweig - 15 september 2011 18:21

Här har vi fullt upp med höstens jaktlycka. I går kom maken hem med en älgkalv och i dag har det anlänt mera kött. Nu ser det faktiskt ut som om vi täckt vårt behov av älgkött för i år. Blir väl till att sälja det som kommer framledes.

Maken jagar ju i helgen och sen återstår ju oktoberjakten, som också brukar ge en det kött.

Själv har jag utställning i Högbo på lördag.

Sedan är det bara Sundsvall i oktober kvar, tror inte jag ställer något mera i år.

Om det är fint väder på måndag skall jag ta Tora och fara på agilityplan och träna lite. Det är ju så blött i skogen så det är inte så roligt att lägga spår.

Lina skall ju träna rallylydnad, men det kom av sig för ett tag sen. Måste ta mig i kragen och träna lite.

Av Solweig - 11 september 2011 11:50

Vi har haft uppehåll en dag. I går fick jag klippa gräsmattan och sedan plockade jag fem liter krusbär. Men säg den glädje som varar, i dag regnar det igen! Men nu skiter jag i vädret. Satt i går och snoppade krusbären framför TV:n det var ju V75 och Finnkamp så det fanns ju att titta på medans man jobbade. Det är jättetrist att snoppa krusbär. Men det måste göras annars går dom ju inte att äta. Så nu ligger dom i frysen. Hade tänkt plocka fem liter till men, vi får se när det går.

I dag kommer väl maken hem från älgskogen, han har nog inte haft det så trevligt i all blöta.

Har inte hört om någon älg som blivit skjuten, så det kanske inte har gått så bra på den fronten heller.


Av Solweig - 9 september 2011 14:14

Man blir så less! Det har regnat nästan varenda dag denna vecka. Bara e.m i går hade uppehåll en stund. Men det var inte länge nog för att det skulle torka upp. I dag har det regnat igen. Gräsmattat behöver klippas, men det går ju inte när det är blött.

I morron skall det visst vara uppehåll, men man tvivlar ju. Det verkar som om alla regnväder i Sverige skall ligga över oss.

I morron eftermiddag får jag se, har det varit uppehåll hela dagen kanske det går.

Men I morron skall vi städa dotras husvagn så vi kan ha den ner till Högbo. Maggan har ju grabbarna nästa helg så vi tar dom med.

I dag har jag roat mig med att baka bullar, något måste man ju göra när det bara regnar ute. Sedan är det vävstolen som kan ge sysselsättning.


Jag går en stig över flera gärden och genom lite skog här och var när jag rastar hundarna. I går f.m när jag kom hade en man som är alkis, dumpat 10-15 tomma ölburkar efter stigen.

Han trampar på dom sen slänger man dom. Att jag vet att det är han som gör det beror på att jag sett honom göra det förut. I fjol kastade han dom in i hölägdan, vilket ju riskerar djurens hälsa när burkarna skärs sönder av maskinen dom slår höet med.

Då fick han tillsägelse av markägaren att låta bli att kasta ölburkar som han gjorde

Sedan har det varit mindre men nu börjar det tydligen igen. Man kan ju undra om det vore en idé att  dra ner på pengabidraget en sån typ får, så att han måste panta i stället för att kasta fulla skogen.


Man blir sur när dylika indevider kantar ens väg genom livet. Han slänger förpackningar av div. typ ochså, han äter och dricker på vägen hem. Han bor i ett ruckel en bit härifrån. Att han inte frusit ihjäl under vintrarna är konstigt. Men dagtid hålls han nånstans i stan han åker buss varje dag in. Mitt förråd av överseende och medkänsla är slut när det gäller dylikt.

Av Solweig - 7 september 2011 18:26

Regnet det bara öser ner...

Vill inte sluta! I dag har jag tagit in det mesta av grönsakerna ifrån växthuset, finns några tomater och en del gurkämnen, men det är för kallt och fuktigt nu så det mognar så dåligt. Möglar mest.

Men det är en lyx att äta egna tomater och gurka. Smakar mycket godare än de man köper på ICA t.ex Man vill nästan inte ha tomater från affären sen man ätit egna under sommaren. Men det blir lite mycket av det goda ibland. Man äter tomater till allt!


Det blev lite mindre regn på e.m så jag tog brudarna i koppel och gick en långpromenad efter gatorna.., Blev nog minst 3 km. Dom tyckte inte det var så roligt för det regnade ju lite, så dom hade väldigt brått när vi närmade oss hemmet.

Annars är Tora så besvärlig nu, hon jagar sork ute på åkrarna. När dom har slagit är det ju lättare att hitta sorkhålen. Man blir så less på henne.


Snart skall man väl få skrika sig hes , då rådjuren har kommit närmare oss igen. Det är så bra på sommaren för då hålls dom inne i skogen där vi aldrig går. Men nu är dom ute på ängarna här runt omkring. 

Av Solweig - 6 september 2011 17:31

Man har införskaffat en ny husvagn, lite större än den gamla.

 

Av Solweig - 4 september 2011 18:36

Efter en heldag på agilityplanen i Krokom är man hemma igen.

Det har varit ganska dåligt väder hela dagen. Blåsigt och regn. Men som tur är så får man ju sitta i tält när man skriver resultat.  Det blev kallt i alla fall, jag tog på mig vinterkängorna och det var tur.

Fötterna är det ställe man fryser först på. Man sitter ju stilla. Många duktiga hundar och förare var det som deltog.

Mina egna hundar fick hålla till i bilen, maken for ju till älgskogen i dag så dom kunde ju inte vara hemma. Men jag rastade dom vid varje banbygge, så det gick ingen nöd på dom, varmt var det ju inte heller.

Fast dom gillar ju inte att sitta i bilen en hel dag.  När vi kom hem gick vi en längre promenad så att dom fick springa av sig.

Av Solweig - 2 september 2011 19:59

Ja så var det dax att söka en ny husvagn. Man kan ju inte vara utan när man vant sig att kunna dra ut och ha bohaget med sig.

Det gick ju lite fort att bli utan. Jag satte in annons på måndagkväll och på torsdag var den såld.

Så i morron åker vi ner till Kramfors för att kolla in en ny.

Sen är det söndag och då skall jag jobba på agilitytävlingen som vi har i Krokom. Maken åker till älgskogen och blir borta en hel vecka. Så då får man rå sig själv med allt som det innebär. Tisdag är det trisskrap här hos mig.

Skall väva ner mattväven hade jag tänkt. Sen måste jag väl köpa en ny "rumpa" och sätta upp. Potatisen skall hackas upp och sen skall jag rensa i trädgården så att det inte är så mycket ogräs till våren. Så nog finns det jobb att göra.

Annars blir det väl friidrott också i natt var vi uppe klockan 3 och kollade trestegskval och 200 meterskval. Är man intresserad av idrott måste man ju ta chansen.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards