Alla inlägg under april 2011

Av Solweig - 18 april 2011 22:34

...men det är kallt, blåser så in i bängen!

   Hoppas det blir bättre i helgen. Har varit på viltspårkurs i kväll, skall försöka lägga ett första spår i helgen. Blir spännande att se om brudarna minns hur man gör!

Toras bror Kjelle blev champion i Västerås i helgen, så nu är det nästan bara Tora kvar i kullen som inte har tagit championatet. Vi ser fram emot Piteå och hoppas att det händer där!

Här är Kjelle och uppfödare Anita i fjol i Svenstavik.

 


Av Solweig - 16 april 2011 22:18

På morronens promenad flög vårens första tranor över oss, ja de första jag sett.

Snön smälter och det börjar vara ganska stora ytor som är snöfria, men blöta.


Jag har ju varit på två årsmöten de senaste dagarna. Det ena som sekreterare och det andra som ordförande. Man blir ju avtackad med blommor så jag har två tjusiga blombuketter här hemma.

 

 

Vi har grillat för första gången också i dag. Känns som om man på nått sätt betvingar  vintern när man börjar idka sommarsysselsättningar.

Har även krattat gräsmattan på framsidan, men den va inte torr. Måste ta bort allt granris och annat skräp innan blåsipporna slår ut.

Av Solweig - 15 april 2011 15:40

Maken påpekade med fog att vår tomt ser ut som en hundtoalett! Vilket nog är så sant som sagts, men så blir det ju när man släpper ut sina bruttor tidigt på morron och sedan lägger sig på andra sidan.

Om en stund hör dom av sig och vill in. Man släpper in och dom går tillbaka till sina biabäddar och sover vidare. Det som dom gjorde ute ligger nån stans i snön och vid nästa snöfall försvinner det understa lagret o.s.v på det sättet kan det bli rätt mycket som kommer fram när den vita "täckelsen" försvinner.

Skall gå ut och kratta bort det som finns på framsidan då där är det rätt tort. Sedan får man väl ta det eftersom.

Jag kan ju säga att all hundskit som ligger efter vägar och gator här i Brunflo är jag och brudarna oskyldiga till. Jag plockar upp allt som dom gör där. Det är bara hemma på tomten som det ligger kvar.

Av Solweig - 12 april 2011 10:38

Min katt Fia är ju en försiktig dam, därför har hon inte som hannen Linus varit så sällskaplig med Tora. Tora och Linus fann ju varann med detsamma, men Fia har hållit sig undan, men nu börjar hon också ha insett att Tora är nog inte så farlig som man kan tro . Därför går det bra att ligga ända mot ända med Tora.

 

Av Solweig - 11 april 2011 22:05

Vi har ju tyckt att det varit en sån lång och kall vinter i år, och det har det ju också varit. Men i fjol denna tid var det betydligt mera snö än nu. Vi hade ju besök från Australien och barnen lekte i snödrivor då som inte finns kvar i år. Ja samma snödrivor ligger ju aldrig kvar men jag har kollat på kort från i fjol och det var senare snösmältning då.

Så man får väl vara glad för det lilla, trots att dom lovar oss kallare väder mot helgen. I dag har det i alla fall varit jätteskönt, jag satt ute och läste tidningen på lunchen, helt underbart.

Nu i kväll har vi haft styrelse i Brukshundsklubben här hemma. så nu skall man försöka snickre samman ett protokoll.

Gjorde en V-65 rad och fick 5 rätt men det var jackpott, så det blev inga pengar, men jag satte lunchdubbeln i dag och det gav 45 kr. Jag spelar ju inte för några högre summor Lunchdubbeln var på 10 kronor. Maken tror att jag drabbats av speldjävulen, men så allvarligt är det inte.


Av Solweig - 11 april 2011 09:21

Vi har ju en tradition i kvarteret att vi och våra närmaste grannar träffas och trivs när vi fyller år, så även i går när maken hade födelsedag.

Men födelsedagsfirandet började på morronen när han fick en dukad bricka med morronfikat.

 

Sedan gjorde vi en lite annorlunda grej, det blev lunch med grannarna i stället för kvällsjam.

Här är lunchbordet dukat.

 

Jättetrevligt blev det. Så på onsdag är det granne Gerd som är födelsedagsbarnet. Ja barn,och barn! Vi fyller 36 varje år numera! Så det så!!!  

Av Solweig - 9 april 2011 20:56

Dom två senaste dagarna har vi ätit middag ute på glasverandan. Det gäller att göra lite guldkant på helgen. Tända ljus i ljuskronan och terassvärmaren, då är det mysigt! Mitt i dan om solen skiner blir det över 20 grader varmt, men i dag och i går har det blåst och regnat på eftermiddan, då måste man hjälpa våren på väg!


Tidigare i dag var jag på Släktforskarföreningens årsmöte, trevligt att träffa lite bekanta. Karin var där och berättade om sin bok Vasadöttrarna.


I morron fyller maken år, vilket vär måste firas.

Av Solweig - 8 april 2011 15:45

Man undrar ju om man får uppleva detta fler gånger, att vara med i BIS-ringen. Det är ju inte alla förunnat. Att man sedan fick göra detta första gången man ställer sin hund i jun,klass är ju ändå mera anmärkningsvärt.

 

Men man får väl leva på minnen.  Har i alla fall anmält till Piteå den 21 maj, det blir årets första utställning. Bor man här uppe så finns det inte så mycket att anmäla till. Allt ligger ju så långt bort. Det gör Piteå också men vad skall man göra???

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards