Alla inlägg under maj 2013

Av Solweig - 15 maj 2013 21:23

Vi har varit på utställningsträning i Myrviken i kväll. Nyttigt att vara ute bland hundar för att inte uppleva det så jobbigt. Julia tycker ju inte om andra hundar så mycket, det behöver hon inte göra heller, men hon skall kunna vara i närheten av dom utan att bry sig. Kari och Marga var där också, jag följde med dom från Hackås  vi tränade lite där innan vi åkte till Myrviken. Så här ser Birger ut.

 

 

En riktig goding!

Vi har inte något Guldregn som blommar på bar kvist, men vi har Tibast.

 

 

Det är också vackert! 

Av Solweig - 14 maj 2013 10:18

Så har vi varit på långresa söderöver. Först till Vårgårda, Tånga Hed. Där har Västgötaspetsklubben haft sin huvudutställning. Tånga är ett mycket trevligt ställe.

Bra rastningsmöjligheter och stora ytor på campingen. Där behöver man inte trängas.

 

Troa och Julia på rastningsrundan.

 

Bus i fjolårsgräset.


Jag hade anmält Svedala Tora Trasdocka och Jackdow´s Julia Jade. Det var 16 anmälda i juniorklassen där Julia ställdes så det saknades inte konkurrens. Julia skötte sig jättebra men det blev bara exelent, ett resultat jag är nöjd med. Men vi hade ju också Toras valp, Jackdow´s Orvar Onyx, han sötte sig exenplariskt snyggingen. Han fick exelent med ck och gick in i konkurensen, där tampades han med Svedala Orvar Orkan om ett recervcert!

Lillemor fick springa runt flera varv.

 

Men till slut så vann svedalahunken och fick reservcert! Det var ju lite festligt att båda hette Orvar! 

 

Här står Orvar för bedömning.

 

Här står Julia och matte. 

Tora fick exelent med ck och blev 3:e tik i chkl, men inte placerad i bästa tik.

Jag hade också anmält Tora till valanlagstest, men det var skjutövning intill hagen där vallningen hölls och Julia tyckte inte om skjutningen så jag drog hennes anmälan.

Men hon blev beskriven av Gunnel Alsterbrink, så vi får resultatet snart. Jag vet ju vilka brister hon har, men det är bra att få en bedömning av nån som kan.

Efter beskrivningen packade vi samman vårt pick och pack och for vidare till Göteborg.

Där skulle vi ju hälsa på Linda och Timmy i deras nya boende.

 

Här bor dom jättefint. Ingen tomt visserligen men det räcker nog för dom. Vi låg i husvagnen så det blev ju lite enklare för Linda med så många hundar.

På lördag var vi till Gekås i Ullared och handalade, bl.a en ny flytoverall till Ingvar.

På söndag var vi på Ikea och köpte ny skärbräda till diskbänken och ett campingbord.

Trevliga dagar i Göteborg med god mat och roliga aktiviteter.

Vackra träd på Lindas gård.

 

På söndagkväll efter middan packade vi och drog hemöver. Vi körde upp till Kristinehamn där övernattade vi. Måndag morron fortsatte vi upp till Mora där vi stannade och fikade och handlade lite mat. Sedan körde vi ända hem.

Hemma väntade Linus! Han blev glad att se oss det märktes. Men kattorna har haft det så bra, vår snälla granne Anette har sett till dom så det har inte gått nån nöd på dom.


Av Solweig - 7 maj 2013 19:52

Var tvungen att investera i ett par nya gummistövlar. Dom håller inte länge nu för tiden! Det är bara något år sen jag köpte mina som jag kasserar nu. Dom har spruckit överallt, bara skit! Får se om dom här håller ett år?

I morron fyller Julia och hennes 10 syskon 1 år. Tänk vad tiden går!

 

Vi var till vet och tog ett-års sprutan för nån vecka sen. Så nu är hon stora damen!

Det börjar så smått grönska, men det är så torrt. Det har ju inte regnat nått att tala om sen snön försvann.

Till veckan skall jag röja ur växthuset och fixa till inför sommaren. Sen blir det trädgårdslandet och jordgubbslandet.

Skall lägga ut en pallkrage till. Det är praktiskt att odla i pallkrage, speciellt när man har hundar som springder i landen. Hur man än stänger in så nog fixar dom att komma in.

Skall också försöka lägga några viltspår till brudarna. Nu har det torkat upp så pass i skogen att det går att gå överallt. Vet inte vart jag skall lägga, men det ger väl sig.

Av Solweig - 6 maj 2013 22:41

Det har varit kallt och blåsigt så länge, därför är man så glad när det blir varmt. Jag har visserligen varit inne och bakat bullar i dag. Före det var jag och handlade. Men jag har gjort två långpromenader med hundarna och på eftermiddan blev man ju svettig. Hundarna blev så glada när dom hittade en snöfläck. Jag tog några bilder med telefonen men dels var det så svårt att se då det var så ljust, och sen for dom runt som skållade råttor. Men det blev så här i alla fall.

 

       

Jag har koppel på Julia för hon drar iväg och spårar rådjur ibland. Det får hon inte göra därför kopplet.

Annars har vi haft lite stök med Linus, han blev så knepig i fredags, då hade han sovit i ett helt dygn. Man trodde ju att han var sjuk. Så jag tog honom till vet. och där rakade man höger bakben som hade en svullnaf. Vi fann två märken efter ett typiskt kattbett. Han hade blivit biten i benet. När vi ändå var där fick dom ta ett blosprov på honom och kolla diabetes och njurar. Men han var frisk som en nötkärna eller hur man säger. Det var bara vänster bakben som var lite ömt. Nu har han "frisknat" till och är sig själv igen. Enda minnet av händelsen är ett rakat bakben och två rakade framben.(Dom var tvungen att sticka i bägge frambenen för att få blod så det räckte)

Jag klädde av rodedenron i dag, jag har den ju insvept i säckväv och bubbelplast under vintern. Så slog jag på en kanna vatten.

Köpte två daliaknölar för 10 kr styck i fredags som jag skall sätta i morron.

Vi har hämtat husvagnen fråbn vinterförvaringen, så jag har rengjort vattentanken och fyllt på rent vatten. Skall sätta in toatank och spolvatten i morron.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards