Alla inlägg under juli 2011

Av Solweig - 30 juli 2011 23:51

Morronen var mulen och det passade perfekt. Bullar skulle bakas och det gör man inte när solen skiner. Så det bakades bullar och dammsögs villket gjorde att det blev solsken! Nä det var nog inte mitt husliga arbete som spelade roll, men sol blev det en stund. Sen regnade det en stund. Efter det har det varit en underbar kväll. Vi har suttit på vår glasveranda och upplevt skymningen. Nu är det mörkt men vi sitter ute och njuter.

Av Solweig - 29 juli 2011 19:05

Har en Häggmispelhäck efter gatan, den skulle ha klippts för länge sedan. Men ni vet hur det är, det är så mycket som kommer mellan. Men i dag blev det gjort. Det tog mig nästan hela dagen. Innan man rensat bort avklippet och även rensat lite runt häckplantorna, kört bot avklippet, det blev två skottkärror med ris. Sen var det dax för hundpromenad. När det är så varmt som det varit i dag går jag inte så långt, ett par km, inte mer. Hundarna blir ganska trötta av värmen.

En annan sysselsättning som man har varje dag när det är varmt som i dag är vattning av alla krukor med blommor ute. Dom torkar jättefort.

Annars har här varit lugnt. Maken målar på garageväggen.


Av Solweig - 27 juli 2011 21:43

för lite ull, sa kärringen som klippte grisen! 

Kan man säga om gårdagens utflykt. Vi for upp till "vårt" hjortronställe. Det ligger fjällnära och en bra bit hemifrån. När vi kommer fram och skall parkera bilen står redan tre bilar där.

Ingen mening att gå de tre km uppför som det är till stället. Utan vi drar oss faktiskt hemöver. Vi har inget annat känt ställe i närheten. På hemvägen stannar vi till vid myrar vi passerar. Inte hittar vi särskillt mycket bär, ca 1 liter! Men vi gör inga längre utflykter heller.


Några som blev ordentligt rastade var hundarna. Dom sprang på myrarna så det stänkte om dom. På grund av att det regnat så mycket de senaste dagarna är det jätteblött överallt. Alla vattendrag hade högt vattenstånd och dikena var fulla med vatten.

Maken är ju intresserad av fiske så dylika resor är också ett tillfälle för honom att kolla läget runt sjöar och åar.

Av Solweig - 25 juli 2011 11:20

De senaste dagarna har det ju regnat, inte nått fint sommarregn utan störtskurar med stora tunga droppar som slagit sönder alla blommor som blommar.

Det är bara ett sladder och en massa blomblad på marken. Man blir lite lessen, ingen stor katastrof i jämföreles med andra, men tråkigt ändå.

Skulle behöva klppa gräs, men det går inte, det är för blött.

Blir nog vävstolen som blir sysselsättningen.


Av Solweig - 24 juli 2011 13:32

Nu har det regnat från och till i två dagar. Varmt och skönt i luften men blött.


I fredags e.m var Monica och Bengt in på vägen hem, dom hade varit hit och ringt på på uppvägen, men då var jag ute i trädgården så jag hörde inte att dom var här. Dom hade semester och var upp till Östersund och kollade lite.

Vi fikade och umgicks en stund, jättetrevligt. Sedan for dom hem till Holm.


I går var jag in till stan fram och tillbaka för att köpa kompostströ. Det är ett måste om man inte vill ha komposten full av fluglarver (maggot). Visserligen fiskar ju min man, men det är på vintern man använder maggot som bete inte på sommarn!


Nu har maken och grannen farit ner till Pilis för att fiska, nyss regnade det massor, så dom blir nog genomblöta! Det hade regnat 11 mm i går, blir nog lika mycket i dag som det ser ut.

Av Solweig - 23 juli 2011 15:28

I går kväll kändes det som om man inte riktigt kunde fatta allt elände som hänt i Norge.

Hur kan en människa bli så fanatisk??? Men innerst inne vet man ju att såna finns, hat är ju en så kusligt stark känsla. Kan tydligen driva en människa hur långt som helst!

Man känner medkänsla för  alla drabbade, det är ofattbart!   

Av Solweig - 22 juli 2011 08:08

I går fick jag trevligt besök av hundvännina, ja det var inte en hunddam utan en mycke trevlig "riktig" dam, med två hanhundar. Efter att ha varit ett väldans "hundliv" mest från mina lugnade det ner sig till normalläge och hundarna sprang runt på tomten.

Mina brudar skulle ju behöva vistas var för sig tillsammans med främmande hundar för att lär sig att umgås.

Själva umgicks vi runt middagsbordet. Vädrets makter var på vår sida så solen sken och det var varmt och skönt.

En riktigt underbar sommar eftermiddag. Såna skulle man kunna ha fler av, men i dag har sommaren lugnat ner sig och molnen dragit sig över solen så nu kan man lugnt ta itu med mattväven igen.

Av Solweig - 20 juli 2011 20:32

Har varit ner och hälsat på dotter och barnbarn. Det blir inte så ofta fast det ju inte är så långt bort.

Trevligt att umgås med familjemedlemmar så där lite till vardags.

Hundarna var med, dom respekterade Marias katt jättebra.

I morron blir det gräsklippning igen, det skall ju bli regn i helgen.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards