Alla inlägg under juni 2011

Av Solweig - 20 juni 2011 08:57

Tänk vad det kan ändra sig! I går var det strålande sol nästan hela dagen och vår Prova På dag på klubben blev så lyckad! Massor av folk, jättemånga som ställde upp och jobbade. Tack för det! Man blir så glad!

Nu är det bara att hoppas att det gett många hundägare som inte har varit aktiva en knuff så att det kommer och tränar med oss.

Vi får väl se i morron då jag har rallylydnadsträning.

Solen skiner i dag också, det skulle bli regn sa man i förra veckan, så maken ställde in fjälltur. Han är något butter i dag ute i solskenet.

Annars har man nog med att göra hemma. Skall försöka slipa broar i dag och olja in dom därefter.

Av Solweig - 18 juni 2011 23:07

Nä nu är jag trött på regnet! Det är inte kul når det regnar varenda dag i en hel vecka.

Har i alla fall rensat trädgården så när på en liten bit som jag skall ta när det torkat upp.

I morron är det Prova På på brukshundklubben, hoppas det är uppehåll mellan 12.00 - 16.00

Det har regnat så många gånger så det ä rinte klokt. Kunde det inte få vara uppehåll i år!  

Annars har det inte hänt nått i dag, har bara vävt. Det är tur att man har vävstolen dagar som i dag, när man inte kan eller vill vara ute.


Av Solweig - 16 juni 2011 19:06

Vi hade fullt upp att freda oss från myggen på kvällens kurs. Men det blev 5 lopp på en nybörjarbana, så vi gjorde det vi skulle. Det gick också ganska bra, bara matte kan skilja på vänster och höger.

Så nu är det bara att träna vidare. Jag har två tisdagar kvar att ta hand om sen gör jag en paus så får Ingrid ta vid.


Nu är det söndagens Prova På som är nästa aktivitet på klubben. Hoppas det kommer mycket folk och att regnet håller sig borta.

Man kan ju alltid hoppas!   

Av Solweig - 16 juni 2011 09:53

Min trädgård liknar mer och mer en djungel. På grund av allt regn har det växt så in in bängen att det nästan är omöjligt att få någon ordning i växtligheten.

Gräsmattan liknar snart en hölägda! Det går ju inte att klippa när det regnar hela tiden, men i dag måste vi göra det i alla fall även om det är blött.

Skall gå ut och ägna dagen till att försöka bringa reda bland plantorna.

För fjorton år sedan , när vi köpt huset fann jag en kaprifol i en rabatt under en rosenbuske. Den var tydligen inte härdig så den hade placerats där av förre ägaren.

Jag flyttade den till väggen vid verandan ,och där har den stått och varit till glädje för oss o 13 år. Men i vintras blev det för kallt den dog! Den blommade fantastiskt och döftade himmelskt!

 

Har därför köpt en ny planta, inte mycket för världen men om jag har tur så blir den större oich kan glädja och förtjusa.

Av Solweig - 15 juni 2011 18:54

Förra veckan var det varmt och gott, men nu är det kyligt och vått!

Jag föredrar faktiskt värmen.   Hoppas den kommer tillbaka.


I morron är sista gången i rallylydnadskursen, sen är det bara att träna själv, går det bra kanske vi åker ner till Sollefteå i augusti på den första tävlingen som går härmokring. Lina är ju faktiskt ganska duktig. Hon kan ju alla komandom sen vi tränade lydnad för ett antal år sen.  

 

Vi gick en runda i dag som vi brukar gå med slutet på guckeskostigen som vi kallar den och guckeskorna blommar, en del är utblommade redan!

 

En fantastisk blomma, maffig!

Av Solweig - 13 juni 2011 10:07

Resan började med att vi åkte via Rossön och lämnade Villiam och Rasmus hos morfar. Där fanns morfars senaste pryl, em fyrhjuling som Villiam genast tog i besittning. Toppen tyckte han men Rasmus var inte så begaistrad.

    

Sedan utställningen i Vännäs, med både ris och ros som resultat.

Först Maggan, hon fick cert på Stanley! Vilket gjorde henne jätteglad!

 

Sedan var det Olli, som blev BIR och BIG 4, vilket gjorde henne ännu gladare!

 

Vad gäller oss så är jag besviken, den domare som vi hade kunde nog inte västgötaspetsrasen särskilt bra, hon anmärkte på Toras päls, Tora som blev 3:e bästa championtik på rasspecialen och aldrig fått anmärkning på sin päls. Resultatet blev att hon blev BIM slagen av Krösaskogens Timo.

  

Det var så stökigt i ringen då ringsekreteraren och även domaren inte kunde de nya regler som gäller. Så där blev inga bilder tagna.

   

Sedan kom regnet. Därför tog vi en bild innan hemfärd.

Av Solweig - 9 juni 2011 20:59

Alla sommarplantor är placerade i sina krukor, pust och stånk!! Det var varmt att stå ute och plocka med blomstren ska jag säga! Men nu är det gjort.

Tora tycker det är jobbigt när vi är ute hela dagarna, hon vill ligga inne och sova, som här!

 

En typisk Tora posé.

Vi var ner och la i båten också i morse, det gick jättebra. Lina hoppade i båten direkt, hon skulle med ut om det var fiske på gång. Men det var det inte, så det var bara att hoppa ur igen. Vattnet var förvånande varmt, fortsätter det så här kan man nästan bada till midsommar!!!

Nu i kväll har jag varit på Rallylydnadskurs, strålande väder så hundarna blir lite slöa av värmen. Men vi tränade en stund i alla fall. Lina är ju så trist då hon inte tycker om andra hundar utan gör utfall mot dom som kommer nära. Vet inte varför hon blivit så på "gamla" dar.

Hur som helst roligt är det!

   

Det går ibland med lock och pock, men det går!

Emil kollar våra lopp.

    

Av Solweig - 8 juni 2011 22:32

Helt plötsligt har vi högsommarvärme, skönt! Har satt ut plant i lådor och amplar. Skall fortsätta i morron. Sista styrelsen före sommaren i Föreningsarkivet har vi haft i kväll.

Vi blev bjudna på jordgubbstårta till kaffet. Jättegott!


Vid vallanlagstesterna i Vårgårda var det Örjan Skoglund som var bedömare.

  

Han förklarade varje hunds aktiviteter bland kvigorna.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards