Alla inlägg under april 2010

Av Solweig - 19 april 2010 23:00

Det är inte nått riktigt skön vårväder nu. Det blåser som attan och bara solen värmer, luften är kall. hade tänkt lägge ett spår till Tora i dag men det är så mycket rådjur i skogarna här intill att det går inte att lägga spår här. Om det går bra skall jag lägga ett på fredag lite längre bort. Till Lina skall jag också lägga, men det är så mycket snö så det blir så kort. Får nog vänta någon vecka till. Skall i alla fall börja med skotträning.

I kväll har vi äntligen haft styrelse i brukshundsklubben. Det har ju blivit uppskjutet flera gånger. Nu blev mötet 4 timma långt! Så kan man inte hålla på, man blir ju helt slut i huvudet att försöka strukturera sig så länge.

På torsdag har vi medlemsmöte, sen blir det lite lungt till den 6 maj.

Har fått hem plädarna som jag vävde förra våren. Det hat tagit ett helt år att få dem ur vävstolen.



Av Solweig - 18 april 2010 21:02

Vi var och kollade ögonen på brudarna i dag. Lina har jag ju kollat tidigare och hon har Retiopati på båda ögonen mest på höger. Där har det nog inte hänt något varken mer eller mindre.  Hade nog inte väntat det heller. Tora var helt fri. Vilket ju gör en jätteglad. Får väl hoppas att det så förblir.


Fick mail från Fredrik i dag, dom bor på hotell i Frankfurt. Får väl se om dom kommer ut därifrån inna askmolnet återvänder åt det hållet. Vi håller tummarna. Kostnaderna hitentills går på reseförsäkringen. Dom har bilen kvar så det blir till att se lite av Tyskland då!


I kväll har vi haft agilitymöte, trevlit som vanligt. Vi är inte så många, i kväll 6 st. vilket var en mer än vanligt.

Av Solweig - 16 april 2010 22:37

Fredrik ringde från Danmark, dom åker ner till Frankfurt i morron, men just nu går inga flyg därifrån. Vad vi får hoppas är att askmolnen tar en annan väg och att det går att lyfta från Frankfurt

Av Solweig - 16 april 2010 10:14

Vi sitter här och biter på naglarna och oroar oss för att våra familjemedlemmar som skall flyga från Frankfurt till Preth inte kan komma iväg på grund av vulkanaskan. Det går ju inte att komma till Australien så lätt om inte flyget fungerar.

I dag är dom på Legoland och åker sen till Köpenhamn för att sedan flyga vidare.  Men i Köpenhamn står ju flyget så vi får väl höra hur det går för dem.


Vi håller på att tina fram ur vintern, Tora som älskar att bära kring saker har under vintern burit med sig sina märgben, dom ligger här och var efter de vägar vi brukar gå. Hon bär dom tills hon finner något annat som är mera intressant. Nu har dom allra flesta tinat fram ur snön så hon hittar ben lite överall, till sin stora glädje. Hon blir ibland i valet och kvalet vilket hon skall bära då hon kommer sättandes i full kareta och plötsligt springer på ett ben till. Vilket är bäst? Skatorna har ju tagit ur allt ätbart men det är ju ett ben i alla fall och dom är man rädd om.

Det är så roligt, jag har ju SKV:s hemsida som öppningssida på datorn. Just nu är ju en bild av Tora på hemsidan, bilden är från i maj i fjol så hon är fyra.fem månader på bilden.

  

Av Solweig - 15 april 2010 16:01

Man blir påmind om att vi lever på ett klot och inte i en liten isolerad oas. I dag är flyget lamsalget här det går inte att flyga på grund av askmolnet från vulkanutbrottet på Island. Askmolnet har blåst hit och är på vär ner över landet. Man minns kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986. Det var på Valborgsmässoaftonen som regnet kom och med det föll det radioaktiva stoftet ner. Här blev det inte så mycket men, efter norrlandskusten och uppe i Gäddedetrakten mättes höga värden. Älgjakten på hösten därefter och kommande höstar ett antal år efter nerfallet blev katastrofal då man mätte så höga värden av radioaktivitet i köttet så det gick inte att ta vara på. Nu säger metrologerna att askan kan komma att blåsa över oss i veckor. Det beroir helt på vindriktning var det far och här är nästan alltid västlig vind så vi lär få dras med mulet väder. Solen försöker bryta igenom molnen men lyckas inte. Det är en grå hinna över hela himlen.

Barnbarnet Alexander har andra bekymmer och glädjeämnen. Han har lärt sig cyckla och det är för honom det viktigaste.

  

Av Solweig - 14 april 2010 21:30

Nu är man tillbaka i de gamla gängorna. I dag var det valberedningsmöte i en org. som jag tillhör valberedningen i. Men det var inte nått problem, vi hade fixat folk på alla uppdrag. Handlade till Maggan på vägen hem, hon har fått akut ont i ryggen, mer än vanligt. Hon har ju alltid ont, men ibland blir det så besvärligt att hon inte klarar att gå på affären eller jobba för den delen.

    


Snön har nästan försvunnit, på gärdena ligger det bara fläckvis kvar, men det är stora vattensamlingar överallt. Hundarna får lära sig att gå i decimeterdjupt vatten, vilket är bra för när man är ute i skog och mark och kör viltspår kan det mycket väl förekomma vattensamlingar dom måste kunna gå igenom.


Husse åker till fjälls i helgen så då blir vi ensamma jag och brudarna. skall försöka träna lite om det inte blir för dåligt väder.


Nu har Tora slutat löpa, tror jag. Det är svårt att se exakt när det är slut.

Skulle behöva en hanhund! Men grannens Labrador satt i minst en timme utanför staketet och skällde dovt i förra veckan så då var det inte över.

I morron skall vi på stan och handla hoppas det inte blir för dåligt väder.

Spelade på V64 i kväll och vann drygt 150 kronor.   Man säger ju att det är inte den stora inkomsten som ger rikedom utan de små utgifterna, så det kanske kan gäller även vinster. Jag hade en trisslott som jag vunnit 25 kronor på och bytte till en ny lott som inte gav någonting , så där kammade jag noll.

Av Solweig - 13 april 2010 10:35

Våra Australienska gäster har lämnat oss för resa mot Göteborg och Danmark. Sedan hemresa med flyg från Frankfort till Perth. Det blev tyst! men man får vara glad för den tid vi fick.

Av Solweig - 12 april 2010 21:25

I dag är det sista dagen som Fredrik och Andreia är här hos oss. Fredriks morbror med fru kom och hälsade på på förmiddagen.

  

Maggan och pojkarna var också hit.


   Emilia har kört motorcyckel och det tyckt hon var roligt.  


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards