Alla inlägg under mars 2013

Av Solweig - 14 mars 2013 10:14

Fortfarande har vi kallt nattetid. Det ligger mellan -15 och -20- Men det är sol dagtid så det blir varmare då men inte så att det är riktigt skönt.

Tyvärr blåser det kallt från norr, vilket gör att det inte äör så mysigt att vara ute och gå.

Har därför bestämt att det blir brödbak och vävstol som får min dag. Visserligen måste jag ju ut med hundarna en gång till mitt i dan, men det blir ingen långpromenad. Husse har åkt och fiska. I kväll skall jag på årsmöte på Kennelklubben.


Av Solweig - 11 mars 2013 11:44

Söndag morron - 25, man bävar en aning innan man ger sig ut. Men man måste ju, så ut bär det. Promenaden blir inte så lång men hundarna verkar nöjda med en kortare promenad när det är så kallt.

Vi går en lite längre tripp frampå dagen, då temperturen gått upp till -10.

Måndag morron har vi -10 och lätt vind, så då blir det den vanliga trippen på en timma. Helt underbart med sol i ansiktet och vind i ryggen. Hem blir det lite kallare för då har man vinden i ansiktet.

I morron har vi trisskrap här hos mig, så jag måste åka och köpa vinstlotter !!! Den som har trisskrapet köper lotterna till oss alla tre.


Av Solweig - 9 mars 2013 11:37

Vi gick ut på vår morronpromenad i -22 grader och strålande sol. Vårvinter kan ju vara kallt men vackert. Hundarna har ju inga problem med kylan dom springer och härjar som vanligt. Själv blir jag kall om kinderna, men det är inte så faligt det heller. Om man har solen i ansiktet värmer den ju även ganska tidigt på morronen. Vi går ofta åt det hållet så man har sol i ansiktet från början, det är kallast då.

Julia har fullt upp med att jaga mamma Tora. Dom följs åt hela tiden. Lina deltar sällan i deras lekar.

Lina är så självupptagen att det är inte intressant med annat än det som handlar om henne. Hon har alltid varit dålig på att leka, både med mej och Tora.

 

 

Här ser det ut som en hund men det är Tora först och Julia som biter sig fast i Toras svansstump!

 

 

Jag har ju anmält Julia till en inoff utställning den 16 mars i Strömsund. Så jag hoppas det går bra. Träning behövs!

  


Av Solweig - 8 mars 2013 17:07

Strålande sol nästan vindstilla och några grader minus. Det är ganska skönt! Toppenväder för dom som har sportlov. Det har ju varit lite si och så med vädret denna vecka, mycket blåsigt i början av veckan, men det skall visst bli fin i slutet.

Í fjol den här dagen var vi i Johanneshov och parade Tora, det gick som vi vet helt perfekt!

Vi har varit ute på flera promenader i dag, man får ju passa på när det är fint väder. Här sitter "flickorna" och kisar mot solen.

 

Jag har varit till frissan och fixat håret också, det var så långt att sikten började försvinna!

Maken har åkt upp till jaktstugan så vi har huset helt för oss själva i kväll. Kan faktiskt vara skönt att vara ensam ibland. Man är ju inte ensam med tre hundar.

Av Solweig - 4 mars 2013 20:07

Man kan ju undra, för nån vecka sedan förklarade SMHI att vi hade vår i vårt län! Det kändes lite så också då! Men nu är det som den värsta vinter! Nu är det så att det har snöat minst 30 cm och är kallt speciellt på nätterna. Blåst har det gjort också!

Inne har novemberkaktusen bestämt sig för att blomma!

 

Är tiden ur led?

En trevlig händelse i alla fall mitt i deppigheten, en hälsning från Stockholm och Lillemor som har skickat en bild på Zorro ( Jackdow´s Orvar Onyx)

 

Här tillsammans med kompisen Zeke (Danga´s Pinoccio-Z)

Så roligt att se "sina" valpar bli stora och fina!



Av Solweig - 1 mars 2013 09:04

Har två löptikar här hemma, Lina och Julia. Lina håller på med parninglekar framför Julia som inte fattar ett spår som det verkar. Lina sätter ändan framför Julias nos och tror tydligen att hon skall bli parad. Julia är inte ett dugg intresserad! Detta pågår nästan hela tiden!

Sedan kan man ju undra när slutar en tik att vårda sin valp? Tora tvättar Julia i ändan varje dag och kollar över hela kroppen på henne, sedan är det ju dom som leker. Lina är nästan aldrig med i deras lekar varese det handlar om kamp om pinnar elle kapplöpning.

Tora är ju mitt larmsystem. När det är nån katt som skall in eller ut nattetid så larmar Tora genom att krafsa på min säng.

När jag sen kliver upp går hon och lägger sig. Hon gillar inte när det är stökigt trots att hon själv kan vara väldigt stökig när hon är på det humöret.

Lina är inte ett dugg intresserad av annat än det som handlar om henne själv. Hon är 100% egoist.


Morronens promenad gick vi på skaren. Men det är så blåsigt så man måste hålla sig efter skogskanten eller i skogen annars blåser man bort. Vi gick inte så långt knappt 2 km skulle jag tro.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards