Alla inlägg under november 2012

Av Solweig - 20 november 2012 14:11

Tänk ändå, varje november känner novemberkaktusen på sig att nu skall jag blomma! Eller hur hänger det ihop? För blommar gör den varje november!

 

 

Det är ju tacksamt då det inte finns så mycket annat som behagar blomma denna tid.

Snart kommer alla julblommor, men dom är ju drivna för att blomma denna tid.

Solen skiner och det är plusgrader, men halt. Tydligen regnade det i går kväll eller i natt, för det var isgata när man gick ut i morse. Hade tänkt göra en långpromenad efter gatorna, men det blev skogen. Det är inte så halt där. Det räcker ju att grannen halkat och slagit huvet i, så att hon är sjukskriven för hjärnskakning!


Av Solweig - 19 november 2012 11:19

Har varit ute på en jätteskön morronpromenad med doggsen. Julia det yrvädret far kring som en skottspole, ena stunden på höger sida i skogen nästa på vänster. Hon följer spår än hit än dit. Man kan inte gå nära nån trafikerad väg och ha henne lös. Hon kommer ju till mig och tar kontakt mellan racen och hon kollar om jag är med när hon sprungit en vända. Men inte törs man lita på henne.

Satt i går kväll och försökte nysta upp garnet som Julia trasslat till. Men då hade jag en Linus som inte kunde låta bli att engagera sig. Kattor och garn är ju ett känte fenomen!

Just nu är Linus ute så jag skall försöka göra färdigt innan han kommer in. Sen skall jag baka, har hittat ett recept som såg så intressant ut och så har jag en mjölkförpackning som behöver användas upp.

Husse är som vanligt på skidstadion, nu kommer han inte att vara hemma annat än över mörkaste natten den här vackan.


Av Solweig - 17 november 2012 15:54

Det är inte lätt att aktivera hundar denna tid på året. Agilitybanan är vinterstängd, Viltspårsträning är lite kymigt då dom jagar älg fortfarande i skogarna.

Apell tycker jag ju är så tråkigt. Rallylydnad skulle väl kanske gå, fast det kräver ganska stora ytor.

För nån dag sen gjorde jag ett personspår till Tora. La det i skogar som vi går dagligen, inte bara vi går där utan många hundägare och rådjur. Hur gick det då? Jo det gick faktiskt inte så dåligt, hon gick bra de bitar som hon var konsentrerad på. Att hon var lite "borta" brerodde nog på att hon började löpa dagen efter.

Jag har lagt personspår en gång tidigare, men då i en skog som vi inte går i till vardags. Då gick hon klockrent. Tora gillar spår, det tror jag att Julia kommer att göra också i framtiden.

Julia tränar jag kontakt och olika komandon med, så spåret får vänta.


I morse var vi ut hela familjen, ja inte kattorna med matte och husse med hundar. Det är mycket uppskattat att vi gör promenader hela familjen.  Det var en helt fantastisk morron, lugnt och fint.

Tog en bild med telefonen. Utsikt mot Marieby.

 

Vovvarna

 

Min garnhärva som jag slarvigt nog lagt på en stol i går när jag kom hem från affären. Den hittade Julia och när jag fann den hade hon förvandlat den till ett trassel.

 

Av Solweig - 14 november 2012 19:11

Fick bilder på Orvar Onyx (Zorro som han heter hemma) i dag, han är jättefin tycker jag. Skall bli så roligt att följa valparnas utveckling.

Orvar tycker jag påminner om Anitas William.

   

Lillemor säger att han är mörkare än det ser ut på korten. 

 

Hoppas också att Birger blir ställd. Han var ju fin som liten, har inte sett honom på några månader men det är mycket möjligt att han blir snygg.



BIS

Av Solweig - 13 november 2012 11:37

Man säger ju att äpplet inte faller så långt från trädet. Så är det kanske även i hundlivet.

Den 1 augusti 2009 när Svedala Tora Trasdocka var 6 månader och 11 dagar blev hon BIS 5:a valp av 72 valpar i Svenstavik.

 

Det var ju en jätterolig grej! Tidigare på dagen hade Skogsbygdens Nina Superninja (Lina) fått sitt första cert och blivit 2:a bästa tik.


  

Den 3 november 2012 blev Toras dotter Jackdow´s Julia Jade BIS 2:a valp 4-6 månader av 13 valpar. Också en överraskning för mej!

 

Julia tyckte inte om Springer spanielen som stod bakom!

  

Men det är inte slut med det. Den 11 november 2012 blir Toras son Jackdow´s Orvar Onyx BIS 3:a  i Enköpings valputställning av 512 valpar! .

      

 Här med matte Lillemor

 

Fantastiskt, tycker då den glada och förvånade uppfödaren. Vad månne bliva?

Man skall naturligtvis inte dra för stora växlar på detta, men det är ändå jätteroligt!


Av Solweig - 11 november 2012 20:30

Fantastiskt! Jackdow´s Orvar Onyx blev BIS 3:a av 512 valpar på inoff. valputställninmg i Enköping i dag! Man blir så glad både för egen del och för Lillemors del. Hoppas att fortsättningen blir lika bra.

I går fick jag bilder från Docksta, Margareta hade tagit bilder av Jackdow´s Tor Topas. Det är jätteroligt att få bilder på valparna.

 

Undrar om det är Tor som gnagt av detta?

 

Bilden är suddig men rolig tycker jag.

 


Av Solweig - 10 november 2012 11:24

Vi har besök i helgen av Olli, Maggan är i Stockholm på Mopskurs, en av hennes tikar löper så det är inte så bra med en hanne tillsammans med dom då. Därför är Olli här. Vi har gjort en ganska lång morronpromenad, Det var jätteroligt tyckte Olli.Dom andra är ju vana, så för dom är det inget ovanligt.

 

Han finner sig hyfsat tillrätta, men man märker att han undrar vart matte tog vägen. Mina kattor finner sig inte alls tillrätta, dom hatar Maggans hundar. Så därför bor kattorna i källaren, vilket inte är så hemskt som det låter. Vår källare är i det närmaste lika hemtrevlig som våningen ovanför. Trägolv möbler och mattor. Linus ligger på strykbrädan och Fia ligger på min stol vid symaskinen.

I sanningens namn skall väl tilläggas att det inte är så roligt att vara katt här i vanliga fall heller, inte för Fia. Julia jagar henne så fort hon får syn på henne och Fia springer undan. Så Fia bor i källaren dagtid om hon inte är ute. Nattetid kommer hon upp och ligger hos mig som hon alltid gjort i sitt 14 åriga liv.

Dom är inte så intresserade av att vara ute på vintern. Linus var ut i morse men kom in ganska snart.

Som vanligt är jag ensam, då Ingvar jagar. Börjar vara van nu igen att han är borta nästan jämt.

Detta kommer att pågå fram till i början av december när skidskyttetävlingarna är överstökade, sedan blir det väl lugnare på alla fronter. Fast då vidtar fisket!

Så det blir nog ensamma dagar då med. Men jag har ju hundarna så ensam är jag ju inte.

Julia är så duktig på valpkursen. Man märker vilken skillnad det är på olika raser.

Ändå så blir det inte så mycket träning här hemma, det är svårt när man har flera hundar och då speciellt den här tiden på året. Men jag har inte så höga ambitioner med henne vad gäller lydnad.

Av Solweig - 6 november 2012 14:45

Vi har haft dimmigt både i går kväll och i natt. -6 grader var det i morse. Därför har det blivit rimfrost i vegetationen.
 

 

Ett bevis på vår dåliga sommar är att kornåkern står oskördad. Kornet blev aldrig moget.

 

För 100 år sen hade det nog inneburit nödår, vi har tur som slipper det.

I morse var det strålande sol.

 

 

Var ut nu för en stund sen och då är det helmulet och grått.

 

Det är så mörkt så hundarna syns nästan inte.

 

Den här granen har rimfrost på halva granen, ena sidan.

 

 

 















Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards