Alla inlägg under maj 2012

Av Solweig - 19 maj 2012 09:42

Gårdagens inlägg gjorde jag med I pad:en, det är inte så lätt. Jag har inte lärt mig hur den fungerar fullt ut och sen detta med touchknappar är inte heller lätt. Men man lär sig kanske.

Fortfarande samma trista väder, blåsigt och mulet. Hoppas bara att det inte blir mera regn. Hade ju tänkt göra ordning odlingslådorna så att det bara är att så i dom, men när det är så blött som nu väntar jag någon dag.

I dag är valparna 11 dagar gamla, dom ökar i vikt och tycks må prima. Väntar bara på att dom skall öppna ögonen.

Hur skall man kunna skiljas från dessa sötnosar? Eftersom det är så många har man ju tagit del av diandet mycket mer än om det varit färre. Har ju kollat så att alla fått sin beskärda del.

Av Solweig - 18 maj 2012 06:48

Vad gör man en sån dag?Det ser ut att bli fint väder så då skall jag kolla om daliorna lever. Jag har dom i en låda i källaren, i vanliga fall skulle dom ha varit i jorden. Men i år skyller jag på Tora, hon har tagit mycket tid så jag har prioriterat bort. Det har regnat 12 mm det senaste dygnet, trots att man tycker att det var blött i marken tidigare, så har det på grund av regnet vuxit synbart både på gräsmattan och rabatterna.Annars blir det väl inte så mycket aktivitet. Hundpromenad förstås, men sen inget särskilt. Satte ju om tomaterna i onsdags och nu har jag dom i växthuset så källarn är tom . Hoppas bara att det inte blir så kalla nätter.

Av Solweig - 17 maj 2012 14:21

Vår snälla granne Gerd kom upp med jättefin blomma till Tora. Nu är det ju så hos oss att Tora hon är inte så intresserad av blommor, men se det är matte. Så matte blev jätteglad. Tack snälla Gerd!

 

Av Solweig - 17 maj 2012 09:11

Denna morron var det ingen rusning ut bland hundarna. Regn gillar dom inte, men dom var ut på tomten och gjorde ifrån sig så det blir ingen långpromenad nu på morron, vi väntar lite och hoppas att det blir uppehåll.

Nu har mer än halva valpkullen fördubblat sin födelsevikt. För de övriga fattas enstaka gram. Så i morron har nog alla fördubblat sin födelseviktvikt.

 

Skall åka in på apoteket och köpa avmaskningsmedel på fredag. Valparna skall avmaskas på måndag har jag tänkt.

Husse åker till Norge och fiskar på förmiddagen så vi är ensamma i helgen.

Av Solweig - 15 maj 2012 19:50

I dag är det en vecka sedan Tora fick sina valpar. Hon jobbar på med att förse dem med mat även om hon tar pauser när dom sover för att vila. Det blir ju så varmt med alla dessa små.  Men när dom vaknar knallar hon dit och börjar försörjningsuppdraget igen.

 

Själv har hon inte tappat i vikt ännu men det värsta återstår ju. Dom blir större och äter mera för varje dag, det ser man ju.

 

Annars händer det ju inte så mycket. Har anlitat dotter att komma hit och klippa klorna på småkrypen, jag ser inte att göra det. Måste skaffa nya glasögon, det märker man när man skall göra dylika finlir. Har klippt en men resten får Maggan ta.

Svartvita flugsnapparen har varit här ett tag och väntar på lämlpig partner, vi har flera holkar runt tomten så han får väl välja den bästa.

 


Av Solweig - 14 maj 2012 09:19

Morronstund har guld i mun säger man ju och morronstund har i alla fall för mina hundar mat i mun. Jag ger Tora första målet klockan 06.00 Då är hon jättehungrig. Sen är det mat med jämna mellanrum fram till 22.00 Bra restaurang det här, lite ensidig meny månne, men det tycks inte bekomma gästerna!

Lika ensidig meny är det i lådan, men dom gästerna trivs med det. Ännu har ingen fördubblat sin födelsevikt men det händer nog om nån dag. I morron blir dom en vecka. Tiden går fort.

 

En av tikarna drömmer om mammas goda mjölk.

 

Annars är det närhet som gäller

   

Har bestämt att klippa mig i dag. Blir så less på håret som hänger överallt. Nu får det vara nog! Så klockan 13.00 faller barret!


Av Solweig - 13 maj 2012 12:05

Vi hade besök av Maggan och hennes söner Rasmus och William i går. Det blåste ju småspik ute och då är glasveranda skön att ha. Grabbarna har en låda med bilar som dom sysselsätter sig med, om det inte tittas på film.

 

Rasmus har tappat en framtand så han kan inte tuggan något hårt, därför blev det köttfärsfrestelse  med glass till efterrätt, lättuggat.

I valplådan serveras också lättuggat fortfarande. Men det växer man på, det syns.

Nu är dom 5 dagar. 

Av Solweig - 11 maj 2012 09:55

råder i valplådan. Det smackas och äts mest hela tiden. Tora verkar ha bra med mat för alla ökar i vikt, en del mer än andra men alla ser ut att må prima.

Det finns ju ett par tjockisar som man får passa, dom är som bulldosers när dom banar sig väg till en spene. Dom mindre bara trillar omkull!

I dag är ju 4:e dagen men det skulle ju ha varit den andra om hon fått valpar på dag 63. Nu fick hon på dag 61.

Konstigt att hon klarade att gå så länge med den mängden.

Den största valpen väger 364g idag och den minsta 208. Båda hannar. Den minsta är den första som föddes och den största den sista!

Ganska festligt också att hälften av båda könen har kort respektive lång svans. Så det finns valmöjligheter.



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards