Alla inlägg under april 2012

Av Solweig - 11 april 2012 09:16

Gick en runda i trädgården nu på morronen och det är så man kan få ett utbrott! Rådjuren har bitit av och rivit upp alla tulpaner som kommit upp, dom har gnagt av varenda själk på Flammentanzrosen gnagt på lilla äppelträdet ansat Bolltujan m.m

Om jag bara vetet om deras närvaro hade jag släppt ut hundarna om det än varit mitt i natten.

Jag har inte satt tulpaner på flera år då risken för rådjursskador är överhängande i min trädgård. Dom äter upp växter för mig varje år så det är inte nått nytt.  Jag tycker inte om dessa djur och det värsta är att jag har grannar som matar dom så dom håller ju dom kvar i grannskapet.

Det är så trist! Jag som var på så gott humör efter en jätteskön promenad med hundarna.  Men aldrig får man vara riktigt glad.

Gick in på nätet för att söka motmedel. Fann ett som var att kissa i burkar och ställa ut i rabatten! Lite udda kan man ju tycka med en massa urinburkar i rabatten! Ett annat var att strö ut blodmjöl blandat med ättika. Nu är det ju så att hundarna gillar blodmjölet så det funkar nog dåligt!

Blir nog kissburkar för mig, ha! ha!

Tror jag har ett kycklingnät som jag skall lägga över rabatten. Hur jag skall förhindra att dom äter upp äppelträdet vet jag inte. Kissburken lär inte hjälpa!


Av Solweig - 7 april 2012 10:28

Det är nästan alltid fint på mornarna. Solen skiner och det är inte så mycket vind. Denna morron gick vi en runda som vi ofta går på sommaren, på vinterna går det inte då det är för mycket snö. Ingen plogar eller far efter de stigar vi gått i dag.

Men det är en lämplig runda både för mig och hundarna. Numera får Lina och jag vänta på Tora, hon har mist farten!

Det går makligt framåt, förutom dom gånger hon får ett av sina ryck och springer runt som en toka!

Vi har ju så mycket rådjur runt häromkring, man stöter på dom varenda gång man är ute. Därför har vi godisstenar så att det skall finnas något annat roligt för hundarna när vi kommer in i skogen. Där kan man ju inte träna lydnad eller någon annan träning.

 

Ännu syns det inte så mycket på Tora, men lite rundare har hon blivit.

 

När vi är ute och går blir Tora efter så Lina får vänta på oss, tidigare var Tora ofta före.

Vi brukar säga att vintern räcker till påska här, så även i år.

   




Av Solweig - 5 april 2012 15:35

Just nu har vi ett perfekt aprilväder. Det är strålande sol och man tänker att nu skall vi gå ut och ta en trevlig promenad. Men man hinner knappt ut förrän det snöar så man ser nästan inte mer an ett par meter framför sig.

Minns när barnen var små, vi var ofta uppe i fjällen på påsk. Där var det ännu mer växlingar i vädret. Dom blev så arga då det kom snöbyar, kunde inte förstå att solen kunde försvinna så fort.

Några som inte bekymrar sig om vädret är dom här två. bara matte följer med ut kan dom nog gå ut vilket väder det än är.

 

I dag stötte vi åter på fyra rådjur när vi var ute på lunchen. Jag sa att det var inte tillåtet att springa dit och det respekterade mina brudar. Dom har blivit riktigt duktiga på att möta rådjur utan att bry sig. Dom skäller ju inte på dom heller när dom går utanför staketet.

Av Solweig - 4 april 2012 12:18

Vi har varit på ultraljud med henne i dag. Vi såg fem valpar men det var ev. flera då det är svårt att veta exakt.

Så nu är det bara att se fram emot den 10-14 maj då valpningen bör inträffa.

Tora är tydligt berörd av sitt tillstånd. Ligger och sover mycket. Äter dåligt speciellt på mornarna.

 
Husse som är en inbiten fiskare är väl en av dom få som gillar att det blivit kallt igen. Men då ligger isen kvar på dom fiskevatten han drar upp dylikt i.

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards