Alla inlägg under augusti 2008

Av Solweig - 21 augusti 2008 12:12

i dag har jag äntligen provat att cykla med Lina. Det gick så där. Jag har en cykel med bockstyre och bara bromsar på styret, ingen fotbroms. Det är lite trickigt att både bromsa styra med en hand, måste ju hålla koppel med den andra.

Använder flexkoppel annars går det inte. Lina är lite rädd för cykeln och vill inte gå så nära. Nästa gång skall jag ta vår gamla damcykel som bara har fotbroms, då är det lättare att hålla i.

Men hon var ganska duktig ändå, stannade bara en gång och gick fel runt en stolpe!

Av Solweig - 20 augusti 2008 20:53

Så har vi varit hos Maria i Fränsta och grabbarna har lekt med alla leksaker som Alexander har. Har svårt att tro att det finns nån som har flera traktorer och lastbilar än han. Snart fyller han fyra år, då får han väl en hög till. 

 Det är roligt för Rasmus och William, det är så mycket nytt.

 Sandlådan

 

 Ibland är det bra att ha en bror!

Genast vi kom ner så regnade det men sen blev det nästan solsken och varmt. Så vi har varit ute också. Vi måste ju rasta hundarna och då följde ju grabbarna med.


Vi gick längs en byväg och gtrabbarna skulle bums plocka hallon. Alexander äter hallon men det gör inte Willian och Rasmus, men plocka skulle dom.

Jag plockade en liter och tog hem, men dom var ganska övermogna. Sedan var det så mycket brännässla att det var svårt att plocka. Det är de enda hallon jag plockat i år. Här har jag inte hitta några hallon. Dom har torkat bort.


Av Solweig - 19 augusti 2008 22:44

Nu har man suttit framför TV:n i över en vecka och blivit mer och mer bekymrad över alla motgångar som dom Svenska idrottarna har. Är det inte det ena så är det det andra.

Hade väl inte trott att det skulle bli så många guld, men enligt det så kallade försnacket har det ju låtit som om vi skulle ha minst tre fyra säkra!

Ibland upplever jag det som om media speciellt, skriver upp och förstorar alla insatser till den grad, och sen blir det bara pannkaka.

Såg Hoa Hoa Dahlgren på Tv.n en kväll i vecka, han menade att svenskarna  inte är intresserade av sporter som kräver nån längre  ansträngning, eller mycket fysisk ansträngning  Man är för bekväm. Dom s.k "arbetarsporterna" som var Sveriges styrka förr utövas numera bara av invandrare.


I morse for Husse till Vätö. Han skall vara där ett par dagar hos sin bror.

Så nu får han testa GPS:en vi köpte i går.

Är det inte bra byter vi ut den. Det är viktigt att man trivs och är nöjd med dylika prylar.

I dag har det varit uppehåll, fantastiskt! det blev över 27 mm regn i går.

Maggan och jag var på stan och kollade efter regnkläder till pojkarna.

I morron åker vi till Maria i Fränsta.

Undrar hur mina närmaste grannar har det?  Dom vann en resa till Peking och OS på Bingolotto. Dom for i lördagsmorse. Villket äventyr!

Nu skall jag inta sängläge för att vara pigg i morron.




Av Solweig - 18 augusti 2008 15:59

Lika fint som det var i går , lika dåligt är det i dag. Vad då? Jo vädret!!

I går sken solen från en klarblå himmel, det gjorde den på lördag också. Men i dag har det regnat hela dagen, började i natt och nu på e.m har det regnat 16 mm. Fortsätter det så här blir det nog över 20 mm innan kvällen.

Hoppas bara att det slutar innan onsdag, då skall Maggan och jag fara ner till Maria i Fränsta och då vill vi inte ha regn.

I lördags kom Maggan hit och bjöd på middag. Mon tog med sig maten.

Tacksamt att bli bjuden på mat! Vi satt ute i solen och hade det skönt.


I går klippte jag gräs och tvättade och hängde ut tvätt, som har blivit

dyblött nu i regnet.


Vi åt surströmming i går till middag. Husse har lärt sig att äta surströmming efter snart 50 år i Jämtland.

Själv är jag väl ingen surströmmingsälskare, men det är lika bra som kräftor, då kräftorna man köper är dåligt matade med stenhårda skal. Då är det lika bra att köpa kräftskärtar, det är ju i alla fall det enda som går att äta på kräftorna från Turkiet och Kina

I dag har vi varit till stan och köpt en GPS. Så nu skall vi aldrig köra fel.


    Blir så här glad om det slutar regna!



Av Solweig - 15 augusti 2008 21:55

När jag åker till stan då är man som en Kurir. Man har massor av ärenden som skall uträttas.

En sån runda har jag gjort i dag. Det enda som inte blev gjort är att köpa ny stekpanna, hittade ingen i rätt storlek som inte kostade skjortan. Har ett glaslock som passar till den som jag har nu och vill gärna ha en som locket passar på. Får göra en repa nästa vecka, ska ändå lämna prylar till en kompis då.

 Det har blivit höst tycker jag, mörkt på kvällarna och kyligt. Tiden går så fort, det var länge sedan det var ljust dygnet runt.


Vi hade träningstävling i agilityn i onsdags, på hoppdelen diskade vi oss allihopa. Hundarna vägrade på platta tunneln. Dom hade ju gått den på agilitydelen och upptäckt att det var blött där inne. Så därför ville ingen hund gå in igen. Lina vägrade på agilityloppet också, men hon hade provat innan när vi byggde banan. Hon har ju varit besvärlig just på platta tunneln så därför tänkte jag tjuvträna före. Tji fick jag! Hon upptäckte ju blötan och sen ville hon inte gå nån fler gång.

Först trodde jag att det bara var Lina som inte ville ,men sen fick jag ju se. 


Av Solweig - 11 augusti 2008 20:07

Dagen började med ett stilla regn som nog pågått sen i natt nån gång. Det hade regnat 10 mm så där mitt på dan. Då sken det upp och blev soligt och varmt. Jätteskönt!

Men sedan kring kl 4 blev det svart på himlen, jag trodde det skulle bli åska och drog ur kontakter till datorn och bredbandet.

Men det blev bara regn, men vilket regn det dundrade i backen och föll 8 mm på en liten stund. Sedan slutade det lika fort som det började. Nu i kväll har jag varit  på   agilityträning, Blev bara lite då det var så många på plan.

Av Solweig - 10 augusti 2008 00:13

av källaren har det varit i dag. Det blir så mycket skräp som samlas där.

Annars är det TV-tittande som gäller. Vi fick ju ett OS silver i dag. Bra jobbat!!


I går kväll var vi och uppvaktade granne Solveig och blev bjudna på kräftor, och en massa annat gott.

Sten och Gerd var också med. Det var jättetrevligt tycker jag.

Man blir bara så seg dan efter. Man är inte van att sitta uppe och dricka vin så sent.

Men Lina ser ju till att man kommer ur sängen. Det blir inga långa sovmornar

 inte.

 Här sitter födelsedagsbarnet.


Av Solweig - 8 augusti 2008 22:45

I kväll har jag varit barnvakt hos mina barnbarn William och Rasmus, deras mor har varit på födelsedagskalas hos en granne.

Dom är så snälla mina små killar, inget problem alls att vara hos dom.


Annars har dagen ägnats till städning, det var ett tag sen jag dammsög, så det var nödvändigt.

Det har varit soligt i dag men det har också regnar små skurar till och från. Men det blev ingenting att tala om i regnmäta ren. Några m.m

 Börjar undra när Lina tänker löpa, misstänker att det blir när jag skall debutera i agilityn. Då blir det inget av det! Vore ju typiskt!


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards