Alla inlägg den 13 januari 2015

Av Solweig - 13 januari 2015 10:59

Nu är det ett tag sen jag skrev i bloggen. Men det har inte hänt nått av vikt. Tora har löpt färdigt. jag har städat ut julen.

I går var det dax att besiktiga min bil. Eftersom jag också hade första träffen på klickerkursen fick maken ta bilen min på besiktningen. Den gick igenom även denna gång utan anmärkning.

Jag fick ta makens ford på min tur. Jag skulle till Mo som ligger ca 5 mil från Brunflo. I vanliga fall ingen resa att tala om, men i går var det snöstorm. Det hade snöat ett par dm redan när jag for och det fortsatte hela kvällen.


Vi höll till i en inomhushall som ligger i en sluttning. Ner gick ju bra, men när man skulle hem var det värre. En av deltagarna hade beställt skjuts av sin make, men det bar sig inte bättre än att han fastnade i backen upp och när han skulle backa tillbaka backade han rakt ut i snödrivan, därifrån fick han skotta sig ur.


Som tur var kom det en hjälpande traktor som plogade upp vägen upp och fram till stora vägen. Men sen fick man ta gud i hågen för stora vägen var inte plogad, varje gång det kom en lastbil fick man i god tid sakta ner för det blev helt vitt.

Det frös till på vindrutan också så det var max värme dit som gällde och sen köra så fort att snön int fastnade.

Vindrutetorkarna frös i ihop på nolltid.

Det blev en spännande färd som gick bra om man ser till omständigheterna.

Nu har jag varit ut på morronpromenaden med vovvarna och sedan har jag skottat bort drygt 3 dm snö från gårdsplanen. så nu behöver jag nog inte så mycket mer motion denna dag.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Östersunds väder

Väder Östersund

Superninjas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards